Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi

Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi

Ekonomiden teknolojiye, toplumsal yaşamdan modaya hayatı tüm yönleriyle etkileyen son yılların trendi: Sürdürülebilirlik! Peki, şehir hayatının koşturmacası içinde bizler, daha sürdürülebilir bir yaşam için neler yapıyoruz?

Geri dönüştürülebilir malzemelerden biri olan camın, doğada yok olması için 4000 yıldan fazla süre geçmesi gerektiğini öğrendiğinde eminim sen de sürdürebilir yaşama katkı sağlamak isteyeceksin. Cam şişeler %100 geri dönüştürülebilir, bu da demek oluyor ki aynı camı farklı amaçlarla defalarca kullanman mümkün. Şimdi hep birlikte bunu nasıl daha kreatif ve pratik bir şekilde yapabileceğini inceleyelim.

Kullanılmayan Kravatları Değerlendirmenin 9 Yolu

Evinde Uygulayabileceğin 13 Geri Dönüşüm Projesi

Çocuğunla Birlikte Hazırlayacağın Yaratıcı Oyuncak Fikirleri

Kullanmadığın Kavanozları Dekoratif Saksılara Dönüştür

Çiçeklerle aran iyi fakat hem dekoratif olmadığından hem de çeşitli petrol türevlerinden elde edilmesi nedeniyle plastik saksıları evine sokmak istemiyorsan bu önerimiz tam sana göre. Kullanmadığın cam kavanozları şık ve dekoratif birer saksıya dönüştürmen mümkün. Çiçek bakımında uzmanlar tarafından çoğunlukla delikli saksılar önerilse de hazırladığın cam saksılar için uygun bir önerimiz var: Sukulentler! Bakımı son derece zahmetsiz olan ve bulunduğu ortama şık bir hava katan bu bitkilerin cam saksılarda yetişmesi mümkün. Aşırı sulama yapmaman ve saksının en alt katmanına çeşitli büyüklüklerde çakıl taşları koyarak toprağın hava almasını sağlaman yeterli olacaktır. Cam kavanozlarını evinde tercih ettiğin renklere göre farklı şekillerde dekore etmen de mümkün.

cam-kavanozdan-saksi-yapimi
cam-kavanozdan-saksi-yapimi

Hem Işıl Işıl Hem de Düşük Maliyetli Dekoratif Parçalara Ne Dersin ?

Bu tasarımımızda farklı boylarda geniş ağızlı cam kavanozlardan son derece şık mumluklar yapacağız. Her şeyden önce kavanozların dışındaki etiketlerden kurtulmak için onları yaklaşık bir gün suda bekletmen gerekiyor. Etiketleri çıkarıp güzelce temizledikten sonra tasarımımıza başlayabiliriz. Kavanozların içini ve dışını nasıl süsleyeceğin tamamen senin hayal gücüne bağlı. İstersen içini deniz kumu, çakıl taşı veya küçük renkli taşlar ile düzenleyebilir; dışında da kurdele, hasır veya minik tatlı objeler kullanabilirsin.

cam-kavanozdan-mumluk-yapimi
cam-kavanozdan-mumluk-yapimi

Bu önerimizi ister evinde istersen de balkon veya bahçe gibi dış mekan tasarımlarında çok seveceksin. Hazırlanması ne kadar basitse şıklığı da bir o kadar göz kamaştırıcı bu aksesuarları yapmak için led ışıklara ve uygun büyüklüklerde cam kavanozlara ihtiyacın olacak.

cam-kavanozdan-isikli-aksesuar-yapimi

Kar Kürelerini Kim Sevmez Ki ?

Hediye almak veya vermek şüphesiz herkesin hoşuna gider. Sevdiklerimize, ailemize veya arkadaşlarımıza değer verdiğimizi ve onları önemsediğimizi göstermenin en güzel yollarından biridir hediyeleşmek. Fakat bundan daha da güzel ve değerli olan bir şey varsa o da sevdiklerimize emek vererek, özenle hazırladığımız hediyeler vermek olsa gerek. Bu önerimizde cam kavanozları dostlarımızı sevindirmek için kullanacağız. Hediyemizi özelleştirmek için vereceğimiz kişiyle bağlantılı objeler veya dostluğumuzu hatırlatan minik bir biblo kullanabilirsin. Objeyi cam kavanozun içine kuvvetli bir yapıştırıcı ile sabitledikten sonra üzerine istediğiniz renklerde sim dökebilirsin. Son olarak kapak seviyesine kadar su ve az miktarda gliserin ekleyerek kapağı sıkıca kapattığında hediyen hazır!

cam-kavanozdan-kar-kuresi-yapimi
cam-kavanozdan-kar-kuresi-yapimi

Cam Kavanozları Evin Her Köşesinde Kullanmak Mümkün: Banyoda Bile!

Bu önerimizde popüler e-ticaret sitelerinde oldukça rağbet gören bir banyo setini cam kavanozları kullanarak nasıl yapabileceğimizi anlatacağız. Hazırsan başlayalım!

Öncelikle çeşitli boyutlarda cam kavanozlara ihtiyacın olacak. Eğer görseldeki ile birebir görünüm elde etmek istiyorsan kavanozların üzerinde kabartmalı yazılar olmasına dikkat etmelisin. Kullanacağımız akrilik boyanın kavanoza tam olarak yapışabilmesini sağlamak amacıyla kavanozun dışını alkol veya deterjanlı bir bez yardımıyla güzelce silip kurulamamız gerekiyor. Artık en zevkli kısım olan boyama aşamasına geçebiliriz. Akrilik boyada mat renkleri tercih edersen görseldekine daha yakın bir görünüm elde edebilirsin. Tüm kavanozları boyadıktan sonra kurumasını bekleyerek bir kat daha boyama yapman gerekiyor. Kavanozların iyice kuruduğundan emin olduktan sonra zımpara yardımıyla kabartmalı olan kısımları nazikçe zımparalayarak daha rustik bir görünüm elde edebilirsin. Son aşama olan vernikleme de yapıldıktan sonra hasır ve yapay çiçekleri kullanarak tasarımını tamamlayabilirsin.  

cam-kavanozdan-banyo-seti-yapimi

Görsel Kaynak: Canva, Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor

Misafirlerin İçin Sıradanlıktan Uzak Nişan ve Düğün Hediyelikleri

Misafirlerin İçin Sıradanlıktan Uzak Nişan ve Düğün Hediyelikleri