Kullanılmayan Kravatları Değerlendirmenin 9 Yolu

Kullanılmayan Kravatları Değerlendirmenin 9 Yolu

Yıllar boyunca babanız, eşiniz veya kendiniz için aldığınız tüm o kravatları hatırlıyor musunuz? Babalar Günü, Noel ve diğer özel günler için hediye ettiğiniz ya da size hediye edilen tüm kravatlar eğer gardırobunuzun derinlerinde bir yerde saklanıyorsa onları çıkartmanın ve yeniden kullanılabilir eşyalara dönüştürmenin tam zamanı. Oldukça özenle seçtiğimiz bu aksesuarların kumaşları günlük hayatta kullandığımız birçok eşyaya yeni bir ilham ve enerji vermek için oldukça uygun bir dokuya sahiptir. Yeniden kullanmak ve onlara yeni bir hayat vermek için sana ilham verecek bazı yaratıcı fikirlerimiz var. Kişisel eşyalardan, evin için şık dekorlara kadar kullanmadığın kravatlarınla yapabileceğin 9 yaratıcı fikri birlikte inceleyelim.

Yeni Trend: Mum Şekillendirme >

Folyo Kaplama ile Mutfağını Yenile >

12 Kendin Yap Mutfak Önlüğü Fikri >

Kravat Kolye

Kravatları ait oldukları yerde taşımak isteyenler için çarpıcı bir kendin yap fikrimiz var. Yapımı oldukça kolay olan kravat kolyelere sahip olmak için takı yapımında kullanılan boncukları edinmen yeterli olacaktır. Rengini ve kumaşını özenle seçtiğin, farklı renklerdeki kravatlarının içine istediğin boyutta boncukları yerleştir ve aralarına düğümler atarak ilerle. Kıyafetlerine daha şık bir hava katacak yaratıcı kolyeni tasarladın bile!

kravat-kolye-kendin-yap

Kravat Abajur

Evlerimizde aydınlatma söz konusu olduğunda sık yer verdiğimiz lambaderler için yaratıcı bir kendin yap fikri olan kravat abajurların yapımı ise oldukça pratik. İstediğin şekilde kullanabileceğin bu abajurları yapmak için var olan bir abajur başlığını dilediğin kravatlar ile kaplamak gerekiyor. Seçtiğin kravat desenine göre evinin tarzını tamamlayacak vintage, ekoseli, modern stillerde abajurlar ve lambaderler yaratabilirsin.

kravat-abajur-kendin-yap

Kravat Halı

Belki de en renkli ve göz alıcı kravat kullanımlarından biri olan kravat halılar, renk ve desen çeşitliliği ile göz alıcı bir alan yaratabilir. Bu farklı fikir sayesinde kendine has ve orijinal görünümü ile benzerine rastlayamayacağın bir halıya sahip olabilirsin. Eğer dikişle uğraşmak ilgini çekmiyorsa bazı örnekler ve kravatların ile terziye giderek istediğin tasarımda bir halıyı diktirebilirsin.

kravat-halı-kendin-yap

Kravat Yastık Kılıfı

Evin için kullanabileceğin bir diğer yaratıcı dekorasyon parçası ise karavat yastıklardır. Kılıf çeşitliliği konusunda epey uç örneklerine rastladığımız yastıklar, elbette kravatlar için de çok güzel bir zemin oluşturuyor. Koltuklarının rengi, kumaş ve dokusuna göre var olan kravatlarından içinden en uygun olanları seçebilir ve eşleştirerek yastıklarını kaplayabilirsin. Bir zamanlar sevdiğin birinin kullandığı bir aksesuara yanı başında yer ayırmak anlamlı bir fikir olabilir.

kravat-yastık-kendin-yap

Kravat Kilim

Kilimler söz konusu olduğunda biraz daha eğlenceli ve yaratıcı kravat alternatiflere gidebilirsin. Çocukların ve arkadaşlarınla yaptığınız bir piknikte ya da evinin bahçesinde dinlenmek için oturacağınız yaratıcı bir kilim, kravatları kullanmak için oldukça uygun bir zemin. Çocukların için de ilham verici bir dekor olabilir.

kravat-kilim-kendin-yap

Albüm Kapağı

Babana, bir aile büyüğüne ya da eşine verebileceğin tatlı bir hediye olan fotoğraf albümünü kullanılmayan eski bir kravat ile kaplayarak çok daha anlamlı hale getirebilirsin. Eskiden daha sıkça kullanılan bir aksesuar çeşidi olan kravatlar bize geçmişten gelen duyguları anımsatabilir. Bu nedenle anılarını depoladığın bir albüme kapak olmaya uygun bir adaydır. Ayrıca çocukların için yapacağın bir fotoğraf albümünde onların isimlerini keçe kumaş ile kravatların üstüne işlemek de hoş bir görünüm yaratabilir.

kravat-album-kendin-yap

Sandalye Minderi

Hasır, keten, örgü kumaştan yapılan oturma alanları yerine neden kravatları kullanmayalım ki? Üstelik kravatlar yapıları gereği sıkı dokuludur ve kolaylıkla yıpranmazlar. İskeletine sahip olduğun kullanılmayan bir sandalyeye kumaş yaptırmak yerine onları kravatlar ile kaplayarak hem şık görünen kullanışlı bir sandalye yaratabilirsin.

kravat-sandalye-minderi

Kravat Cüzdan

Çok pratik bir kendin yap projesi olan kravat cüzdan ve kartlıkları evinde var olan malzemeler ile pekala yapabilirsin. Desenini çok sevdiğin bir kravat, kullanılmayan az miktarda kumaş, iğne, iplik, makas, tercihen dikiş makinesi ve anahtarlık yeterli olacaktır. Farklı kravatları kullanarak birçok renkte cüzdanın olabilir.

kravat-cüzdan-kendin-yap

Kapı Süsü

Evlerimizde hoş bir karşılama etkisi veren kapı süslerini yapmak için kullanılmayan kravatları kullanabilirsin. Üstelik mevsime göre değişkenlik gösterebilecek bu süsler için ilkbahar ve yaz aylarını yansıtan sıcak ve canlı tonlarda kravatlarını; Noel ve Christmas temalı kravatları da kış aylarında kullanmak için tercih edebilirsin. Bunu yapmak için, minik bir çelenk formunun etrafına kravatları yapıştırman ve ardından süslemen yeterli.

kravat-kapi-süsü-kendin-yap

görsel kaynak: pinterest, allreddesign, mercari, etsy, hgtv.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

Atmayı Planladığın Yılbaşı Ağacıyla Evin için Yapabileceğin Süsler

Atmayı Planladığın Yılbaşı Ağacıyla Evin için Yapabileceğin Süsler