Epoksiyle Evde Yapabileceğin 5 Proje

Epoksiyle Evde Yapabileceğin 5 Proje

Son yıllarda popüler bir hobi malzemesi haline gelen epoksi, birçok alanda kullanılarak yaratıcılığımızın sınırlarını zorlamamızı sağlıyor. Şeffaf ve esnek yapısıyla her türlü kaplamada ve tasarımda kullanılan epoksi ile hem dekoratif ürünler tasarlayabilir hem de evini yenileyebilirsin. Epoksi içerisinde çeşitli kimyasallar içerdiği için maske, gözlük ve eldiven gibi gereçlerle kullanmakta fayda var. Reçine ve sertleştirici karıştırılarak elde edilen epoksiyi isteğe bağlı olarak renklendiredebilirsin. Her türlü kendin yap projesinde kullanabileceğin epoksinin kullanım alanlarını inceleyerek senin için bir tasarım rehberi oluşturduk.

Mobilyaları Yeniliyoruz: Mobilya Cila ve Boyama Örnekleri

2021 Yılında Sıkça Göreceğimiz Mutfak Tezgahları

Evinizin Değerini Arttırmanın 10 Yolu

Mutfak Tezgahlarını Epoksi Kullanarak Yenileyebilirsin

Mutfağında bir yenilik mi arıyorsun veya tezgahlarının eskimesinden mi şikayet ediyorsun? Bunun oldukça ekonomik bir çözümü var: epoksi reçinesi. Reçinenin içine doğal taş, kuru çiçek veya yaprak gibi herhangi bir malzeme koyarak da özgün bir tarz yakalayabilirsin. Diğer bir seçenek olarak da epoksi boyası kullanarak mermer veya ahşap görünümü elde edebilirsin. Bunun için tek ihtiyacın olan şey epoksi kururken sabit durmasını sağlayacak tezgahının boyutlarında bir kalıp, gerisi epoksi ve yaratıcılığın! 

epoksi-kaplama-tezgah

Ev Zeminini Epoksiyle Kaplayarak Sıra Dışı Bir Tarz Yarat

 Epoksi reçinenin yer zemininde kullanımı yeni yaygınlaşmaya başladığı için ilk başta bu fikir zor gibi görünse de aslında gayet kullanışlı bir yöntem. Epoksiyle yapılan zeminler diğer zeminler kadar dayanıklı ve kullanışlı zeminlerdir. Evinde oldukça şık ve sıra dışı bir tarz oluşturman için epoksi kullanmayı tercih edebilirsin. İsteğine bağlı hem mat hem de parlak sonuçlar elde edebileceğin bu kaplama yöntemiyle zeminine çeşitli derinlikler ve yeni renkler kazandırman da mümkün. Bu kaplamanın önemli bir püf noktası epoksinin kurumasını sabırla beklemek ve reçinenin her yere eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak, gerisi yine senin fikirlerine kalmış.

epoksi-zemin-kaplama

Epoksi ile Kendi Masanı Tasarla

Epoksi reçinesi kullanarak masif ağaç parçalarından şık görünümlü bir masa tasarlamak aslında çok kolay. İhtiyacımız olacak kadar büyüklükte bir ağaç parçasını epoksi kullanarak pürüzsüz hale getirebilir ve yeni bir masa veya sehpa yapabilirsin. Oluşturmak istediğin ebatlarda bir kalıp yardımıyla epoksi reçine uygulamasını kolayca yaparak kurumaya bıraktıktan sonra masan hazır olacak.

epoksi-recine-sehpa-fikirleri

Kullandığın ağaç parçasına uygun materyallerle de ahşaptan veya metalden masa ayağı monte edebilirsin. Ağaca alternatif olarak gazoz kapakları, bozuk paralar veya doğal taşlarla masa tasarlayabilirsin, her türlü yaratıcı fikirle epoksiyi birleştirmen mümkün.

epoksi-masa-sehpa

Şık Bardak Altlıkları, Sunum Tabakları Yap

Epoksi reçinesi sadece kaplama ve yenileme yaparken değil, mutfak için dekoratif ürünler tasarlarken de kullanılabilen oldukça mucizevi bir materyal. Çeşitli kalıplar içerisinde aklına gelebilecek herhangi bir dekoratif süsü reçinenin içine koyarak veya epoksi boyası kullanarak birbirinden şık ve özgün tasarımlar yapabilirsin.

epoksi-reçine-nihale-fikirleri
epoksi-dekoratif-objeler

Kurumuş epoksi sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmaz, epoksiyi rahatlıkla sunum tabağı olarak kullanabilirsin. Epoksi reçine ısıya dayanıklı olduğu için bardak altlığı veya nihale olmaya da uygundur.

epoksi-bardak-altligi

Sevdiklerine Özel Hediyeler Hazırla

Özellikle takı tasarımında sıklıkla kullanılan bir malzeme olduğu için elindeki reçineden kolaylıkla kendin ve sevdiklerin için de şık takılar tasarlayabilirsin. Çeşitli boyalarla, kurutulmuş bitkilerle birbirinden zarif ve şık kolyeler, küpeler ve hatta bileklikler yapmak mümkün. Bu takıları yapabilmek için küçük kalıplara ihtiyacın olacak. Kendi zevkine göre takılarını tasarlamak için ihtiyacın olan diğer önemli malzemeler takı tasarımında kullanılan zincir, küpe iğnesi gibi gereçler ve tabiiki yaratıcılığın! Aynı yöntemlerle sadece kullandığın gereçleri değiştirerek tasarımlarını anahtarlığa da dönüştürebilirsin.

epoksi-taki-hediyelik
epoksi-recine-hediyelik-esyalar

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

18 Pratik Ayakkabı Depolama Fikri

18 Pratik Ayakkabı Depolama Fikri

Su Tasarrufu Yapmanın Önemi

Su Tasarrufu Yapmanın Önemi