Amigurumi ile Yapabileceğin 5 Yaratıcı Fikir

Amigurumi ile Yapabileceğin 5 Yaratıcı Fikir

Amigurumi Japoncadan gelmekte olan oyuncak yapma sanatına verilen addır. Son dönemlerde oldukça popüler olan bu el sanatı, çeşitli örgü teknikleriyle yapılmakta ve son dönemde bir çok insanın da ilgisini çekmekte. Sen de yeni bir hobi arayışındaysan, Amigurumi ile yapabileceğin sıra dışı fikirlere göz atmanı tavsiye ederiz. Kendi el emeğinle ortaya çıkarabileceğin birbirinden farklı fikirleri bu yazıda senin için derledik. 

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor

Yeni Trend Punch İğnesiyle Yapabileceğin Tasarımlar

Kurutulmuş Bitkilerden Kendi Tablonu Tasarla

kapı-stoperi-amigurumi

Kapı Stoperi

Yaz aylarında camları daha sık açmamızla rüzgârdan çarpan kapıların ne kadar rahatsızlık verebileceğinin farkındayız. Aniden kapanan kapıların gerek sesleri gerekse duvara verdiği hasarlar modunun düşmesine hızlıca sebep olabilir. Amigurumi ile yapabileceğin çeşitli kapı stoperleri, bu sorununa bulabileceğin en tatlı çözümler arasında. Dilediğin renk ve şekilde yapabileceğin ve içini de kum gibi ağır bir malzemeyle doldurabileceğin kapı stoperleri evinin havasını değiştirecek ve kapıların çarpmasını önleyecektir. 

amigurumi-çocuk-oyuncakları

Çocuk Oyuncakları

Oyuncakçılardan alınan plastik ve klasik oyuncaklar yerine en güzel alternatif amigurumi hayvanlar ve bebekler diyebiliriz. İstenilen büyüklükte, renkte ve tarza yapılabilecek olan bu oyuncaklar çocukların ilgisini çekeceği gib sağlıkları için herhangi bir tehlike yaratmayacaktır. Fırlatılınca can yakmayacak olan bu oyuncaklar, çocuklar için oldukça eğlenceli anlar yaratacaktır. El becerini zamanla geliştirerek, çocuk odasında bir arada şahane gözükecek bir amigurumi oyuncak köşesi oluşturmayı da düşünebilirsin. 

Amigurumi-kitap-ayracı

Kitap Ayraçları

Kitap okurken kaldığın sayfayı kaybetmemek için kullanabileceğin kitap ayraçlarında da amigurumi ile farklılık yaratabilirsin. Klasik kâğıt ve karton parçaları yerine, amigurumi ile yapabileceğin ayraçlar, yüzünde biraz da olsun tebessüm yaratarak okuma hazzını arttıracaktır. Ayrıca harika bir hediye fikri olduğunu da unutmamalısın!

amigurumi-anahtarlık

Anahtarlıklar

Çantana elini attığında, bir türlü anahtarına ulaşamadığın durumların ne kadar stresli olabileceğinin farkındayız. ‘’Acaba nerede unuttum, düşürdüm mü?’’ sorularının aklında fazla yer kaplamaması için, anahtarlık kullanmak işlerini oldukça kolaylaştıracaktır. Amigurumi ile yapacağın anahtarlıklar görüntü ve renkleriyle ilgi çekerken çantanın içinde anahtarına kolayca ulaşmanı da sağlayacaktır. 

Amigurumi-kapı-süsü

Kapı Süsleri

Kapıları farklı tarzda asılabilecek süslerle donatmak, yeni trendler arasında. Sıkılınca yenileyebileceğin veya temasını değiştirebileceğin bu süsleri amigurumi tekniğiyle tasarlamak oldukça kolay. İstediğin tema ve renkleri seçerek evine renk katacak motifi seçmek tamamen sana kalmış. 

Görseller: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yazın Meyve ve Sebzeler Nasıl Saklanmalı?

Yazın Meyve ve Sebzeler Nasıl Saklanmalı?

Cam Balkonu Dekore Etmek İçin 5 Farklı Fikir

Cam Balkonu Dekore Etmek İçin 5 Farklı Fikir