Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler

Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler

Hayallerine göre dekore ettiğin evinde, canını en çok sıkabilecek noktalardan biri inatçı ve kötü kokulardır. Bu kokuların birçok nedeni olabileceği gibi, oldukça pratik ve doğal çözümleri de mevcuttur. Vereceğimiz tavsiyeler hem deterjan tarzı kimyasal malzeme kullanımını azaltacak hem de evindeki kokuları kısa sürede yok etmene yardımcı olacaktır. Doğal yöntemlerden oluşan pratik çözümlerimizi keyifle okumanı diliyoruz.

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Kimyasal Ürünler Kullanmadan Ev Temizliği Mümkün Mü?

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Öncelikle Kokunun Kaynağını Belirlemelisin

Evini ne kadar çok havalandırırsan havalandır, inatçı kokular peşini bırakmıyor olabilir. Kokunun kaynağını doğru belirlemek pratik çözümleri uygulamanın birinci koşuludur diyebiliriz. Aynı zamanda temizliğe harcayacağın süreden tasarruf etmeni de sağlayacaktır.

buzdolabi-kotu-koku-temizleme

Mutfak Eşyalarını ve Buzdolabını Gözden Geçirebilirsin

Evdeki koku sorunlarının büyük çoğunluğu mutfak malzemesi kaynaklı olabilir. Değiştirmeyi unuttuğun bulaşık süngeri veya havlular kokunun nedeni olabilmeye oldukça müsaittir. Mutfakta yediğin yiyeceklerle doğrudan temas eden bu malzemeler, nemli kaldığı zaman koku riskini arttıracaktır. Aynı zamanda, buzdolabının içinde unutmuş olabileceğin meyve veya sebzeler oldukça huzursuz bir koku yaratabilir. Gün aşırı yiyeceklerini kontrol etmen buzdolabı kaynaklı kokuların önüne geçmeni sağlayacaktır. 

lavabo-giderleri-koku

Banyo ve Tuvaletler

Tam bol köpüklü sıcak bir banyo yapacakken, burnuna gelen o kötü koku banyo ya da tuvalet giderinden kaynaklanıyor olabilir. Aynı şekilde lavabo ya da klozetten kaynaklanabilecek bu kokular nedeniyle bu kısımların temizliğinde de hassas olmalısın. 

cop-kontrolu

Çöpleri Kontrol Edebilirsin

Çöpünü uzun süre değiştirmemek veya etrafta bırakmak kokunun ana nedenlerinden biridir. Atmayı unuttuğun sigara izmaritleri ya da yemek artıkları evindeki koku yoğunluğunu oldukça arttıran sebeplerden biri olarak sayılabilir. Düzenli olarak çöp kovalarını gözden geçirmek koku sorununu tespit etmende sana yardımcı olacaktır.

Kokulara Karşı Uygulayabileceğin Pratik Yöntemler

İnatçı kokuların kaynakları oldukça fazla olabileceği gibi, hepsine farklı pratik yöntemler de uygulayabilirsin. Pratik çözümleri uygulayacağın zeminler ve eşyalar farklı olacağı için kullanacağın malzemeler de birbirinden farklı olacaktır.  

karbonat-kötü-koku-temizliği

1.Karbonat ile Temizlik

Hem beyazlatıcı hem de koku giderici özelliği olan karbonatı birçok yerde kullanmak mümkün. Limon ile karıştırıldığında ekstra bir temizlik gücüne sahip olan karbonat, lavabo ve tuvaletlerde oluşabilecek kötü kokulardan korunmanın bir yöntemidir. Halıların üzerine dökülüp bekletildiğinde inatçı kokuları emebilecek karbonat, salondaki kokuları da azaltabilme özelliğine sahiptir.  Aynı zamanda çöp kutusu ve buzdolabının içine de koyulabilecek olan karbonat, tüm kötü kokularla baş etmenizi sağlayacaktır.

sirke-temizlik-kokudan-arinma

2.Sirke ile Kokulardan Kurtulmak

Buzdolabında gözünden kaçan bozulmuş veya küflenmiş bir yiyeceğin kokusu senin için bir kâbus haline gelebilir. Farkına varıp çöpe atsan bile, buzdolabının içine sinen o koku her açtığında evi kaplayacaktır. Buzdolabına koyacağın bir kap sirke, soğuduktan sonra kokuyu içine çekecek ve koku yoğunluğunu azaltacaktır. Aynı zamanda, mutfak giderinde oluşabilecek kötü kokuları da sirke yardımıyla azaltabilir ve oluşacak kokuların önüne geçebilirsin. Fısfıs özelliği olan şişelere su ve sirke doldurarak lavabonun içine sıkmak sana kolaylık sağlayacaktır. 

buhardanlik-kotu-koku-karsiti

3.Buhurdanlık ve Uçucu Yağlar

Tüm bu kokulardan kurtulmaya çalışırken evinin her tarafına sıktığın kimyasal içerikli oda kokuları hem senin vücuduna hem de doğaya oldukça zarar vermekte. Evin içine sinmiş olan kötü kokuları buhurdanlıkta ısıtacağın uçucu yağlar ile yok edebilirsin. Bu yağlar hem kötü kokuları yok etmene yardımcı olacak hem de evine ve sana huzur verecektir. 

kahve-ile-kokudan-kurtulmak

4.Kokuyla Başa Çıkma Yöntemi Olarak Kahve

Evdeki kokuların bir diğer kaynağı pişirilen ya da kızartılan yemeklerdir. Soğan ve balık gibi yiyeceklerin kokusundan kurtulmak için aspiratörü çalıştırsak da çoğu zaman yeterli olmayabilir. Bu yemekler sonrasında tavada kahve kavurmak yemek kokusunu yok edecektir. Aynı zamanda, lavaboya kahve telvesi üzerine kaynar su eklendiğinde oluşabilecek gider kokularının da önüne geçilebilir. 

arap-sabunu-temizlik

5. Arap Sabunu Kullanmak

Doğal bir içeriğe sahip olan Arap sabunu halı, banyo, tuvalet, ocak gibi yerlerin temizliğinde suyla karıştırılarak kullanılabilir. Hem parlaklık veren hem de koku gideren Arap sabununu tercih etmek, işleri oldukça kolay bir hale getirecektir. Özellikle sigara kokusu gibi yoğun kokulardan kurtulmak için, başvurulabilecek en etkili yöntemlerden biridir.  

Görsel Kaynak:Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri

Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor