Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri

Kendi Seramik Hamurunla Yapabileceğin Dekorasyon Fikirleri

Evde kendi yapabileceğin seramik hamur tarifiyle veya hazır alacağın seramik hamuruyla yaratıcı tasarımlar yapman mümkün. Hem de ihtiyacın olan şeyler seramik hamuru, duruma göre bir fırın, seni eğlendirecek renkler ve bir parça da yaratıcılık! Eğer bir süredir evde kendi projelerini gerçekleştirmeyi istiyorduysan ve kendine zaman ayırabildiysen bu etkinlik için tezgahını hazırlarken listemize bir göz atabilirsin.

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor >

Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler >

Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi >

Evde Ne Tür Seramik Hamuru Kullanabilirsin?

Ev tipi üretimde kullanmak için farklı seramik türlerine yönelebilirsin. Bizim tavsiyemiz araştırmanı yaptıktan ve deneyimledikten sonra doğru projeler için doğru malzemeyi tercih etmen. Bu noktada eğer bir seramik fırınına erişimin yoksa ev tipi fırında pişebilen veya havada kuruyan malzemeleri kullanabilirsin.

Havada kuruyan seramik hamurunu hiçbir fazladan işlem yapmadan 24-48 saat boyunca kurumaya bırakabilirsin. Yaptığın ürünleri kurumaya bıraktığında üstüne ıslak bir kumaş sererek ve bir gün sonra ters çevirerek içinin dışının, düzünün tersinin tam anlamıyla kuruduğuna emin olursun.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap

Fırında pişirilerek kurutulan seramik hamuru, diğer adıyla polimer kil elbette ısıl işlem gördüğü için daha kuvvetli olacaktır. Bunun yanı sıra fırında pişerken çatlamalara uğrayabilir ve deforme olabilir. Zaman geçtikçe ve deneyim kazandıkça üstesinden gelebileceğine eminiz!

Bir sonraki bahsedeceğimiz tarif de kendi seramik hamurunu yapman üzerine olacak.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap

Kendi Seramik Hamurunu Nasıl Yapabilirsin?

Bahsetmiş olduğumuz yöntemlerle beraber sana kendi yapabileceğin bir tarifi de önermekteyiz. Bu tarife göre malzemelerimiz:

1 su bardağı beyaz tutkal

1 su bardağı mısır nişastası

2 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tutam tuz

Belirttiğimiz bu malzemeleri metal bir kapta iyice karıştırarak başlayabilirsin. Ardından arada çıkarıp karıştırarak mikrodalga fırında üstü kapalı şekilde yaklaşık 5 dakika pişirmelisin. Eğer mikrodalgan yoksa kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak da pişirebilirsin. Kıvam aldıktan sonra bir kaba aldığın karışımı elinle bir güzel yoğurmalısın. Hamur sert bir şekilde kıvam aldığında streç filme sarıp hava almadan bekletebilirsin. Bir tam gün dinlendirdiğin seramik hamuruna şekil vererek istediğin şekilde çalışabilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-ev-yapımı-hamur

Seramik Hamurundan Yapabileceklerin ve Püf Noktaları

Bahsettiğimiz farklı hamur türlerinde dilediğin tercihi yapabilirsin. Seçimini yapıp gereken kurutma yöntemlerini tamamladıktan sonra farklı işlemlere tabi tutabilirsin. Sana bu ürünlerle ilgili yapabileceğin bazı ipuçlarından bahsedelim.

Kurumuş olan ürünlerinin düzgün olmayan kenarları, köşeleri ve pürüzlerini düzeltmek için basit zımpara kağıtlarından faydalanabilirsin. Yüzeyini temizlediğin ürünleri akrilik veya seramik boyasıyla renklendirerek dilediğin görünümü tasarlayabilirsin. Aynı zamanda metalik, simli boyaları da tercih ederek hoş bir boyama işlemi gerçekleştirebilirsin.

En sonda ürünlerini parlak veya mat vernikler yardımıyla tamamlarsan hasar almasını, kirlenmesini engelleyebilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-seramik-türleri

Mum ve Bardak Altlığı

Yapabileceğin en basit ve pratik tasarımlardan biri bardak altlıklarıdır. Gayet pratik bir şekilde renklendirebileceğin ve vernikleyebileceğin bu altlıkların boyutunu da evinde bulunan bardak, kupa ve mumlara göre belirleyebilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-mum-bardak-altlığı

Takı Kasesi

Küpe ve yüzüklerini asabileceğin bileklik, kolye, halhal gibi takılarını üzerine yerleştirebileceğin takı kaselerini kendin için ve hediyelik olarak hazırlayabilirsin. Bu noktada kâse dışında farklı formlar kullanarak da yaratıcılığını konuşturabilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-takı-kasesi
seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-takı-kasesi
seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-takı-kasesi

Seramik Vazo Tasarımı

Yapay çiçekler, şoklanmış bitkiler için keyifli vazo tasarımları yapabilirsin. Yine yaratıcı bir şekilde çizgisel veya kütlesel formlar kullanabilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-vazo
seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-vazo

Çubuk ve Koni Tütsülük

Farklı tütsü çeşitlerine uygun tasarımlar gerçekleştirerek güzel bir hediye yapabilirsin. Bu hediye tasarımında içine ve üstüne tütsü yerleştirebileceğin tasarımları kesim kalıpları yardımıyla ortaya koyabilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-tütsü
seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-tütsü

Makyaj Malzemesi Kaseleri

Fırçalar, farlar, tüpler, kremler… Konu makyaj olunca birçok malzemeyi bir arada toplamak zor olabilir. Bu nedenle özellikle sık kullandığın makyaj malzemelerini günlük kolay erişim için bu kaselerde toplayabilirsin. Aynı şekilde fırçalarını da düzenli tutabilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-makyaj

Anahtarlık ve Küpeler

Pul görünümlü basit geometrilere sahip anahtarlık ve küpe tasarımları yapmak fazlasıyla kolay olacaktır. Bu küçük boyutlu ürünleri çok sayıda deneyerek hem pratik yapabilir hem de hediyelikler tasarlayabilirsin.

seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-anahtarlık
seramik-hamuruyla-yapılacaklar-kendin-yap-anahtarlık

Görsel kaynaklar: classbento.com.au, inquirer.com, homebeautiful.com.au, fallfordiy.com, babasouk.ca, thesprucecrafts.com, lbb.in

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Masif Ahşap Plakalarla Evine Doğallık Kat

Masif Ahşap Plakalarla Evine Doğallık Kat

Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler

Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler