Yeşil Tonlarıyla Dekorasyon için 9 Öneri

Yeşil Tonlarıyla Dekorasyon için 9 Öneri

Dekorasyonda renklerin dili olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Doğallığın rengini kullanarak gerçekleştirebileceğin dekorasyon tonlarından birisi de yeşil ve tonları. Dinlendirici ve bir o kadar da canlılık katan bir renk olan yeşil rengi bir ev dekorasyonunda farklı noktalarda görülebilir. Dilersen yeşili ve tonlarını evinin hangi noktalarında yaratıcı şekilde kullanabileceğine bir göz atalım.

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

Yeni Başlayanlar İçin Sukulent Bakımı

Yeşil Tonlarında Duvar Renklendirme

Odalarda koyu renkleri kullanmak herkes tarafından beğenilmeyebilir. Halbuki yeşil rengi koyu, açık veya farklı renklerle karıştırılmış tonlarda ev dekorasyonunda kullanabilirsin. Yeşil rengi ve tonlarını duvar boyanda ve kağıtlarında kullanmayı değerlendirebilirsin. Koyu veya pastel yeşil renklerle odanın tavan veya tabanında da renkleri tercih edebilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-duvar-boyama

Bir başka kullanım alanını ise duvar kağıtları olarak düşünebilirsin. Duvar kağıdında yeşilin farklı tonlarını beraber kullanmak da mümkündür.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-duvar-kağıtları

Mobilyalarda Yeşil Tonları

Eğer çok büyük boyutlu bir değişiklik yaratmak istemiyorsan evindeki mobilyalarda yeşil tonlarını değerlendirebilirsin. Farklı yeşil tonlarını farklı kumaş dokularıyla birlikte kombinleyerek salon, oturma odası, çalışma odası, yatak odası gibi mobilyalarında bu rengi döşemede tercih edebilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-mobilya
yeşil-tonlarında-dekorasyon-mobilya

Yeşil Kırlent Modelleri

Monokrom odaları canlandırmak için yeşil kırlent modellerini de düşünebilirsin. Örneğin koyu tonlu duvar, halı ve mobilyaya sahip bir odada pastel yeşil tonlarını birlikte kullanabilirsin. Aynı zamanda bembeyaz dekore edilmiş bir odada da canlı yeşil tonları ve desenleri kırlentleri birlikte değerlendirebilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-kırlent

Yeşil Tonlarda Perde Dekorasyonları

Eğer kolayca değiştirebileceğin, dönemsel bir dekorasyon ürünü olarak kullanmak istiyorsan yeşil tonlarını perde modellerinde değerlendirebilirsin. Üstelik koyu, açık, pastel yeşil tonlarını aynı biçimde perde renklerinde kullanabilirsin.

Bu noktada sadece tek yeşil rengini değil aynı zamanda desen ve motiflerde yeşil rengini de değerlendirebilirsin. Perde seçiminde doğal formlarla evini de canlandırabilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-perde

Mutfak Dolaplarında Yeşil Renkleri

Evin kalbi olarak bilinen mutfakta da dinginleştirici bir rengi, sıcak bir ortamda kullanarak zıt özellikleri birleştirebilirsin. Özellikle mutfak dekorasyonunda mutfak dolapları, mutfak zemini, aksesuarlar ve mutfak servislerini yeşilin canlı veya tam tersi dingin tonlarıyla birlikte kullanabilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-mutfak-dolapları
yeşil-tonlarında-dekorasyon-mutfak-dolapları
yeşil-tonlarında-dekorasyon-mutfak

Yeşil Dekorasyonda Aydınlatma Modelleri

Dekorasyonda sadece evde yer kaplayan büyük ürünleri değil, atmosferi etkileyen kriterleri de işe dahil edebilirsin. Buna bir örnek olarak aydınlatma ürünlerini önermek istedik. Doğrudan yeşil aydınlatma her ortam için hoş gözükmemesine rağmen odandaki aydınlatma biriminde yeşil tasarım çizgileri kullanabilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-yeşil-aydınlatma
yeşil-tonlarında-dekorasyon-yeşil-aydınlatma-mum

Yeşil Banyo Görünümü

Evin en dinlendirici köşesi olan banyonda da yeşil tonlarını kullanarak dingin, canlandırıcı, göz yormayan bir dekorasyon atmosferi oluşturabilirsin. Bu noktada zemin, düzlemler, dolaplar, küvetler ve aksesuarlar gibi pek çok alanda yeşil renklerini uygulayabilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-yeşil-banyo
yeşil-tonlarında-dekorasyon-yeşil-banyo

Dekorasyonda Yeşil Cam

Oda dekorasyonunda en etkileyici aksesuarlardan biri de cam ürünlerdir. Cam ürünlerde yeşil renklendirmeyle gayet doğal görünümlü ve şık bir dekorasyon ürününe sahip olacaksın. Bu tür aksesuarları evinde pek çok yerde de konumlandırarak farklılık yaratabilirsin.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-yeşil-cam

Doğal Yeşil Dekorasyonlar

Yeşil aksesuarlar ve dekorasyon ürünlerinden bahsetmişken doğal ürünlerden bahsetmemek olmaz. Eğer bitki ve çiçek yetiştirmek istiyorsan bu maddeyi zaten seve seve gerçekleştirebilirsin.

Bitkilerini yerleştiremek için sadece yerde bulunan saksıları düşünme. Bunun yanı sıra raflar, masalar dolaplar üzerinde de konumlandırabileceğin özellikle sarmaşık formundaki bitkiler senin için harika bir dekorasyon olacaktır.

yeşil-tonlarında-dekorasyon-bitkiler

Görsel kaynaklar: livingetc.com, impressiveinteriordesign.com, inspiredbycharm.com, luxurybathrooms.eu, housebeautiful.com, decoralert.com, pinterest, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Herkes İçin Farklı Ev Hediyesi Fikirleri

Herkes İçin Farklı Ev Hediyesi Fikirleri

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır ?

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır ?