Herkes İçin Farklı Ev Hediyesi Fikirleri

Herkes İçin Farklı Ev Hediyesi Fikirleri

Paylaştıkça çoğalan mutluluklar, en huzur verici hatıraların oluşmasını sağlar. Hatta öyle ki, sadece bu anları hatırlayarak bile çok mutlu olabilir insan. Beraber gidilen bir konser, birlikte yenen bir yemek veya en yakın arkadaşınla aldığın aynı moda ürünü gibi… Aynı şekilde çok sevdiğin birinden gelen hediyenin göz önünde bulunması, onu gün içinde kullanmak da sana huzur verebilir.

Böyle değerli bir iz bırakabilecek hediyeleri seçerken de dikkat etmek gerekir. Karşıdaki insanın sadece beğeneceği değil, aynı zamanda kullanabileceği hediyeler en güzelleridir. Biz de bu yazımızda her tarza uygun şekilde uyarlanabilecek dekoratif ev hediyelerini senin için derledik.

Hasır Sepetler ile Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

Duvar Örtüsü Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

İşlevsel Bir Hediye Fikri: Masa Lambası

Hem kullanışlı hem de arkadaşının evini tarzı ile aydınlatacak bir masa lambası hoş bir hediye olabilir. Pek çok farklı tarzlara uygun bulabileceğin masa lambası modelleri ile arkadaşının çalışma saatlerine, kitap okumasına, masa başı oyunlarına uzakta da olsan eşlik edebilirsin. 

dekoratif-hediye-masa-lambası-fener
dekoratif-hediye-masa-lambası-fener

Daha Otantik Bir Alternatif: Fenerler

Aynı şekilde ev içerisinde farklı noktalara asabileceği fenerler ile arkadaşının evinde hoş bir atmosfer oluşturmasına yardımcı olabilirsin. Farklı desen, motif ve modellerde ev içi fenerleri dilersen kendin bile yapabilirsin!

dekoratif-hediye-masa-lambası-fener
dekoratif-hediye-masa-fener

İlk Kez Davet Edildiğin Ev İçin Sıcak Bir Hediye: Battaniye / Kırlent

Ev dekorasyonunda hangi tarzı benimsemiş olursa olsun, herkesin dinlenmek ve keyif yapmak için kullandığı bir mobilyası vardır. Bu bir köşe takımı, pencere yanında konumlanmış bir berjer veya bilgisayarı ile keyif yaptığı yatağı olabilir. Sen de arkadaşının keyfine ortak olmak için onun tarzına uygun battaniye ve kırlentleri hediye olarak vermeyi tercih edebilirsin. Pek çok farklı kumaş, desen ve boyutta battaniye ve kırlentler ile her yorgunluk kahvesini yudumladığında seni hatırlayacağına eminiz.

dekoratif-hediye-battaniye-kırlent
dekoratif-hediye-battaniye-kırlent

Zevklerini Bildiğin Birine Hediye: Poster

Bir insanın dinlediği müzik, katıldığı konserler, en sevdiği film gibi beğenileri, o insan hakkında başkalarına pek çok bilgi verir. Özellikle sıradan bir sohbette dahi tekrar tekrar dinlediği gruplardan, kaçıncı defa izlediğini bilmediği filmlerden bahsediyorsa bunu mutlaka ipucu olarak kullanabilirsin. Arkadaşının bu ilgisine yönelik bir posteri veya sanat çalışmasını duvar dekorasyonu olarak ona hediye ettiğinde de sana anlatırken yaşadığı heyecanı kat be kat fazlasıyla yaşayacaktır.

dekoratif-hediye-poster (1)
dekoratif-hediye-poster
dekoratif-hediye-poster

Yeni Bir Ev Arkadaşı Hediye Et: Bitkiler

Bir arkadaşına verebileceğin en canlı ve zarif dekoratif hediye bitki olacaktır. Bu hediye ile evini renklendirmesine yardımcı olacağın arkadaşının ev koşulları, bu noktada çok önemli. Evin bulunduğu konumun ışık ve nem dengesi, bitkiyi yerleştirdiği alanın büyüklüğü gibi kriterleri de düşünmelisin. 

Alacağın dekoratif hediyede bu koşullara göre çiçekli veya dikenli yapraklı bir bitki tercih edebilirsin. Aynı şekilde arkadaşının tarzını yansıtan saksılar ile evine uygun bir çizgide sergilemesini sağlayabilirsin. 

dekoratif-hediye-bitki
dekoratif-hediye-bitki

İlk Kez Yemeğe Davet Edildiğin Ev İçin Bir Atmosfer Hediyesi: Mumlar

Bir eve girdiğinde evde bulunan renk, desen, doku gibi görsel unsurlar büyük ölçüde dikkat çekiyor olsa da; koku hafızasının da evi tanımlamada önemli bir rolü vardır. Ev sahibine huzur veren bir okyanus kokusu, portakal bahçesi kokusu veya kahve kokusu olabilir bu. Arkadaşının zevkine uygun bir mum alarak, onun bu huzurlu zamanına ortak olabilirsin. 

dekoratif-hediye-mum-mumluk
dekoratif-hediye-mum-mumluk

Mumun eriyip gideceğine üzülüyorsan, arkadaşının tasarım tarzına göre bir mumluk fikrini de düşünebilirsin. Böylece sohbetiniz eşliğinde mumunuz bitse de yeni kokular ve yeni anılar ile sürekli kullanabileceği bir dekoratif parça hediye etmiş olursun. 

dekoratif-hediye-mum-mumluk

Yeni Eve Taşınmış Birine Tamamlayıcı Bir Hediye: Kilim

Dekorasyonda çok önemli bir kriter de boşlukları doğru kullanmaktır. Bu elbette mobilya, depolama alanları gibi hacim kaplayan parçalar ile daha net anlaşılır, ancak evdeki yüzey boşluklarını da unutmamak gerekir. 

dekoratif-hediye-kilim

Bir mekânda kullanılabilecek en büyük yüzeylerden biri de zemindir. Arkadaşının evinde odaların zemini için pek çok farklı desen, kumaş ve geometride bulunan kilimleri hediye olarak almayı tercih edebilirsin. Bu noktada seçim yaparken arkadaşının tarzına uygun bir parça ile dekorasyondaki renk ve doluluk zenginliğini tamamlayan bir parça harika olur. 

dekoratif-hediye-kilim
dekoratif-hediye-kilim

Her Evde İhtiyaç Vardır: Ayna

Gün içerisinde fazlasıyla ihtiyacımız olmasına rağmen, her zaman ideal şekilde kullanılamayan bir hediye fikri de ayna olabilir. Arkadaşının ihtiyacı olduğunu düşündüğün boy ve aydınlatma ile ona bir boy aynası veya makyaj aynası hediye edebilirsin. Hazırlanırken kendine baktığında seni de hatırlayarak daha güzel gülümseyeceğine eminiz.

dekoratif-hediye-ayna
dekoratif-hediye-ayna

Samimi Bir Arkadaşına Düşünceli Bir Hediye: Dilek Kumbarası

Çalışmak için her insanın bir motivasyonu vardır. Bu istediği bir ürünü almak, güzel bir yemek düzenlemek, kişisel bir sorununu çözmek veya dünyayı gezmek olabilir. Büyük-küçük demeden herkesin hayalini göz önünde bulundurursak çoğunluğu için biraz birikim yapmak gerekir. Arkadaşının hayalini desteklediğini göstermem için ona bir dilek kumbarası hediye edebilirsin. Gün içinde gözünün önünde bulunan kumbaraya bakınca hem daha da heyecanlanacak hem de elindeki fazlalıkları birikimine ekleyebilecektir.

dekoratif-hediye-dilek-kumbarası
dekoratif-hediye-dilek-kumbarası

 Görsel Kaynak: deliveryofpleasure, gameroominfo, pinterest, spoonfulofcomfort.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Detaylı Araç Temizliği Nasıl Yapılır?

Detaylı Araç Temizliği Nasıl Yapılır?

Yeşil Tonlarıyla Dekorasyon için 9 Öneri

Yeşil Tonlarıyla Dekorasyon için 9 Öneri