Duvar Örtüsü Dekorasyonda Nasıl Kullanılır ?

Duvar Örtüsü Dekorasyonda Nasıl Kullanılır ?

Tekdüze ve kişiliğini yansıtmayan bir yaşam alanı yerine; kişiselleştirilmiş, her metrekaresinde yaşanmışlık ve hayattan izler barındıran ve en önemlisi seni yansıtan bir eve sahip olmak güzel olurdu değil mi? Böyle bir eve sahip olmanın pek çok yolu var, örneğin duvarlara astığın fotoğraflar, tablolar veya evinde sergilediğin diğer aksesuarlarla yaşam alanına kendinden bir şeyler katman mümkün. Peki bunu bir adım daha öteye taşımak ister miydin? Cevabın evetse, evine bambaşka bir derinlik katacak olan duvar örtüsü uygulamasının ayrıntılarını hep birlikte inceleyelim.

Duvar Dekorasyonu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dekorasyona Farklı Boyutlar Kazandıran Kitaplıklar

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri

Duvar Örtüsü Nedir?

Duvar örtüleri tarihte, daha çok zengin ve soylu ailelerin saray veya malikanelerinin duvarlarını süslemek için kullandığı ve içinde önemli toplumsal olay veya kahramanlıkların tasvir edildiği dekoratif bir parça olarak kullanılmış. Modern toplumlarda bu uygulamadan zamanla vazgeçilmiş olsa da günümüzde hemen her tarza uygun desen ve renk seçeneğiyle karşımıza çıkan duvar örtüleri, evinin duvarlarını kişiselleştirmek isteyenler için oldukça şık bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

duvar-ortusu-dekorasyonu

Duvar Örtüsü Hangi Odalarda Kullanılır?

Genellikle ince ve yumuşak dokulu kumaşlardan elde edilen duvar örtüleri, hafifliği sayesinde kullanım kolaylığı sağlamakta. Buna ek olarak evini hangi tarzda dekore etmiş olursan ol, farklı boyut ve desen alternatifleri sayesinde evinin hemen her odasında duvar örtüsü kullanman mümkün. Duvar örtüsü yalnızca salon veya yatak odasında kullanılır gibi düşüncelerle kendini asla sınırlama. Nereye asacağına karar verirken kendini hayal gücünün kollarına bırak ve seni yönlendirmesine izin ver. Ayrıca belirtmeden geçmeyelim; duvar aksesuarı olarak tasarlanmış olmalarına rağmen, duvar örtülerini tavanda, koltuk/masa örtüsü, perde veya çok daha farklı şekillerde kullanman mümkün.

tavanda-duvar-ortusu-kullanimi

Duvar Örtüsü Duvara Nasıl Sabitlenir?

Duvarlarda kullanılan pek çok aksesuara nazaran kullanımı oldukça kolay olan duvar örtülerini farklı şekillerde duvara sabitlemen mümkün. Duvarına bir fotoğraf veya tablo asmak istediğinde bunun için çoğu zaman duvarı delmen gerekebilir fakat kiracıysan muhtemelen bunu istemeyeceksindir. Hafif olmaları sayesinde duvar örtüsünü sabitlemek içinse yalnızsa çift taraflı bant kullanman yeterli. Buna alternatif olarak şık bir perde demirini duvara sabitledikten sonra örtüyü bunun üzerine de asabilirsin. Bu yöntemle özellikle yatak başlarında son derece otantik bir görünüm elde etmen mümkün.

duvar-ortusu-sabitleme
duvar-ortusu-nasil-sabitlenir

Duvar Örtüsü Çeşitleri

Modern, geleneksel, otantik veya bohem.. Evini ne tarzda dekore etmiş olursan ol, duvar örtülerini dekorasyona kolayca dahil etmen mümkün. Aşağıdaki farklı tarzları inceledikten sonra seni en iyi yansıtan parçayı seç ve işe koyul!

Mandala Duvar Örtüsü

Sanskritçe kökenli bir kelime olan mandala, enerjiyi tutan nesne anlamına gelmektedir. Budizm ve Hinduizm’de manevi bir sembol olan ve çeşitli geometrik şekillerin iç içe geçmesi ile oluşturulan bu desen, evreni bir bütün olarak temsil ediyor. İçerdiği her bir şekil ve rengin bir anlamı olduğu ve bulunduğu ortama huzur verdiğine inanılıyor. Duvarında kullanacağın mandala duvar örtüsünün evinin enerjisini yükseklteceğine eminiz!

mandala-duvar-ortusu

Etnik Duvar Örtüsü

Zıt renklerin ve bolca desenin kullanıldığı etnik tarzda dizayn edilmiş bir yaşam alanına sahipsen, duvarlarında kullanacağın bu çok şık örtüler sayesinde, odana bambaşka bir derinlik katman mümkün. El dokuması kilimler, rengarenk kırlentler ve diğer otantik parçalar da bu tarzın olmazsa olması..

etnik-duvar-ortusu

Haritalı Duvar Örtüsü

Modern tasarımlardan hoşlananlar için son derece şık bir seçenek olarak ortaya çıkan harita desenli duvar örtülerinin, kullanıldığı odada odak noktası haline geleceğine şüphe yok.

haritali-duvar-ortusu

Otantik Duvar Örtüsü

Duvar örtülerinin en çok yakıştığı tasarımlardan biri şüphesiz, içinde doğu kültürünün esintilerini bolca barındıran otantik ev dizaynları. Etnik ve kültür kokan bu dizaynlardan hoşlanıyorsan duvar örtüsü uygulaması tam sana göre!

otantik-duvar-ortusu

Bohem Duvar Örtüsü

Bolca desen, renk ve ilham verici aksesuarlardan oluşan bu tarz tam bana göre diyorsan, yaşam alanında daha kişiselleştirilmiş bir atmosfer yaratmak için duvar örtüsü uygulamasını mutlaka denemelisin.

bohem-duvar-ortusu

Desenli Duvar Örtüsü

Yaşam alanında yukarıda saymış olduklarım gibi belli bir tarza sahip değilsen, fakat aynı zamanda ona kendinden bir şeyler katmak istiyorsan duvar örtüleri sana bu konuda yardımcı olabilir. Aklına gelebilecek hemen her desende duvar örtüsü bulabileceğin gibi, kendi duvar örtünü tasarlaman da mümkün!

desenli-duvar-ortusu

Görsel Kaynak: pinterest, northshire.net, artucky.com, houseandgarden.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Giyinme Odaları İçin Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Giyinme Odaları İçin Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri