Doğalgaz Borusu Gizleme Fikirleri

Doğalgaz Borusu Gizleme Fikirleri

Doğalgaz boruları sadece görsel açıdan değil, aynı zamanda yer kaplamaları ile de bütünlüğü olumsuz yönde etkileyen en büyük unsurlardan biri. Bu sebeple bu boruları nasıl ev dekorasyonuna uydurabileceğini ve hatta kullanışlı hale getirebileceğini bu yazımızda bulabilirsin.

Mutfağını Dekore Etmeden Önce Bilmen Gereken 6 Yerleşim Planı

Kalorifer Petekleri İçin 15 Dekoratif Kaplama Fikri

Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri

Renklendirerek Dekore Et

Saklamak yerine doğalgaz borusunu süsleme fikrine ne dersin? Renklendirerek evine dahil edebileceğin bu objeyi dekorasyon ürününe çevirebilirsin. Üstelik sanılanın aksine çok daha güzel duracaktır. Bununla birlikte boyadığın boruyu biraz da ışıklandırma veya yapay çiçeklerle süsleyebilir, farklı bir hava katabilirsin.

Günümüzde en çok tercih edilen renkler canlı renkler olsa da bakır veya altın gibi parlak renkler ile de borular oldukça şık görünebilir ve hatta biraz daha endüstriyel bir hava katabilirsin.

Doğalgaz Borularını Kamufle Et

Eğer boruları görmek istemiyorum diyorsan onları gizleyen renkleri de tercih edebilirsin. Doğalgaz borularını gizleme yöntemlerinden en yaygın olanı onları duvar ile aynı renge boyayarak biraz da olsa saklayabilirsin.

Süpürgelik Döşeyerek Kalorifer Borusu Gizleme

Süpürgelik hem duvar ve parkenin birleşimini koruyan hem de toz birikmesini azaltan oldukça önemli bir ev dekorasyonu detayıdır. Fakat eğer doğalgaz boruları yere yakın yerden geçiyorsa bunları korumak için mutlaka süpürgeliğin içine dahil etmelisin.

Bunun için süpürgeliklerin iç kısmında doğalgaz boruları boyutunda oyuklar açtırıp boruları içine yerleştirebilirsin. Bu sayede hem borularını korumuş olursun hem de onları en güzel yöntemle saklamış olursun.

Dolaplara Saklamak

Özellikle mutfaklarda doğalgaz boruları tezgâha yakın yerlerde toplandığı için bunları dolaplara saklamak daha kolay ve etkili olabilir. Fakat burada önemli bir nokta var, boruları saklarken onlara zarar oluşturmadan ve doğalgaz kaçağına sebebiyet vermemeye özen göstermelisin.

Ayrıca boruları saklamak onların korunması için de çok önemlidir. Bu sebeple özellikle mutfak tezgahına yakın olan bölgelerde boruları olabildiğince dolap içine dahil edecek şekilde saklamak veya “box” denilen plastik koruyucularla saklamak hem kötü görüntüyü ortadan kaldırır hem de mutfağını daha güzel gösterir.

Işıklandırmadan yararlan

Özellikle doğalgaz borularının mutfaktan dışarı bağladığı noktalarda borular tavana yakın noktalardan geçerler ve bunları saklaması oldukça zordur. Bu sebeple duvarına çekebileceğin tavan süpürgeliklerine benzer modellerden yararlanabilirsin.

Duvarının üst kısmında oluşturacağın hacimde ister ışık ekleyerek istersen de olduğu gibi bırakarak da harikalar yaratabilirsin. Üstelik hem iç mekâna farklı bir hava katabilir hem de duvar boyunca görünen boruları saklayabilirsin.

Sonuç olarak yapacağın her işlemde borulara kesinlikle zarar vermemeni ve hiç ulaşılamayacak şekilde kapatmamanı öneririz. Bunun sebebi borularda bir arıza olursa onlara erişimin her zaman kolay olması gerektiğindendir. Ayrıca doğalgaz borularını kesinlikle eşya asmak için veya mutfakta askılık olarak kullanmamalısın.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

2021 Yılına Online Hizmetler Damga Vurdu

2021 Yılına Online Hizmetler Damga Vurdu