Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri

Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri

Evdeki yüzeyleri değerlendirme konusunda duvarlar aslında büyük bir potansiyele sahiptir. Duvar dekorasyonları, bir odanın atmosferini sandığından daha fazla değiştirebilir. Özellikle evde kaldığımız bu dönemlerde duvar dekorları tasarlamak ve kendi tarzında bir şeyler ortaya koymak için harekete geçebilirsin. Senin için basit malzemelerden veya evindeki hazır ürünlerden yapabileceğin dekorasyon projelerini sunacağız.

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri >

Kız Çocuk Odası Dekorasyon Önerileri >

Çiçek Bakım Rehberi >

Örgü Şeritler ile Duvar Süsü

Farklı motif, doku renkleri bir araya getirerek tasarlayabileceğin bu dekor aslında oldukça basit. Farklı kalınlıkta, parlaklıkta veya dokuda ipleri bir arada kullanabileceğin bu dekoru odanın duvarında, yatak başında ve hatta kapı üzerine konumlandırabilirsin.

duvar-süsleri-duvar-dekorasyon-kendin-yap

Temel olarak budanarak verniği atılmış bir dal veya ahşap bir çubuk üzerine bağlanmış farklı ip örgüleriyle duvar dekoru tasarımından bahsediyoruz. Bu noktada başka kendin-yap projelerinden arta kalan ipleri de değerlendirebilirsin. Bu dekoru istediğin uzunlukta, genişlikte ve gürlükte örgüler hazırlayarak yapabilirsin. İplerin tam ortasına denk gelecek şekilde ahşap çubuk çevresine attığın düğümlerin ardından elinde bulunan ipleri farklı tekniklerde örebilirsin.

Dilediğin şekilde elindeki tutamları serbest bırakabilir, örebilir, örgüleri birbirine dolayabilir, boşluk bırakarak düğümleyebilir, kendi etrafında döndürerek bir sicim oluşturabilirsin. Hatta farklı ipleri bir arada bağlayıp örebileceğini ve geçişler sağlayabileceğini unutmamalısın.

duvar-süsleri-duvar-dekorasyon-kendin-yap
duvar-süsleri-duvar-dekorasyon-kendin-yap
duvar-süsleri-duvar-dekorasyon-kendin-yap

Rattan Örgü ile Kendi Aynanı Tasarla

Dekoratif ayna tasarımları bohem evlerde fazlasıyla tercih edilen tasarımlardan. Dekoratif aynanı salonunda, ev holünde, makyaj yaptığın bir odada kullanabilir ve odanın atmosferini değiştirebilirsin. Bu kendin yap projesi için daire biçiminde kesilmiş bir ayna kullanmanı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra gerekli malzemeler sıcak silikon (veya hızlı yapıştırıcı), ahşap çubuklar, maket bıçağı, zımpara ve rattan ip olacak.

Öncelikle metrelik boyutlarda alabileceğin ahşap çubukları imkânın varsa aldığın yerden, yoksa da kendin evde maket bıçağıyla farklı boylarda kesebilir ve uçlarını zımparalayabilirsin. Ardından aynanın çevresine eşit boşluklarda gelecek şekilde sıcak silikon veya hızlı yapıştırıcı ile yapıştırabilirsin. İskeleti oluşmuş olan aynadaki çubuklar arasında bir önde bir arkada ilerleyecek şekilde rattanı örmeye başlayabilirsin. Dilediğin genişliğe geldiğinde ucunu sıcak silikonla yapıştırarak sağlamlaştırabilirsin.

rattan-örgü-ayna-dekorasyon-kendin-yap
rattan-örgü-duvar-süsü-kendin-yap
rattan-örtü-duvar-aynası

Bambu Sepetten Pratik Ayna

Bu defa çok daha pratik bir ayna tasarımıyla karşındayız. İster evinde olup kullanmadığın ister sırf bunun için aldığın bir bambu sepetten ayna çerçevesi yapabilirsin.

Yine bohem bir dekorasyon olan bu sepet çerçeveli ayna için sepet tabanı büyüklüğünde bir ayna kestirebilirsin. Ardından aynanı bu sepet tabanına sağlamlığından emin olacağın bir şekilde yapıştırmalısın. Daha sonra sepetin arkasına sağlam bir çengel yapıştırarak duvara asmaya hazır hale getirebilirsin.

bambu-sepet-duvar-süsü

Halat / Rafya Sarmal Daireler

Evinde kesinlikle doğal bir dekorasyon olarak kendini gösterecek olan bu tasarımın yapımı da fazlasıyla kolay. Bir koltuğun arkasına, yemek masanın bulunduğu odaya veya yatak başına yerleştirebileceğin bu dekor ile büyük boş duvarları güzelce değerlendirebileceksin.

duvar-süsleri-halat-sarmal

Dilersen rafyadan üretilmiş hazır servis altlıklarını kullanabilirsin. Eğer tümüyle kendin yapmak istiyorsan ince halatları veya rafya örgüleri bir spiral oluşturacak şekilde sıcak silikonla birbirine yapıştırarak farklı boyutlarda daireler yapmalısın. Bu daireleri basitçe birbirine dikebilir, altında bir iskeletle birbirine tutturabilir veya yine güçlü yapıştıran bir yapıştırıcı ile yapıştırabilirsin. Bu şekilde tamamladığın aksesuarın üzerinde istediğin şekilde renklendirmeler yapabilirsin.

duvar-süsleri-duvar-dekorasyon-halat
rafya-sarmal-duvar-dekorasyon-kendin-yap

Yer Kaplamayan Yılbaşı Ağacına Ne Dersin?

Sadece dönemsel ortaya çıkan dekorları depolamak için bir alanın olmayabilir. Bu nedenle yılbaşı süsleri gibi dekorları modern bir formda değerlendirebilirsin. Aşağıda farklı görsellerle örneklediğimiz farklı tasarımları kendine referans alabilirsin. Makrome, askı gibi farklı tekniklerle dilediğin tasarımı yılbaşına göre özelleştirebilir ve süsleyebilirsin.

yılbaşı-ağacı-duvar-süsleri
duvar-süsleri-yılbaşı-ağacı
duvar-süsleri-yılbaşı

Özgün Düş Kapanı Tasarımları

Düş kapanı tasarımları özellikle bohem evlerde mutlaka bulunan bir dekordur. Ancak artık klasik bir görünüme sahip düş kapanları yerine kendi tasarımlarını gerçekleştirebilirsin. Hem de bunu kişisel eşyalarını kullanarak, sana özel bir dekorasyon ürünü haline getirebilirsin.

Bunun için yılbaşı dekorasyonlarında verdiğimiz örnekleri ve makrome örgülerini tercih edebilirsin. Daha minimal tasarımlar ile kendi iskeletini oluşturabilir ve yatak başında, yemek odanda, salonunda ve hatta balkonunda konumlandırabilirsin.

duvar-süsleri-düş-kapanı
duvar-süsleri-duvar-dekorasyon-kendin-yap

Ahşap Levhalar Üzerine Sanat

Modüler yani parçalı dekorasyon minimal evler için tercih edilen türler arasında. Modüler bir kendin yap projesi olarak sana önerimiz ahşap levhalar ile kendi sanat parçalarını üretmen. Bu noktada mdf gibi hafif ve ince ahşapları tercih edebilirsin. Bu ahşap üzerine akrilik, ahşap boyası gibi ahşap üzerinde etkili bir boya kullanarak kendi sanat eserlerini üretebilirsin. Aynı zamanda yaprak baskısı yaparak doğal motifler de oluşturabilirsin.

Bu parçaları çift taraflı güçlü bantlar ile duvarına yapıştırabilirsin. Ancak duvara bir hasar vermek istemiyorsan birbirine bir iskeletle bağlayabilir ve asabilirsin.

duvar-süsleri-yaprak-baskı
yaprak-baskı-duvar-dekorasyon-kendin-yap

Perde Halklarından Harika Bir Dekor

Sırada yine minimal ve şık bir kendin-yap projesi var. Geniş perde halkalarını kullanarak yapabileceğin bu dekorda ister ip, ister boya kullanabilirsin. Perde halkalarının çevresine dilediğin geçişli renklerde ipleri sarabilir veya akrilik ile boyayabilirsin. Ardından her birine birer çengel geçirerek diğer halkalarla birleştirmeye başla. Elinde bulunan doğal ahşabın veya ahşap askı çubuğunun uzunluğuna göre halkaları sıralara ayır ve son birer çengel ile bu ahşapla birleştir. Asimetrik uzunluklarda da bırakabileceğin bu halkalar ile harika bir ev dekoru tasarlamış olacaksın.

perde-halkalarından-duvar-süsleri
duvar-süsleri-perde-halkaları

Görsel ve içerik kaynak: thehousethatlarsbuilt.com, atcharlotteshouse.com, etsy.com, pinterest, potterybarn.com, pauletpaula.com, thehousethatlarsbuilt.com, studiodiy.com, thelovelydrawer.com, danslelakehouse.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Evde Hazırlayabileceğin 6 Doğal Temizlik Deterjanı

Damak Tadına Uygun Kış Çayını Bul

Damak Tadına Uygun Kış Çayını Bul