Modern Vestiyer Modelleri ve Tasarım Fikirleri

Modern Vestiyer Modelleri ve Tasarım Fikirleri

Vestiyerler evlerimizin giriş kısmının dağılmasını önlemek ve ayakkabı, mont gibi eşyalarımızın bir arada düzenli durmasını sağlamak için oldukça elverişlidirler. Kullanım tercihine bağlı olarak sürgülü, raflı, çekmeceli veya kapalı modelleri bulunmakta. Modern vestiyerlerde ise en çok kapalı modeller sade bir görüntü açısından tercih edilmektedir.

Evine en uygun vestiyer modelini modern bir şekilde tasarlamayı düşünüyorsan sana ilham verici fikirlere bu makalede göz atabilirsin.

Antreni Yenileyerek Evine Yepyeni Bir Soluk Getirmeye Ne Dersin?

Kendin Yap: Duvar Aksesuarları

Evlerin Girişini Canlandıracak 8 Yaratıcı Dekorasyon Fikri

Modern Vestiyer Tasarımları

Günümüzde modern vestiyer modellerinde minimal tasarımları sıklıkla görmek mümkün. Bunun sebebi ise vestiyer gibi eskiden büyük olan ev eşyalarının artık daha göze hitap eden modellere bürünmesidir. Ayrıca küçülen yaşam alanları ile daha işlevsel ve estetik vestiyerlere ihtiyaç artmıştır.

Vestiyer renkleri ise modern tasarımlarda oldukça sade ve gösterişten uzak olacak şekilde tercih edilir. Çoğunlukla beyaz, siyah veya pastel tonları, diğer bütün dokularla uyum sağlar ve göze çarpmaz.

Bununla birlikte antrede ilk göze çarpan eşyalardan biri olduğu için, daha yumuşak ve sıcak bir dokusu olan tahtanın vestiyerlerle çok uyumlu olduğunu düşünüyoruz. Özellikle dar alanlı antrelerde iskelet tarzı vestiyerler daha az hacim kapladıkları için daha estetik bir opsiyon olabilir.

Özel Tasarım Vestiyer Modelleri

Eğer evinin girişi daha geniş ise ve bu alanı en efektif şekilde kullanmak istersen boydan boya vestiyerler oldukça şık ve modern bir hava yaratabilirler.

Bir diğer şık vestiyer modeli ise gömme ışıklandırmalı vestiyerlerdir. Sıcak bir ışık ile aydınlatılan kısımlara dekoratif eşyalar koyarak antreni daha canlı kılabilirsin.

Tasarım vestiyer modelleri içinde modüler yapılar seçmek, hacim açısından en fazla yararlanabileceğin seçeneklerdendir. Buraları sadece mont, ayakkabı gibi eşyalar koymak için değil, aynı zamanda depo gibi kullanabileceğin üst raflar da yaptırabilirsin.

Küçük Antreler için Vestiyer Modelleri

Küçük antreler için tasarlanmış birçok kullanışlı vestiyer modelleri bulunmaktadır. Üstelik bunların montajı da çok daha kolay. Aynalı vestiyerlerden kendin bile yerleştirebileceğin bu model hem oldukça kullanışlı hem de minimal bir estetiğe sahip.

Eğer biraz daha eşyalarını saklamak ve boydan boya yararlanabileceğin bir vestiyer yaptırmayı düşünüyorsan yarı kapalı yarı açık modelleri de göz önünde bulundurabilirsin. Sadece kapakları olan bir vestiyer kaba durduğu gibi estetik işlevini de yitirir. Bu sebeple askılık, ayakkabılık gibi bazı hacimleri açık tutarsan evinle daha bütünleşmiş bir mobilya elde edersin.

İlginç Vestiyer Tasarımları

Tabii ki vestiyerler de iç mimarinin en önemli parçalarından biridir ve tasarıma büyük katkıda bulunurlar. Tek bir parçadan oluşturmak yerine eğer yeterli alanın varsa bunları bölebilir, fakat malzeme bütünlüğünü koruyabilirsin. Örneğin resimdeki gibi dolap kısmında kullandığın tahta detayını askıda da kullanabilir ve hatta aynayı da bu malzemeden yaptırabilirsin.

Vestiyerini tek parça yerine birkaç parçadan yaptırmanın en büyük avantajı ise dekorasyonda esneklik kazandırmasıdır. İstediğin zaman mobilyaların yerini değiştirebilir, zevkine göre birleştirebilirsin.

Eğer dubleks bir evde oturuyorsan vestiyer olarak değerlendirebileceğin en güzel alan merdiven altıdır. Buraya değişik vestiyer modelleri monte etmek çok kolay olacaktır. Üstelik sana oldukça geniş bir depolama alanı da sağlayacaktır.

En Çok Kullanılan Vestiyer Modelleri ve Renkleri

En çok kullanılan vestiyer tasarımları arasında geniş ve modüler dolaplar gelir. Özellikle büyük aileler için oldukça uygun modeller artık her yerde rahatlıkla bulunuyor. Modern portmantolar birçok renkte üretildiği gibi en çok beyaz ve sade renklerde tercih edilir.

Oturma alanı ile vestiyerlerde açılan alan hem fonksiyonel olmasına katkı sağlar hem de dümdüz bir şekil oluşunu keserek daha tasarım bir ürün ortaya çıkarır. Bu yüzden bir vestiyer satın alırken oturma kısmının evinde nereye denk geldiğini düşünerek, senin için en güzel modele karar verebilirsin.

Görsel Kaynaklar: Yurudesign, Pinterest, Overhallahus, Emumobilya, Dekorolog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 7

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 7