Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Salon evlerimizde en çok vakit geçirdiğimiz alan. Bu sebeple salonlarımızın kullanışlı, rahat ve şık olması oldukça önemli. Salon dizaynında en önemli noktalardan biri salonun şekline uygun bir dekorasyon uygulamak. Salonun kare, dikdörtgen, yuvarlak olmasına göre mobilya düzenini ayarlamalısın. Bu yazımızda “Dikdörtgen salon dekorasyonu nasıl yapılır?” konusunda öneriler verdik. Eğer dikdörtgen bir salona sahipsen işine yarayacak ipuçları bulmak için doğru yerdesin.

Küçük Yatak Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

İngiliz Tarzı Ev Dekorasyon Fikirleri

Fransız Balkon Modelleri & Dekorasyon Fikirleri

Alanı İkiye Böl, Farklı Yaşam Alanları Yarat

Dikdörtgen salonu efektif kullanmak için salonunu ikiye bölmen yararlı olacaktır. Salonunun bir tarafını oturma odası şeklinde kullanabilirsin. Bu alanda koltuk, televizyon ünitesi ve küçük sehpalara yer verebilirsin. Öteki bölümü ise yemek yeme alanı, kütüphane veya kahve içme köşesi olarak kullanabilirsin. Örneğin salonunun bir tarafı oturma bölümü iken diğer tarafına yemek masası yerleştirip boşlukları değerlendirebilirsin. Bu şekilde salonun daha kullanışlı olacak ve daha düzenli görünecektir.

Dikdörtgen Salonda Mobilya Düzeni

Dikkat etmen gereken noktalardan biri mobilya düzeni. Odak noktasını uzun olan duvara vermelisin. Örneğin televizyon ünitesini veya şömineyi büyük olan duvara yerleştirmelisin. Küçük olan duvarı ise raflar yardımıyla kullanışlı hale getirebilirsin. Bu sayede dağınıklıktan kurtulabilir ve salonunda ekstra bir alan kazanabilirsin.

L Koltuk Kullan

Dikdörtgen salonunda kullanacağın koltuğun seçimi de oldukça önemli. Dar dikdörtgen salon dizaynında L koltuk kullanmalısın. L koltuk salonunda ortada bir boşluk yaratır ve salonuna ferahlık verir.

Ek olarak L koltuğunu duvara yaslamamaya dikkat etmelisin. Duvar ve koltuk arasında gerekli boşluğu bıraktığından emin olmalısın.

Yuvarlak Mobilyalara Yer Ver

Özellikle dar dikdörtgen bir salonun varsa salonun sıkışık ve boğucu gelebilir. Bu durumdan kurtulmak için dikdörtgen, kare masa ve sehpalardan kaçınmalısın. Bunun yerine yuvarlak hatları olan masaları tercih edebilirsin. Yemek masanı, kahve sehpanı kıvrımlı olanlardan seçebilirsin. Böylece salonunu daha geniş ve hareketli gösterebilirsin.

Duvar Boyası Seçimine Dikkat

Eğer dar dikdörtgen bir salona sahipsen duvar boyası seçiminde dikkatli olmalısın. Koyu renkler alanı olduğundan daha dar gösterebilir. Beyaz, bej, vanilya gibi renkler dar dikdörtgen salonlar için ideal. Ayrıca odak noktası kısa duvarda olmamalı. Bu sebeple kısa olan kenarı farklı bir renkte boyamamalısın veya kısa kenarda farklı desende bir duvar kağıdı kullanmamalısın.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Pinyata Nasıl Yapılır?

Evde Pinyata Nasıl Yapılır?

Modern Vestiyer Modelleri ve Tasarım Fikirleri

Modern Vestiyer Modelleri ve Tasarım Fikirleri