Evde Hobi Köşesi Nasıl Tasarlanır?

Evde Hobi Köşesi Nasıl Tasarlanır?

Yaratıcılığını ortaya çıkardığın tasarımlar yaparken evine kurabileceğin bir hobi köşesine ihtiyacın olabilir. Kumaşlar, motifler, kâğıt tabanlı malzemeler, boyalar ve kalemler gibi pek çok ekipmanla çalışacağın bu çalışma köşende dilediğin tarzda şeyler üretebilirsin. Peki, elindeki pek çok ekipmanla nasıl düzenli bir ortam tasarlayabilirsin?

14 Uygulanabilir Ev Sinema Sistemi Fikri >

Kalorifer Petekleri İçin 15 Dekoratif Kaplama Fikri >

Oturma Odası Takımı Nasıl Seçilir >

Organizasyon için Zekice Çözümler

Hobi köşende istediğin el işi tasarımları yaparken pek çok malzemeyle çalışacaksın. Bunu yaparken işleri daha pratik hale getirmek için düzenleyici önerilerimizden faydalanabilirsin. Böylece çalışırken daha sistematik ilerleyebilirsin.

Düzenlenebilir Raflar ve Çekmeceler

Öncelikle evinde bulunan kullanmadığın dolap içindeki raf ve çekmecelere organizatör yerleştirerek düzenlenmesini sağlayabilirsin. Örneğin evinde kullandığın çekmeceyi pek çok küçük göze ayırarak düğme, ataş, iğne gibi malzemeyi yerleştirebilirsin. Bunun dışında geniş dolap içlerinde de askılar, seperatörler yerleştirerek büyük boyuttaki farklı malzemeleri düzenli tutabilirsin.

hobi-köşesi-düzenleme-organizatör

Asılı Düzenleyiciler

Dolap, çekmece ve hatta duvarlarda da malzemelerini depolarken asılı düzenleyicilerden faydalanabilirsin. Örneğin askılı sistemlerle beraber malzemelerini kulplarından dolap kapağına asabilirsin.

hobi-köşesi-düzenleme-dubar-organizatörleri
duvar-organizatörleri

Şeffaf Kavanozlardan Faydalan

Eşyalarını düzenli halde ayırmak için kategorilere böldükten sonra farklı kavanozlarda muhafaza edebilirsin. Bunu yaparken malzemelerin formu, büyüklüğü, rengi gibi farklı kriterleri kullanabilirsin.  

hobi-köşesi-düzenleme-kavanozlar

Aynı zamanda kavanozları da düzenli bir şekilde konumlandırmak istiyorsan metal kapaklı kavanozlardan faydalanabilirsin. Metali çekecek olan mıknatısı da kullanarak kavanozlarını raf zeminine veya tavana asabilirsin. Bu sayede hem malzemelerini kategorilere ayırmış hem de düzenli hale getirmiş olacaksın.

mıknatıslı-duvar-organizatörü

Kâğıt ve Kumaş Düzenini Sağla

İlgilendiğin hobiye göre ana malzeme olarak kullanacağın kâğıt, kumaş gibi yüzey alanı büyük eşyaları da organize ederken farklı ürünlerden faydalanabilirsin. Aynı zamanda bu tür malzemeleri kullanmadan önce deforme olmadan muhafaza etmen gerektiği için nemlenmeyecek, yırtılmayacak, rengi solmayacak bir ortam belirlemelisin. Bunun için rulo askıları ve dolap içi organizatörleri düşünebilirsin.

hobi-köşesi-dolap-içi-organizasyonu

İlham Verici Renkleri Kullan

Renkleri düzenlersen, aynı zamanda dekorasyonun bir parçası olarak kullanabilirsin. Örneğin elinde bulunan renkli düğmeleri, kumaşları veya kalemleri gökkuşağı paletine göre düzenleyebilirsin. Veya en çok kullandığın renkleri daha pratik konumlandırabilirsin.

renklere-göre-hobi-köşesi-düzenleme
hobi-köşesi-düzenleme

Çalışma Masanı Boş Tut

Hobi köşende tasarımlarını yaparken aslında bu alanın dekorasyon açısından temiz ve sana hitap eder olması çok önemlidir. Toplu ve hatta boş bir masada daha rahat çalışabilir, kendini engellememiş olursun. Aynı zamanda dağınık bir ortamda motivasyon düşüklüğü de yaşayabilirsin. Bunu önlemek için mümkün mertebe masanı boş tutmaya özen göstermelisin. Masanın üzerinde, altında veya yanında çekmeceli dolaplar kullanarak gereken şeyleri burada depolayabilirsin.

hobi-köşesi-masa-düzeni

Etiketlerden Faydalan

Çalışırken genelde bir noktadan sonra düzen bozulur ve eşyaları düzenleyemeyebilirsin. Bunu mümkün olduğunda engellemek amacıyla kolay bir alan tasarımı yapmalısın. Neyin nerede olduğunu kolayca bulmak için sana tavsiyemiz şeffaf poşet veya kavanozlardan faydalanmak olmuştu. Bununla beraber kapalı veya şeffaf kutular için etiket kullanırsan kendin için büyük bir kolaylık sağlamış olacaksın.

Hatta büyük kutulara etiketler yapıştırıp, ardından bu kutuların içine de daha düzenli konumlandırabileceğin küçük etiketli kutular yerleştirebilirsin. Bu disiplini bir defa sağladıktan sonra çalışma sırasında ve sonrasında sana kolaylık sağlayacağına emin olabilirsin.

hobi-köşesi-düzenleme-organizatörler

Her Duvarda Yaratıcılık

Evinde kurgulayacağın hobi köşesinde gerekli alanları tasarladıktan sonra aslında duvarlardan da sağlayabilirsin. Bunun için dekoratif panolardan faydalanabilirsin. Bu panoya cepler ekleyebilir veya malzemelerini yerleştirdiğin poşetleri bu panoya asabilirsin. Masanın tam karşısına asarak yine çalışma masanın boş olmasını da sağlayabilirsin.

hobi-köşesi-düzenleme-organizatör
hobi-köşesi-düzenleme-organizatör

Düzeni sağlamak için eskizlerini, hobi köşende yapacağın işlerin planını not alabilirsin. Hatta bunun için günümüzde popülerleşen kara tahta boyasından faydalanabilirsin. Dolap kapaklarını, dilersen de boş bir çerçeve yüzeyini bununla boyayarak kendi alanını tasarlayabilirsin.

hobi-köşesi-düzenleme-dolaplar

Görsel kaynak: housedecorationtip.com, tonyastaab.com, pinterest, amyjocreates.wordpress.com, hgtv.com, sauder.com, designeatrepeat.com, decoist.com, thisoldhouse.com, californiaclosets.com, heyletsmakestuff.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Mutfak Dekorasyonunda Yapılan 15 Hata

Mutfak Dekorasyonunda Yapılan 15 Hata