8 Adımda Gardırobunuzu Düzenleyin

8 Adımda Gardırobunuzu Düzenleyin

Dürüst olmak gerekirse gardırop düzenlemek çoğumuzun ertelediği bir iştir. Belki de bir süredir hiç giymediğin gömleğin ve mümkün olsa her gün giyeceğin t-shirtün aynı dolapta yan yana duruyorsa artık duruma bir el atma zamanı gelmiştir. Öncelikle evde geçireceğin bir günü tümüyle bu işe ayırman gerekebilir. En önemli kısım da ardın da bu düzeni korumaya devam etmelisin. Yapar yapmaz rahatlayacağın bu göreve bizimle hazırlanmaya ne dersin?

Sosyal Medyadan Aşina Olduğumuz Bir Kavram: Cozy Home >

Evde Vakit Geçirme Rehberi >

Evinden Çıkmadığın Günleri Keyifli Hale Getirecek 10 Hobi >

1. Dürüstçe Kıyafetlerinle Yüzleş

Gerek alışveriş yaptığında gerek hediye olarak kabul ettiğin kıyafetlerde bazen ipin ucunu kaçırıyor olabilirsin.. Elbette aldığın kazağın güzel olduğunu biliyoruz, ancak evdeki kazak rafında ona çok benzeyen bir kaç kazağın daha olduğu da bir gerçek değil mi? :) Bu nedenle şimdi dolabın ile dürüstçe yüzleşmen gerekiyor. Hem de her parça için: ceketler, hırkalar, kazaklar, basit t-shirtler ve hatta çoraplar…

gardırop-düzenlemek

Sana tavsiyemiz kıyafetlerini üç kategoriye ayırman. Bağışlanacaklar, giyilmez halde olanlar ve dolabında durmaya devam edecek olanlar. Bu süreçte gerekirse her kıyafetini deneyerek üzerine olup olmadığına, onu aldığın zaman ile şimdiki tarzının aynı olup olmadığına bakmak isteyebilirsin. Ancak bu konuda kesinlikle kendine karşı dürüst olmalısın. Evet, o pantolonu hiçbir kıyafetin ile giyemiyor olabilirsin, büyük ihtimalle de giymeyeceksin. İyi niyetle aldığın pek çok kıyafetinin bir ya da iki kez gün yüzü gördüğünü düşünüyorsan onları bağış yapabilir veya mobil uygulamalar üzerinden satabilirsin.   

gardırop-düzenlemek-kıyafet-katlamak

2. Eski Kıyafetlerin ile İlgili Karar Zamanı

Giyilmez durumda olan kıyafetlerin olabilir. Bir türlü geçmeyen lekeleri olan, bazı kazalar ile yırtılmış veya artık dolap ömrünü geçirmiş eski kıyafetlerin olabilir. Bu tür durumlarda kıyafetlerini atabileceğin gibi onları, evin içinde de kullanmaya başlayabilirsin. Hatta belki bir saksı, belki biraz kesim ve dikiş ile patchwork bir eşya veya kedinin yeni bir oyuncağı olarak değerlendirebilirsin.

gardırop-düzenlemek-eski-kıyafetleri-kullanmak
gardırop-düzenlemek-eski-kıyafetleri-kullanmak

3. Mevsimlerine Göre Ayır

Kıyafetlerinde ayrım yaptıktan sonra şimdi sıra dolabında kalacak olan kıyafetleri düzenlemeye geldi. Öncelikle dolabında hem kolay erişebileceğin hem de depolama alanı olarak kullanacağın yerler belirle. Sıcak mevsimlere geldiğinde kazakların, montların, botların gibi kışlıklarını kaldırabileceğin bir alanının olması işine çok yarayacak. O zaman mevsime uygun olmayan kıyafetlerini saklamakla başlayalım.

gardırop-düzenlemek-mevsim

4. Giyme Sıklığını Belirle

Mevsimi gelmiş olan ve dışarı çıkarken giyebileceğin kıyafetlerin elinin altında olmalı. Bu nedenle dolabındaki kıyafetlerinin arasında da giyme sıklığına uygun bir sıralama yapabilirsin. Askıda olan kıyafetlerinin hepsi kolay erişilir olabilir. Katlayarak depoladığın kıyafetlerinde de bu rahatlığı sık giydiğin kıyafetleri göz hizandaki raflara koyarak sağlayabilirsin. Aynı zamanda daha çok giymeyi istediğin, ancak gözünden kaçan parçaları da gözünün önünde tutmak için en görünür yere koyabilirsin.

gardırop-düzenleme
gardırop-düzenleme-seperatör

5. Dolap İçi Seperatörlerinden Faydalan

Kıyafetlerini organize ederken bu amaçla tasarlanmış ürünlerden faydalanabilirsin. Örneğin, astığın kıyafetlerin arasında pek çok farklı askı modeli ile hem renklerine hem de türüne göre daha düzenli bir dolap kurgulayabilirsin. Aynı zamanda farklı askı teknikleri ile dolabında tahmin edebileceğinden fazla alanı verimli kullanabilirsin.

gardırop-düzenlemek-organizer

Çekmeceler için de geçerli olan bu adımda kravatlarını, çoraplarını, fularlarını da unutmamalısın. Çekmece içi seperatörleri de kullanarak hem gün içinde aradığın parçayı daha kolay bulabilir hem de çekmecenin karmaşık durmasını engelleyebilirisin.

gardırop-düzenlemek-organizer
gardırop-düzenlemek-organizer

6. Sepet Kullanarak Alan Yarat

Dolabın içinde yeteri kadar raf olduğunu düşünmüyorsan ve ne yaparsan yap o kıyafetleri birbiri ile karışmış halde buluyorsan sepetlerden faydalanabilirsin. Şeffaf veya hasır sepetler ile geniş rafları da parçalara ayırarak kıyafetlerini düzenleyebilirsin. Aynı zamanda birden fazla kişinin kullandığı dolaplar için de daha uygun bir alan paylaşımı sağlamış olursun.

gardırop-düzenlemek-organizer
gardırop-düzenlemek-organizer

7. Açık Dolap ile Kıyafetlerini Sergile

Eğer dolabında bir türlü yeterli alan olmadığını düşünüyorsan sana modern bir teklifimiz var. Açık dolaplar ile gün içinde sık kullandığın parçalarını veya kaban gibi ağır ürünleri dışarıda ayrı tutabilirsin. Aynı şekilde uyanıp okula veya işe gideceğinde bir önceki günden giymek istediklerini buraya asarak kendine birkaç farklı fikir de sunabildiğin pratik bir yöntem geliştirebilirsin.

gardırop-düzenlemek-açık-dolap
gardırop-düzenlemek-açık-dolap
gardırop-düzenlemek-açık-dolap

8. Ayakkabı ve Çantaları Unutma

Farklı mevsimlere ve farklı etkinliklere özel ayırdığın ayakkabı ve çantaların olacaktır. Sadece spor salonunda giydiğin spor ayakkabın, dağ yürüyüşü ayakkabın ve gece çıkarken kullandığın çantan gibi ayırabilirsin. Elbette bu parçaların için de dolabında yer açman gerekecek. Ayakkabılarını depolarken farklı biçimlerde konumlandırarak veya şeffaf kutular veya organizatörlerle saklayarak daha çok yer kazanabilirsin.

gardırop-düzenlemek

Acil durumlarda bir türlü bulamadığın çantalarını da düzenli tutman önemli. Bu nedenle çantalarını asarak ayrı ayrı asarak saklayabilirsin. Böylece hem düzenli hem de hazırlık sırasında pratik olacaksın.

gardırop-düzenlemek-ayakkabı

Görsel kaynak: housebeautiful, pinterest, goodhousekeeping

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

9 Adımda Düzenli Bir Buzdolabına Kavuşun

9 Adımda Düzenli Bir Buzdolabına Kavuşun

Bitkilerin Bahara Hazır Mı?

Bitkilerin Bahara Hazır Mı?