Evde Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Evde Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Günümüzde kahve kültürü artık o kadar benimsendi ki birçoğumuzun evinde sadece bir cezveden fazlası yer alır oldu. Hatta artık birçoğumuzun evinde kahveyi en iyi şekilde hazırlayabilmemiz için birçok aparat bulunur. Bunların içinden kahve demliği, öğütücüler gibi birçok malzemeler günlük olarak çok kullanıldığı için mutfakta yer edinirler.

Bu sebeple evinde yeri olanlar ister mutfağında isterse de evinin bir köşesinde kahve malzemelerine yer ayırmak ister. Kahve bardakları ayrı tutulur, cezveler, kahve makinesi bir yere alınır ve hep buradan kullanılır. Peki bunun için evinde ayırdığın bu köşeyi dekore etmeye ne dersin?

Evde Kahve Yapım Teknikleri

Doğal Malzemelerle Kahve Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Güzel ve Kullanışlı Mutfak Tezgahları

Mutfakta kahve köşesi nasıl yaratılır?

Mutfağımda çok fazla alanım yok ama kahve vazgeçilmezimdir diyorsan birkaç basit raf ile kendine şirin bir kahve köşesi yaratabilirsin. Özellikle kahve makinesi kullananlar kahve köşesini mutfakta tutmayı tercih ederler. Bunun sebebi ise kahve, su ve elektrik gibi gereçlere daha hızlı ve pratik şekilde ulaşabilmek içindir.

Ev dekorasyon ürünlerinin satıldığı birçok mağazadan kolaylıkla satın alabileceğin tezgâh üstü raflar, kahve bardaklarını, malzemelerini ve hatta antika kahve gereçlerini koyarak süsleyebileceğin çok hoş bir köşe olur. Eğer dilersen bu rafların altına sarı ışıklandırma yerleştirerek ortamı daha da şık bir hale getirebilirsin.

Bununla birlikte tezgahında yer kaybetmemek ve kahve malzemelerini sürekli göstermek istemeyenler için de alternatifler bulunmaktadır. Örneğin, günümüzde giderek yaygınlaşmakta olan gömme kapaklı dolaplar ile çay kahve köşesi yaratmak ve bunu saklamak çok kolay.

Kapakların gömme şekilde dolabın yanlarına saklanması ve kapatıldığında ise dolap görüntüsünü bozmaması aslında çok işe yarar bir çözüm olabilir. Bu sayede mutfağının hem bir dolabını daha verimli kullanmış olursun hem de estetiğinden ödün vermezsin.

Kahve Köşesi Mobilyaları

Tezgâhın yeterli alanın yok ise salonunda veya mutfağında ayarlayabileceğin basit bir raflı sehpa ile kahve köşeni hazırlayabilirsin. Üstelik salonunda da çok şık duracak ve kahvene istediğin zaman erişebilirsin.

İnce konstrüksiyonlu bir dolaba kahve malzemelerini doldurabilir ve hatta bir raf ile eşyalarının gerisini değerlendirebilirsin. kahve köşesi rafı çiçek, resim gibi ürünlerle de süslenebilir. Ayrıca eve gelen misafirlere buradan servis yapmak da çok daha kolay olacaktır.

Beyaz Mutfakta Kahve Köşesi

Özellikle sürekli misafirleri olan kişiler veya aileler için gerekli olan kahve köşeleri çoğunlukla buna yönelik gereçlerle doldurulabilir. Buradan bardağını alan kişi kahvesini doldurup oturma alanına geçebilir veya servisleri kullanarak atıştırmalıklardan yararlanabilir. Özellikle bunun için gömme dolap veya raflar çok daha verimli kullanılabilirler.

Mutfağında tezgah üstü kahve köşesi oluşturmak için yerin varsa değerlendirebileceğin birçok seçenek daha yaratabilirsin. Örneğin duvarını süslemek için kafelerdeki temalardan faydalanarak yazı tahtası gibi kaplama yapabilirsin. Tebeşir ile buralara sevdiğin kahveleri yazıp bunları servis edebilirsin.

Tabii ki bir kahve tezgahının tek eksiği kahve içme köşesidir. Eğer değişik ve daha modern bir hava yaratmak istersen evine bir bar yaptırabilir ve yüksek taburalar üzerinde kahvenin keyfini çıkarabilirsin. Üstelik evden çalışırken veya toplantılara katıldığında bu alan oldukça kullanışlı bir hale gelir.

Görsel Kaynaklar: Pexels, Freepik, Pinterest, Becki and Chris, Mydomaine

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Koltuk Döşeme Kumaş Kombinleri ve Renkleri

Koltuk Döşeme Kumaş Kombinleri ve Renkleri

Kendin Yap: Nail Art Fikirleri

Kendin Yap: Nail Art Fikirleri