Koltuk Döşeme Kumaş Kombinleri ve Renkleri

Koltuk Döşeme Kumaş Kombinleri ve Renkleri

Koltuk döşeme ev dekorasyonunda bir yenilik yapmak istiyorsan güzel bir seçenek. Eskiyen koltuklarını yenisiyle değiştirmek yerine mevcut koltuklarının kumaşını değiştirmek oldukça karlı. Koltuk döşemeye karar verdiysen sıra uygun kumaş türü ve rengini seçmekte. Yaşam tarzına ve dekorasyon stiline uygun bir kumaş ve renk seçmelisin. Örneğin evde çocuk ya da hayvan varsa leke tutmayacak, dayanıklı ve silinebilir bir kumaş türü seçmelisin. Şık bir dekorasyon istiyorsan da iddialı kumaşlar kullanabilirsin. Renk seçiminde de aynı kurallar geçerli. Sürekli kullanacağın, üzerinde bir şeyler atıştıracağın koltuğun açık renkte olmamalı. Bu yazımızda senin için ilham verici koltuk döşeme kumaş kombinleri ve renklerini derledik.

Elbise Dolabı İçin 11 Alan Tasarım Fikri

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası

Kullanışlı ve dayanıklı bir kumaş: Mikrofiber

Mikrofiber koltuk döşemede en çok kullanılan kumaşlardan biri. Bu kumaş türünün avantajı leke tutmaması ve silinebilir olması. Evinde kedin ya da köpeğin varsa rahatlıkla bu kumaşı tercih edebilirsin. Bunun yanı sıra yumuşaklığı ve terleme yapmaması mikrofiber kumaşın artı özelliklerinden.  

Rahat Kullanım ve Şıklık Bir Arada: Tay Tüyü Kumaş

Tay tüyü kumaş yumuşak, kadifemsi bir dokuya sahiptir. Dokunduğunda soft bir hissiyat verir. Üstelik koltuğunu tay tüyü kumaşla kaplaman onu şık bir hale getirecetir. Çünkü bu kumaş türünün pek çok avantajı var. Leke tutmaz, dayanıklıdır ve terletmez. Kısacası tay tüyü kumaş için şıklık ve rahatlığın birleşimi demek doğru olur.

Yazlık Evler için İdeal Kumaş türü: Keten

Keten kumaşın pürüzsüz ve tüysüz bir hissiyat verir. Dayanıklı olması ve toz çekmemesiyle koltuk döşemelerde sıkça kullanılır. Bu kumaş türünün özellikle yazlık evlerde kullanıldığını görebiliriz. Güneşte rengi solmaz ve irili gözenekli yapısı sayesinde vücudu serin tutar. Açık renk bir keten kumaş yazlık evinde harika duracaktır. Bu kumaş türünün eksi yönü ise çabuk kırışmasıdır. Bu sorunu da ütü yardımıyla halledebilirsin.

Kumaş türleri hakkında bilgi sahibi olduğumuza göre sırada koltuğunu döşemek için kumaş ve renk kombini yapmakta!

Koltuk Döşemede Kumaş ve Renk Kombinleri Nasıl Yapılır?

Koltuk döşemen için güzel kumaş ve renk kombinleri yapmak için bilmen gerekenler var. Dokularına, renklerine ve desenlerine göre birbirine uyacak 2-3 çeşit kumaş türünü belirlemelisin.

1- İşe ilk olarak en sevdiğin kumaş türünü seçerek başla. İlk seçtiğin kumaş türü ve desenine uygun olarak diğer kumaş türlerini seçmelisin.

2- Seçtiğin desene eşlik edebilecek başka kumaşlar seç. Bu noktada seçeceğin kumaşların birbirinden çok farklı olmaması gerekiyor. Örneğin çiçekli bir kumaş seçtiysen onu siyah beyaz geometrik bir kumaşla tamamlamak abes duracaktır. Karmaşık, girintili kumaşları daha sakin ve sade gözüken parçalarla tamamlamalısın.

3- Koltuk döşemenin ana rengini belirle. Örneğin koltuk döşemen pembe ağırlıklı tonlarda olsun istiyorsan seçeceğin diğer kumaşlarda da bu rengi öne çıkaracak desenler seçmelisin.

Doğru Renk Kombinini Yapma

Koltuk döşemende doğru renklri seçmen evinin atmosferini belirlemen için çok önemli. Yaratmak istediğin atmosfere göre sıcak ya da soğuk renkleri kombinleyebilirsin.

Dekorasyonundaki Temayı Belirlemekle Başla

Koltuk döşemenin renklerini belirlerken bu alanı ne amaçla kullanacağını belirle. Örneğin arkadaşlarınla vakit geçireceğin sosyal bir alan mı istiyorsun yoksa sakin ve dinlendirici bir alan mı istiyorsun karar ver. Ya da bu alanın ferah mı, canlı mı ya da daha büyük gözükmesini mi istiyorsun seçimini belirle. Bu gibi sorular sana doğru renk kombinlerini yapmada yardımcı olacaktır.

Sıcak ve Soğuk Renkler

Koltuk döşemen için belirleyeceğin renk paletinde sıcak ve soğuk renkleri tanımak önemli. Sıcak renkler daha samimi ve canlı bir enerji yayarken soğuk renkler daha mesafeli ve asil bir dekorasyon stili yaratır. Sıcak renkler kırmızı, turuncu sarı gibi renklerdir ve bizde sıcaklık hissi uyandırır. Öte yandan soğuk renkler mor, mavi ve yeşil gibi renklerdir ve bu renkler denge, konfor hissi verir.

Koltuk Döşemende Sıcak Renkleri Kombinle

Koltuk döşemende ve odanda sıca renkleri kullanarak samimiyet ve sıcaklık hissini verebilirsin. Şimdi sıcak renklerin kullanıldığı koltuk döşemelerine ve oda dizaynlarına göz atalım.

Koltuk Döşemende Soğuk Renk Kombini

Mavi, mor ve yeşil ile koltuk döşemeni yapabilirsin. Bu renkleri renkli ve desenli yastıklarla tamamlamak harika bir fikir olacaktır.

Soğuk ve Sıcak Renkleri Sentezle

Sıcak ve soğuk renkleri birbirinden ayrı kombinlemek zorunda değilsin. Sıcak ve soğuk renkleri dengeleyerek harika bir dekorasyon yaratabilirsin.

Desenleri Kullanarak Dekorasyonunu Hareketlendir

Koltuk döşemende düz renkleri kullanmanın yanı sıra desenlerden de yardım alabilirsin. Örneğin kanepeni düz bir renkle döşediysen tekli koltuğunu desenli bir kumaşla döşemek yaratıcı bir seçenek olabilir.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Konut Fiyat Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Konut Fiyat Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Evde Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Evde Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri