Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası

Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası

Oturma odası evin en canlı ve sergiye açık alanı olduğu için havasını değiştirmek günlük hayatına renk katacaktır. Basit değişiklikler yaparak evindeki atmosferi dilediğin şekilde geliştirebilirsin. Hem dekorasyon trendlerini takip ederken bir yandan da yaratıcı değişiklikler yapmak için yazımızdaki maddeleri inceleyebilirsin. Kimi kendin DIY çalışması olarak gerçekleştirebileceğin dekorasyon geliştirmelerine bir bakalım.

Kendin Yap: Makrome Saksı

Dikdörtgen Salon Dizaynı Nasıl Olmalı?

Modern Vestiyer Modelleri ve Tasarım Fikirleri

Masif Kütük

Son yıllarda dekorasyon trendleri arasında yerini almış bulunan masif mobilyalar doğal, dayanıklı ve kütlesel görünümleriyle dikkatleri çeken parçalar halini almış bulunmakta. Masif parçaları dilediğin farklı mobilya ve aksesuarlarda kullanabilirsin. Minik tabureler; komodinler; üzerine saat, kitap, su bardağı, saksı koyabileceğin sehpalar ve hatta evcil hayvanının oyuncağı olarak evinde yerleştirebilirsin. Sana tavsiyemiz masifin yapısını koruması için renklendirmeden doğal haliyle konumlandırman yönünde olacaktır.

Neon Aydınlatma ve Süsler

Günümüzde özellikle fotoğraf arkaplanı olarak kullanılan neon aydınlatma sloganlar ve şekiller dekorasyon trendleri arasında yerlerini aldı. Oturma odanda karanlık anlarda atmosfere eğlenceli bir ışık katacak neon aydınlatma tasarımlarıyla istediğin şekli ve yazıyı odana yerleştirebilirsin.

Oyuna Hazır Ol

Eğer kutu, masa veya strateji oyunlarını seven biriysen evde her an oynanmaya hazır oyunlar koyabilirsin. Orta sehpa üzerinde durabilecek bu oyunlar arkadaşlarını çağırdığında otururken eğlenceli bir etkinlik olarak da kullanabilecektir. Bu noktada oyun zevkine göre dama, satranç gibi strateji oyunlarını kutusundan çıkmış ve oyuna hazır bir halde de sehpa üzerinde yerleştirebilirsin.

Üç Boyutlu Duvar Sanatları

Duvar süsleri çeşitli malzemelerden ve motiflerden örnekleriyle karşımıza çıkmakta. Kendin renklendirdiğin veya üzerine yamalarla dikiş yaptığın duvar örtüsünü, elinle ördüğün sepetleri veya makrome süsleri asabilirsin.

Aynı şekilde ahşaptan yapılma üç boyutlu duvar süsleriyle odanın boyutunda ve estetik algısında değişiklik yapabilirsin. Amorf formlar, geometrik şekiller, maskeler, şeritler gibi farklı biçimleri kullanabilirsin.

Merdiven Askılık

Oturma odasında askılık kavramı ilk başta kullanışsız gelebilir. Ancak diz battaniyelerini, sehpa örtüsünü vs. asabileceğin bir askılık kolay erişim için işine yarayacaktır. Bunun için oturma odandaki depolama alanlarını kullanmak yerine ahşap bir merdiveni de tercih edebilirsin.

Dokulu Kırlentler ve Battaniyeler

Oturma odana heyecan ve canlılık katacak bir başka tasarım ve dekorasyon önerisi de tekstil üzerinde 3 boyutlu uygulamalardır. Buna örnek olarak farklı kumaş ve örgülerle dokulu hale getirilmiş kırlent ve battaniyeler düşünülebilir. Söz konusu önerimizin oturma takımının üzerinde bu farklı dokuyla ve renk geçişleriyle dikkatleri üzerine çekeceğine eminiz.

Bir Klasik: Mumlar

Dekorasyon trendleri arasında zamansız olan ve asla devri kapanmayacak bir öneri de mumlardır. Farklı renkler, esanslar, boyutlarda pek çok mum ve mumlukları oturma odanın dilediğin köşesine yerleştirebilirsin. Sehpa üzerine, masalara, kitaplık raflarına ve hatta pencere pervazlarına yerleştirebileceğin mumlarla sadece estetik anlamda değil; aynı zamanda odanın koku atmosferini de zenginleştirebileceksin.

En Sevdiğin Kitaplar

Modada dahi trend olarak kullanılmış olan kitaplar, en yakın dostlarımız olmakla birlikte gerektiğinde harika birer dekorasyon parçasıdırlar. Sık sık göz gezdirdiğin, üzerine konuşmaktan kendini alamadığın kitaplarını oturma odanda sergileyebilirsin. Hem konuşma konusu olacak hem de senin kişiliğini yansıtacak olan kitapları kitaplık rafları dışında sehpa üzerine de blok halinde konumlandırabilirsin.

Kurumuş Bitkilerden Faydalan

Pek çok yazımızda dekorasyon önerisi olarak bahsettiğimiz canlı bitkiler her zaman akla gelen bir üründür. Bu yazımızda bitkilerin kurumuş formlarıyla evinde oluşturabileceğin pastel alanlara değinmek istedik. Vazo içinde, duvarda asılı halde, tavandan sarkan kurumuş bitkileri sprey boyayla istediğin renge de boyayabilirsin.

Beklenmediği Yaşat: Ağaç

Canlı dekorasyon önerilerinden bahsetmişken pek de sık rastlanmayan bir dekor ürünü olarak ağaçlardan söz etmek istedik. Minyatür boyutlarda kalarak çok büyümeyen, fazla toprağa ve geniş alana ihtiyaç duymayan, yine de dalları ve yapraklarıyla evin atmosferini yüksek ölçüde etkileyebilecek ağaçları dekorasyonunda kullanabilirsin.

Bunun için orta sehpa üzerine bile konumlandırabileceğin bonsai ağacının farklı türlerini düşünebilirsin. Daha büyük önerilerimiz ise salon çamı, Pachira bitkisi, Nolina bitkisi, defne fidanı, bambu gibi fazla büyümeyen ağaçlardan yana olacaktır.

Amorf Aynalar

Oturma odanda bulunan aynalar ev girişi, yatak odası, giyim odası, banyo gibi kendine baktığın alanlardaki işlevinin aksine odanın boyut algısını kırmak için kullanılabilir. Bunun için oturma alanında büyük ve boydan aynalar kullanabileceğin gibi çerçevesiz amorf aynalar da hem dikkat çekecek hem de bir illüzyon yaratabileceklerdir.  Aynaların önüne odanda tekrar etmesini veya yoğunlaşmasını istediğin renkte ürünler yerleştirebilirsin.

Sade Vazolar

Yapay, canlı veya kuru bitkiler için kullanabileceğin vazolarda dikkat çekmek için minimal seçeneklere yönelebilirsin. Bunun için önerimiz tek renk seramikler, kristal deseni olmayan düz cam vazolar ve benzeri malzemeler olacaktır. Bu noktada sadece görünümü devam ettirmesi açısından vazoların içini ve çevresini temiz tutmaya özen gösterebilirsin.

Görsel kaynaklar: pinterest, estetikev.net, happyplace.com.tr, lelegliving.com, neoonstore.com, umbra.com, decoholic.org, foyr.com, wayfair.com, casawatkinsliving.com, thecoastaloak.com, thearchitecturedesigns.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Kendin Yap: Gökkuşağı Yatak Başlığı

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri