Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Bir evin iç mimarisinde en önemli alanlardan biri de banyosudur. Evimizdeki banyonun mutfak kadar kullanışlı ve bir o kadar da temiz ve özenli gözükmesi aslında çok önemlidir. Peki banyonu nasıl yenileyebilirsin? Sadece fayanslar ile banyonu çok daha güzel hale nasıl getirebilirsin?

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri

Şık ve Modern Lavabo Modelleri ve Tasarımları

Modern Bir Banyo İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Öncelikle fayans seçiminde dikkat etmen gereken birkaç tasarım kuralı vardır. Bunlar:

  1. Fayans boyutunu banyonun genişliği ve yüksekliğine göre seçmen çok önemli. Eğer banyonun yüksekliği çok değilse daha küçük fayanslar seçmen banyonu daha ferah göstermene yardımcı olur. Ayrıca, seçeceğin fayanslar enine geniş olmamalı, yoksa yeniden banyonu basık göstermiş olursun.

  2. Banyonun ışık faktörünü değerlendirmen gerekebilir. Eğer banyonu daha aydınlık tutmak istiyorsan tabi ki daha açık renkleri tercih edebilirsin. Bununla birlikte eğer siyah gibi daha az leke gösteren renkler düşünüyorsan banyondaki ışıklandırmayı da değiştirmeyi göze al.

  3. Fayansların bakımı çok önemlidir. Eğer banyom hep temiz görünsün, fayanslarımın rengi bozulmasın diyorsan iyi kalite silikon ve derz kullanılması gereklidir. Fayans aralarının iyice doldurulması ve birleştikleri noktaların ustaca kapatılması önemlidir. Aksi taktirde zamanla nem ve su teması ile banyon zarar görmeye başlar.

Şimdi biraz da ilgi çekici fayans tasarımlarından ilham alma zamanı.

Baklava deseni özellikle modern ve şık havasıyla iç mekanlara çok yakışmaktadır. Eğer klasik desenlerden biraz uzaklaşıp daha lüks görünümlü bir banyo elde etmek istersen, baklava desenini kombine etmek çok kolay.

Özellikle zıt renklerden yararlanırken banyo fayanslarında yere derinlik katmak için birçok model bulunur. Bunlardan biri de 3 boyutlu görünüm yaratan mermer fayanslardır. Ayrıca mermer özellikle banyo, mutfak gibi sürekli ıslanan alanların vaz geçilmezidir.

Tek çeşit fayans kullanmak zorunda olmadığın gibi her yeri kaplamak zorunda da değilsin. Fayansların duvarları ve diğer alanları nemden koruyucu özelliği olduğu gibi iyi havalandırılmış banyolarda aslında her yere uygulama zorunluluğu yoktur. Eğer birkaç fayans modeli arasında kaldıysan en çok tercihini pastel ve yumuşak renklerden kullanman ve duvarın geri kalanıyla uyumlu olmasına dikkat edebilirsin. Eğer banyona egzotik bir hava katmak istersen yerel el sanatlarına daha yakın olan desenleri kullanabilirsin.

Eğer baklava deseni gibi modelleri beğendiysen bunlara alternatif olarak kullanabileceğin altıgen fayanslar da mevcut. Banyo duvarlarındaki sadeliği ortadan kaldıran ve uygulaması da oldukça kolay olan altıgen fayanslar, günümüzde oldukça tercih edilmektedirler.

Altıgen fayanslarda banyo hacmini ikiye bölmek istersen dörtgen modellerle de kombine edebilirsin. Bu sayede yüzeyde şekil oyunları yapmak mümkün.

Eğer biraz daha standart tasarımların dışına çıkmak istersen daha desenli veya elişi modelleri mutfağın dışında banyonda da kullanabilirsin. Elişi tasarımlar daha detaylı olduğu için tüm banyoya uygulamak yerine sadece belli kısımlara uygulanabilir. Örneğin yatay bir şerit halinde tüm banyonda gezdirebilir veya duşa kabin gibi belirli bir alanda uygulayabilirsin.

Mozaik fayanslar günümüzde kullanışlı ve kolay uygulanılır olmaları sebebiyle oldukça tercih edilir hale gelmişlerdir. Fiyat olarak biraz daha ekonomik ve sade oldukları için banyonda uygulayabileceğin birçok rengi mevcuttur. İster tek renk, istersen de ikinci bir rengiyle kombine edebileceğin mozaik fayanslara göz atmanda fayda var.

Görsel Kaynaklar: Walls and Floors, Pinterest, Luxurytiles, Housebeautiful, Interiorzine, Immi Design

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası

Salonunuzun Havasını Değiştirecek 12 Dekorasyon Parçası

Baby Shower Nedir? 6 Farklı Baby Shower Fikri

Baby Shower Nedir? 6 Farklı Baby Shower Fikri