Baby Shower Nedir? 6 Farklı Baby Shower Fikri

Baby Shower Nedir? 6 Farklı Baby Shower Fikri

Baby shower 1950’lerde Amerika’da başlayan ve doğum yapacak annelere ihtiyacı olan her şeyi hediye etmek için düzenlenen küçük kutlamalara denir. Shower, yani duş kelimesi, anneyi hediye ve sevgi ile yıkamak anlamında kullanılır.

Aslında dünyanın her yerinde bir gelenek olarak devam eden baby showerların amacı anneye maddi ve manevi açıdan yardım etmek ve doğum öncesi sevdikleriyle bir araya gelmesini sağlamaktır. Örneğin, Hindistan’daki bir inanca göre, anne yedinci ayında bir ritüel ile karşılanır. Ona meyveler ve hediyeler verilir.

Günümüzde baby showerlar artık sadece kadınlar arasında yapılmıyor, onun bütün arkadaşları katılabiliyor çünkü önemli olan, anneyi mutlu etmek ve ona aradığı desteği verebilmektir. Bu özel günde hediyelerin yanı sıra şirin süslemeler ile ev dekore edilebilir, kek, kokteyl gibi atıştırmalıklar hazırlanabilir ve annenin neşesi arttırılır.

Peki baby shower ne zaman ve nerede yapılmalıdır? Bu özel günü daha da özel kılmak için neler yapabilirsin?

Kız Çocuk Odası Dekorasyon Önerileri

Çocuk Dostu Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Dar Alanlar İçin Çocuk Oyun Alanı Nasıl Oluşturulur?

Davetiye Mektupları

Hazırlıklara başlamadan önce yapılması gereken en önemli adım davetli listesini hazırlamaktır. Anne adayının en yakın arkadaşlarının ve akrabalarının listesini çıkardıktan sonra onlara davetiye kartları hazırlayabilirsin. Üstelik bu kartlar hatıra olarak da saklanabilir.

Bebek Oyuncakları ile Süsleme

İlk olarak baby shower için süslemeleri tamamlamak gereklidir. Tema olarak bebek süslemeleri kullanabilirsin çünkü bunlar hem dekoratif hem de kullanışlı hediyeler haline gelebilirler.

Bebeklerin ilk birkaç ay içinde renk ve objeleri tanımasıyla birlikte oyuncaklara ilgisi çok artar. Bu sebeple onların kullanabileceği ve annenin de çok işine yarayabileceği doğal oyuncakları tercih edebilirsin.

Bebek isimli süslemeler de hem güzel bir hediye fikri hem de duvar asabileceğin hatıralardan biridir. Bebek için bir oyuncak olarak kullanılamasa da baby shower partilerinde güzel bir süsleme aracı olabilir.

Eğer makrom süslerine ilgin var ise birbirinden güzel yaratıcı fikirlere başvurabilirsin. Bunlar aynı zamanda hem bebek odasının hem de annenin odasının duvarlarını da canlandıracak en güzel hediyelerdir.

Kişiselleştirilmiş Kapı Çelenkleri

Baby shower partilerini özel kılmanın ve anneyi şaşırtmanın birçok yolu vardır. Bunlardan biri de kapı çelenkleri hazırlayarak onu karşılamaktır. İster kapı girişine ister bebek odasına koyacağın bu çelenk hem çok güzel bir dekorasyon parçası hem de yıllarca kullanılabilecek bir hediye olur.

Çelenkleri birçok hediyelik eşyacıdan bulabileceğin gibi kendin de yapabilirsin. İhtiyacın olan malzemeler çok basit, yuvarlak çerçeveyi birçok nakışçı veya çerçeve dükkanında bulabilirsin. Ortasından ince bir tülbent geçirerek bebeğin ismini yazabilir ve etrafını da çiçeklerle süsleyebilirsin.

Pastasız Olmazsa Olmaz

Her partinin olmazsa olmazı pastalar baby shower’larda da artık tercih edilmektedir. Hafif ve şık bir pasta ile hem gelenleri hem de anneyi mutlu etmek çok kolaydır. Bunun için özel bebek süslemeleri de bulmak çok kolay.

Tema Partileri

Eğer baby shower’ı daha özel kılmak istersen temalı partilerden ilham alabilirsin. Örneğin annenin en sevdiği rengi ve tonlarını kullanarak süslemeler yapabilir veya seçtiğin bir hayvan temasını her yere uygulayabilirsin.

Bir başka baby shower teması ise gökkuşağı renklerini kullanarak hem süslemeler yapmaktır. Bunun için en kolay balonlardan yararlanabilirsin. Gökkuşağı renginde alacağın balonları ister mağazada istersen de kendin yarım çember şeklinde dizdirebilir, bant ile birbilerine tutturabilirsin. Bununla birlikte kek, kurabiye gibi diğer atıştırmalıkları da gökkuşağı temasında hazırlamak çok kolay.

Çiçeksiz Olmaz

Bir anneyi en çok mutlu eden şey ona sevgi göstermektir. Bunun için anne olacak arkadaşına bolca çiçekler al, hatta evi süslerken çiçeklerden yararlan. Çiçeklerin verdiği renk ve güzel kokular baby shower’ın en anlamlı süslerindendir.

Zambak, lale gibi güzel kokulu çiçeklerin yanı sıra pastel tonlardaki açık renkli bitkileri de küçük şişelere doldurabilirsin. Üstelik fotoğraflarda da bu çiçekler ortama çok daha zarif bir hava katacaktır.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, Kravan Kids, Happiestbaby, Blushingrosefloral

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?

Rutubet Kokusu Nasıl Giderilir?