Şık ve Modern Lavabo Modelleri ve Tasarımları

Şık ve Modern Lavabo Modelleri ve Tasarımları

Ev dekorasyonunda detaycılık aslında evini ne kadar benimsediğini gösteren bir kriterdir. Evinde bulunan her ürünün seni yansıtması da o evdeki yaşam standartlarını ve kaliteni arttırır. Kişisel hayatının önemli bir parçası olan banyoda ve mutfakta da seçimlerini verirken seçici olarak kendini yansıtan eşsiz parçalardan faydalanabilirsin. Bu noktada özellikle günümüzün trend modellerini, malzemelerini, tasarımlarını ve renklerini kullanarak modern ve şık parçaları değerlendirebilirsin. Bu yazımızda bahsettiğimiz özellikleri taşıyan, kullanışlı olmakla birlikte fazlasıyla estetik lavabo ürünlerini örnek görselleriyle birlikte senin için derledik.

Panjur Bakımı ve Temizliği

Küçük Yatak Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

Evde Doğal Oda Kokusu Yapımı

Maksimalist Örnekler

Eğer evinde kendinin her zerresini farklı elementler kullanarak yansıtmayı seviyorsan mutfak ve banyo lavabolarında da maksimalist bir yaklaşım sergileyebilirsin. Bunu yaparken genelde yanılınan nokta her zaman maksimalist tasarım anlayışını dağınık ve çok eşyalı olarak görmektendir. Ancak eğer yüzeyler üzerinde bir yansımadan bahsetmek istiyorsak malzemelerden faydalanabilirsin.

Her Şeyi Minimal Tut

Dekorasyon trendleri arasında fazlaca duyduğumuz minimal yaklaşımı lavabo tasarımlarında kullanabilirsin. Eğer evinde sakin, çizgisel, uyumlu bir dekorasyon anlayışı uygulamak istersen lavabolarında da minimal bir yapı kullanabilirsin. Bunun için işlevsel modellerden faydalanabilirsin.

Köşeleri Değerlendir

Banyo ve mutfaklarda, özellikle küçük alanlarda mekânı verimli şekilde kullanmak önemli olabilir. Bu nedenle odada bulunan köşeleri kullanarak L biçimli lavabolardan faydalanabilirsin. Modern görünüşlü ve işlevsel olan bu modeller senin için yer açacak.

Zen Konseptinde Lavabo Tasarımları

Özellikle banyoda zen atmosferini yaşatacak dekor ürünleri sıklıkla görülebilir. Evindeki uyumu sağlamak adına lavabolarında da bu yapıyı kullanabilirsin. Minimal akıma benzeyen Zen akımında malzemeler ve renklerle farklılık oluşturabilirsin.

Beyazın Duruluğu

2021 dekorasyon trendleri arasında bulunan tümüyle beyaz dekorasyon elementleri arasında lavaboyu da ekleyebiliriz. Her detayının beyaz olduğu tasarımları değerlendirmek isteyebilirsin.

Lavabolarda Yeşil ve Mavi Kullanımı

Yine 2021 dekorasyon trendleri arasında bulunan mavi ve yeşil renkleri rahatlatıcı soğuk renkler olarak karşımıza çıkıyor. Lavabolarda olduğu gibi dolaplarda ve detaylarda da kullanılabilecek bu renkleri özellikle pastel tonlarda tercih edebilirsin. Biraz sıra dışı bir renk olarak karşına çıksa da sana göre uygun ve uyumlu renkleri bulabilirsin.

Gold Detaylı Tasarımlar

Konu banyo, mutfak gibi kişisel kullanım alanlarına geldiğine sevdiğin renk, malzeme ve tasarım çizgilerini kullanarak evini daha bütünsel hissedebilirsin. Bunun için sevebileceğini düşündüğümüz bir önerimiz de gold detaylarla lavabona farklı bir hava vermen üzerine olacak.

Altın çizgiler ve lekeler kullanarak birden fazla dekorasyon anlayışına hitap edebilirsin. Lavabonun tasarımına göre avangart, maksimalist, minimalist, kır evi gibi farklı görünümleri yansıtabilirsin.

Metal ve Mermer Kullanımı

Modern ve şık lavabo tasarımlarında bundan sonraki önerilerimiz biraz daha malzeme temelinde ilerleyecek. Çünkü özellikle düzlemlerden oluşan dekorasyon elementlerinde farklılık yaratmak malzeme ile daha kolay olabilecektir.

İlk önerimiz klasik malzemeler olan mermer ve metal malzemelerinin kullanımı üzerine olacak. Elbette araştırmanda mermer ve metalden yapılmış lavabolara rastlaman zor olmayacaktır. Ancak bu malzemeleri en verimli ve sıra dışı şekilde tasarımlarda görebilirsin.

Cam ile Banyolarda Şeffaflık

Banyo ve mutfaklarda cam kullanımı sık görülen bir tasarım kararıdır. Bununla birlikte şeffaf yüzeyler cesur bir tercih olacaktır. Su ve kireç lekesi tutmayan cam teknolojilerinden faydalanarak şeffaf lavaboları değerlendirebilirsin.

Ahşabı Kullanmaktan Çekinme

Su ile birlikte kullanılmasından çekinilen bir başka malzeme de ahşaptır. Halbuki günümüz malzeme teknolojileri sayesinde nemli alanlar ve ahşap bir arada kullanılabilen dekorasyon elementleri haline geldi. Elbette bu noktada hatırlatmamız gerek ki ahşabı tek başına kullanmadan farklı malzemelerle kombinleyebilir ve daha sağlıklı bir şekilde kullanabilirsin.

Görsel kaynak: pietra.co.uk, homedesignlover.com, blanco.com, westonebathroomsonline.com, kastconcretebasins.com, unsplash, pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ev Kiralama Rehberi: Kiralayacağın Evde Nelere Dikkat Etmelisin?

Ev Kiralama Rehberi: Kiralayacağın Evde Nelere Dikkat Etmelisin?

Basit Cadılar Bayramı Süslemeleri

Basit Cadılar Bayramı Süslemeleri