Evde Doğal Oda Kokusu Yapımı

Evde Doğal Oda Kokusu Yapımı

Kokuların hayatımızdaki önemi yadsınamaz. Duyduğumuz bir koku bizi eski anılarımıza götürebilir, bizleri rahatlatabilir veya enejimizi yükseltebilir. Güzel kokular her zaman daha iyi hissetmemizi sağlar. Bu sebeplerden dolayı evlerimizin de güzel kokmasını büyük önem taşır. Marketlerden alınan oda spreylerinin evlerde çokça kullanıldığını görüyoruz. Bu kokular ağır kimyasallar içerdikleri ve doğal olmadıkları için genellikle sağlıklı tercihler olmuyor. Fakat senin için sağlıklı ve bir o kadar da eğlenceli bir alternatifimiz var! Kendi oda parfümünü yapmaya ne dersin? Bu sayede oda parfümünü zevkine göre tasarlayabilir ve dilediğin odaya yerleştirebilirsin.

Oda Parfümü Nasıl Yapılır?

Kendi oda parfümünü tasarlamanın pek çok yolu olabilir. Sana şimdi vereceğimiz tarifle dilediğin kokudaki esansiyel yağı kullanarak kendi oda parfümünü yaratabilirsin.

pexels-anna-nekrashevich-8533213.jpg

Çubuklu Oda Parfümü Yapımı: 

Malzemeler: Karışımı yaparken kullanacağın bir kap, huni, boş bir şişe (ağzı dar olan küçük bir şişe daha iyi olur), bitkisel yağ (tercihen bebe yağı), kullanmak istediğin esansiyel yağ (lavanta, portakal, vanilya, gül), az miktarda saf alkol ya da limon kolonyası, bambu sapları. 

Yapım aşaması: Şişenin yarısını geçecek miktarda bebe yağını dök. 10-15 damla sevdiğin kokudaki yağı damlat. Bir tatlı kaşığı kadar limon kolonyası ya da saf alkolü ilave et. Ve güzelce karıştır! Huni yardımıyla oda parfümünü küçük şişeye doldur. Son olarak da kokuyu dışarı yaymak için 5-6 adet bambu çubuğunu şişeye yerleştir. Çubukların uçları sivriyse makas yardımıyla sivri kısımlarını kes, bu sayede koku daha iyi yayılacaktır. İşte oda parfümün hazır!

Lavanta Kokulu Kolay Oda Parfümü Yapımı

Çiçek ve bahar kokularını seviyorsan lavanta tam sana göre! Lavanta güzel kokusunun yanı sıra rahatlatıcı ve stres azaltıcı özelliği ile de biliniyor. Hadi yapım aşamasına geçelim!

Öncelikle 1 su bardağı suyu kaynat. Ardından kaynayan suyu bir kaba boşalt. İçine 1 yemek kaşığı lavanta, 2-3 damla gül yağı ekle ve karıştır. Sonrasında oda parfümünü şişeye boşaltıp bambu çubuklarını ekleyebilirsin.

Vanilya Karanfil ve Tarçın Kokulu Oda Parfümü 

Oldukça tatlı ve yoğun olan vanilya kokusu oda parfümü yapımında en iyi seçeneklerden biri. Vanilya, tarçın ve karanfilin uyumu ise salon veya yatak odanda kullanmak için harika! Şimdi tarife geçelim. 

1 bardak suyu cevzeye al. Suya bir çay kaşığı vanilya (şekerli vanilin de kullanılabilir), bir tutam karanfil ve tarçın kabuğu ekle. Bütün malzemeleri birlikte 5 dakika kadar kaynat. Parfüm soğuyunca küçük bir şişeye al ve bambu çubuklarını yerleştir. İşte bu kadar basit!

kendi-oda-parfümünü-hazırla

Bilmen Gerekenler: 

Tek bir şişe parfüm banyo gibi küçük alanlarda etkili olabilir ama evin daha büyük bir odasında aynı ölçüde koku vermeyebilir. Bu yüzden büyük odalarda birkaç şişe parfüm bulundurman mantıklı olacaktır. 

Bambu çubuklarının yönünü birkaç günde bir tersine çevirmelisin. Çubuklar tamamen ıslak hale geldiğinde ise onları yeni bambu çubuklarıyla değiştirmelisin.

 Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Küçük Yatak Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Yatak Odaları İçin Dekorasyon Fikirleri

Ev Tadilat Kredisi Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Ev Tadilat Kredisi Nedir? Kimler Faydalanabilir?