Ev Tadilat Kredisi Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Ev Tadilat Kredisi Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Yeni bir eve taşınıldığında veya eski bir evde olsun fark etmeksizin ev, tadilata ihtiyaç duyuyor olabilir. Bu tür durumlarda her ihtiyacını tümüyle karşılayan bir ev bulmak veya yeni bir eve çıkmak zor olduğu için bulunduğun evde değişikliklere başvurabilirsin. Bu noktada bankaların sunduğu kredi fırsatları yardımına koşuyor. Yeni bir ev alınacağında olduğu gibi ev tadilat ederken veya diğer bir adıyla konut geliştirme kredisi alarak bütçeni optimum hale getirebilirsin. Bu yazımızda da sana ev tadilat kredisi hakkında bir rehber içeriği hazırladık.

Emlakçı Komisyonu Nasıl Hesaplanır?

Prefabrik Evlerle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Ev Satarken Aklına Gelmeyecek Ek Masraflar Nelerdir?

Ev Tadilat Kredisi Ne Durumlarda Alınır?

Konut geliştirme veya ev tadilat kredisi yapılan ev dekorasyonu, ev tadilatı, mutfak tadilatı, banyo tadilatı, mantolama ve çatı aktarma gibi işlemler için alınabilir. Kısaca evin yaşanılabilirliğini, ömrünü ve ev değerini artıran tadilat işlemleri bu krediyi alma hakkını kazandırır. Aldığın krediyle dilediğin işlemleri gerçekleştirerek evini yenileyebilirsin.

Ev Tadilat Kredisi Nasıl Alınır?

Bankalara başvurarak alabildiğin ev tadilat kredisi için her banka ayrı koşul sunmaktadır. Yağacağın değişikliğe veya tadilata göre bir mimarla anlaşılır. Mimarın incelemeleri üzerine bir bütçe belirlenir. Bu belirlenen değeri banka müşteri adına ödeyerek tam karşılığını verir. Bankaların belirlediği vadeye kadar yardımcı olarak ev sahipleri de kredilerini ödeyene dek bu destek devam eder.

ev-tadilat-kredisi-ev-tadilatı

Ev Tadilat Kredisi İçin Gereken Belgeler

Her bankanın kredi verme koşulları farklı olduğu için farklı belgeler beklenecektir. Ev tadilat veya konut geliştirme kredileri arasında çeşitli ödeme koşulları ve kampanyalar uygulanacaktır. Bu nedenle bankaların istedikleri şartlar takip edilerek incelenmelidir.

Tadilat Kredisi Veren Bankalar 2021

Vakıfbank Ev Tadilat Kredisi

Ev tadilat kredisi kapsamında Vakıfbank her türlü tadilatı karşılayabiliyor. İhtiyacın olan tutarı belirterek gerekli miktarı tedarik edebilirsin. 12 ay vade ile aldığın kredi sayesinde evini baştan aşağı yenilemen mümkün olacaktır. Vakıfbank’ta kredi başvurusunda bulunmak için ticaret sicil belgesi, oda kayıt belgesi, vergi levhası, kimlik fotokopisi, sözleşmeler ve noter onaylı imza gerekmektedir.

ev-tadilat-kredisi-ev-tadilatı-boya

Odeabank Ev Tadilat Kredisi

Ev tadilat kredisi için Odeabank’a başvurduğunda ev yenilenmesi için gerekli yardımlar sağlanmaktadır. 1,78’den başlayan faiz oranları ile krediyi alman mümkündür.

Krediyi almak için başvuru sırasında ihtiyacın olacak olan belgeler nüfus cüzdanı fotokopisi, tadilat faturası gibi kimliği ve ihtiyacın olan miktarı gösteren formlardır.

Ziraat Bankası Ev Tadilat Kredisi

12 ay vade imkanıyla ev tadilat kredisi veren bir başka banka ise Ziraat Bankası’dır. Aldığın kredi sayesinde iç dekorasyonu ve genel olarak tüm tadilat çalışmalarını yürütmen mümkündür.

Ziraat Bankası tarafından konut geliştirme kredisi almak istersen nüfus cüzdanı veya ehliyet belgesi, gelir durumunu gösteren belge, tadilata dair fatura gibi belgeler istenebilir.

Türkiye Finans Ev Tadilat Kredisi

Kapı, pencere, mutfak dolabı, banyo dolabı, parke değiştirme, tesisat uygulamaları gibi tüm tadilat ihtiyaçlarını gerçekleştirebileceğin ev tadilat kredisini çekebilirsin. Bunun için gerekli olan nüfuz cüzdanı, gelir belgesi, proforma faturası gibi belgeleri de sağlaman gerektiğini unutmamalısın.

ev-tadilat-kredisi-ev-tadilatı

Görsel kaynaklar: ustakolik.com, baumerk.com, boyaciustasihizmeti.com, bankkredisi.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Doğal Oda Kokusu Yapımı

Evde Doğal Oda Kokusu Yapımı

Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?

Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?