Prefabrik Evlerle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Prefabrik Evlerle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Teknolojinin fırsatlarına açık olan ve hızla gelişen inşaat sektörünün bir yıldızı da prefabrik evler. Özellikle yazlık, mevsimlik veya şehirden uzak doğal alanlar için tercih edilen prefabrik evler gerçekten pratik bir yöntem olarak değerlendiriliyor. Fiyat performans gibi avantajları göz önüne alındığında ilgi çeken prefabrik evler ile merak ettiğin her şeyi bu yazıda bulabileceksin!

Hizmet Verenimiz Anlatıyor: Prefabrik Ev Nedir, Ne Kadar Sürede Yapılır? >

Emlakçı Komisyonu Nasıl Hesaplanır? >

Evinizin Değerini Arttırmanın 10 Yolu >

Prefabrik Evler Hangi Malzemeden Üretilir?

Geleneksel inşaatlardan farklı yapı özellikleri taşıyan prefabrik evler için farklı noktalarda farklı malzeme teknolojileri kullanılmaktadır. Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.

Duvar panellerinde izolasyon tercihine göre straforla beraber betopan veya sac katmanları kullanılabilir. Evin bulanacağı alanın hava koşullarına göre özelleşebilecek çatı sistemlerinde OSB, mebran, şıngıl gibi malzemeler tercih kullanılır. Bununla beraber evin kapı, pencere gibi elemanlarında pvc, ahşap veya çelik gibi malzeme seçenekleri sana bırakılmaktadır. Hayalindeki ev için Armut’taki prefabrik ev yapımı hizmetinden yararlanabilirsin.

prefabrik-ev-hakkında-malzemeler

Prefabrik Evlerin Avantajı

Prefabrik yapılar senin istediğin kullanım amacına uygun imal edilebilir. Standart modüllerden oluşan ve hazır kalıplar kullanıldığı için hızla üretilebilirler. Üretim sürecinde çevreye zarar vermeden üretilirler ve istenilen yere yerleştirilebilirler.

Çevre koşullarına sağlam olarak tasarlanmışlardır. Ayrıca taşınacağın konumun özelliklerine göre evini özelleştirme ve yanında götürme imkanını sana sunarlar.

Prefabrik Evler Depreme Dayanıklı Mıdır?

Merak edilen konulardan biri de prefabrik evlerin deprem, yağmur ve rüzgâra karşı dayanıklı olup olmadığına dairdir. Prefabrik evler, inşaat alanında gelişen teknolojiler sayesinde sanılanın aksine güvenli evlerdir. Bu yapılar, esnek yapı özelliğiyle 7,5 şiddetinde depreme ve 80 km/saat hızında esen rüzgara karşı dayanıklıdır. Dayanabildiği çevre koşullarına bakıldığında Türkiye’deki firmaların çoğu her şehre uygun prefabrik ev üretimi yapabilmektedir.

Prefabrik Evlerin Ömrü

Günümüzdeki üretim ve malzeme teknolojileriyle inşa edilen prefabrik evler uzun ömürlü yapı sınıfında olup 50 yıllık bir ömürleri vardır. Ekstra seviyede yağmur, kar, rüzgâr ve nem gibi etmenler yapının ömrünü etkilemektedir. Elbette evin bakımlarını düzenli aralıklarla yaparak binanın ömrünü olumlu yönde artırmak da mümkündür.

prefabrik-ev-hakkında-her-şey

Prefabrik Evlerde Yalıtım

Prefabrik yapılarda ısı ve ses yalıtımı straforlu panel sistemleriyle sağlanır. Dış duvarlarda yaklaşık 10 cm kalınlığında yalıtım sağlandığı takdirde geleneksel betonarme evlerden daha da dayanıklı bir izolasyon sağlanabilir. Çatı izolasyonuyla birlikte cam yünü, taş yünü gibi malzemelerle yalıtım mümkündür.

Prefabrik Evlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Geleneksel evlerde olduğu gibi prefabrik evlerin de bakıma ihtiyaçları vardır. Farklı yapı malzemelerinden faydalanılan prefabrik evlerde evin ısı, elektrik, su sistemlerinin bakımının yapılmasıyla beraber rutin tamir kontrolleri de gereklidir.

Aynı zamanda farklı malzeme katmanları arasında kılcal çatlarlar oluşabilir. Söz konusu çatlakların da mastikle tamir edilmesi ve oluşan deformenin boyayla kapatılması önemlidir.

prefabrik-ev-dayanıklı-ev

Prefabrik Ev Fiyatları

Farklı malzemelerin kullanıldığı prefabrik evlerde çeliğin, strüktürün kalitesi veya kalınlığı gibi kriterler fiyatı belirlemede etkilidir. Bununla beraber prefabrik evler ev özellikle karşılaştırılınca en ekonomik seçeneklerden biridir. Oda sayısı, boyut, iç aksam kalitesi gibi özelliklerin belirlediği sınırlarda betonarme yapılara göre yarı fiyatına dek daha ucuz olabilirler. Aynı zamanda cephede ekstra ısı ve ses yalıtımı için kullanılan malzemeler fiyatı etkileyen kriterlerdir.

Prefabrik Evlerin Taşınması

Prefabrik yapılar geçmeli ve vidalı modüler sisteme sahip oldukları için sökülerek hedeflenen başka bir yere taşınabilirler. Bununla beraber sökülen kimi malzemeler tekrar kullanılamaz. Malzemelerin en fazla %10’unda yenilenme gerekir.

Prefabrik binaların nakliyesi demontaj işlemlerinden sonra kamyon, tır, gemi, kargo uçakları veya trenle gerçekleştirilebilmektedir.

prefabrik-ev-dayanıklı-ev-modern-ev

Prefabrik Ev İnşası Nasıl Gerçekleşir?

Standart binaların üretim süresi iskelet oluşturma ve binanın yerleşimi için bir hafta olarak tanımlanır. Bununla beraber boyama işlemleri, tesisatın kurulumu gibi detayların da tamamlanmasıyla iyi bir planlamayla birlikte 1 ay gibi kısa bir sürede binanın içine yerleşmek mümkündür.

Prefabrik Evlerle İlgili Gerekli İzinler

Prefabrik evler aynı geleneksel betonarme yapılar gibi ruhsat izinlerine tabidir. Yani taşınacağınız belediyeye göre bir taşınma iznine başvurman gerekir. Prefabrik konutunu bir garanti sözleşmesi altına almayı istersen bunu da inşa eden firmayla anlaşabilirsin.

prefabrik-ev-dayanıklı-ev-modern-ev

Görsel kaynaklar: sandiegouniontribune.com, housebeautiful.com, dwell.com, archdaily.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mutfakta Doğru Bıçak Seçimi ve Bakımı

Mutfakta Doğru Bıçak Seçimi ve Bakımı

Oda Seçimine Göre Burcunu Tahmin Ediyoruz

Oda Seçimine Göre Burcunu Tahmin Ediyoruz