Oda Seçimine Göre Burcunu Tahmin Ediyoruz

Oda Seçimine Göre Burcunu Tahmin Ediyoruz

Ruhunu, motivasyonlarını, zevklerini yansıttığın evinde senden parçalar bulmak mümkündür. Özellikle evini ziyaret eden biri seninle ilgili parçaları hemen görebiliyorsa dekorasyona fazlasıyla özen gösterdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Davranışlarında, tepkilerinde etkin rol oynayan bir etken de burcundur. Peki, yaşam tarzında etkili olan astrolojik özellikler dekorasyon anlayışınla uyuşuyor mu?

Evini Burcuna Göre Seç >

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar >

Evde Hazırlayabileceğiniz Doğal Bitki Besinleri >

Eklektik ve Doğa Dostu – Kova Burcu

eklektik-dekorasyon-kova-burcu-doğa-dostu-dekorasyon
eklektik-dekorasyon-kova-burcu-doğa-dostu-dekorasyon

Hiç de sıradan olmayan, ince düşüncelerle dekore edilmiş bir evden bahsediyoruz. Bunun için de beklenmedik süresizliklerle dolu bir Kova burcu insanı tam olarak aradığımız kişilik. Akla gelen ilk fikirleri atlayarak sıra dışı tasarımlara yönelen Kova, klasik ürünlerden ziyade seçici davranır. Aynı zamanda doğa dostu dekor ürünlerini de evinde görmen mümkündür.

Durgun ve Huzurlu – Balık Burcu

durgun-dekorasyon-balık-burcu-huzurlu-dekorasyon
durgun-dekorasyon-balık-burcu-huzurlu-dekorasyon

Kendine ayırdığı zamana çok önem veren balık burcu, evinde de bu rahatlatıcı atmosferi yaşatmayı sever. Bir su grubu burcu olduğu için durgun ve dinlendirici renklerde duvar kâğıdı seçimi yaparlar. Özellikle mobilya seçimlerinde konforlu seçimler yaparken onlara huzurlu hissettirecek kırlent, battaniye gibi aksesuarları da bulundururlar. Bu rahatlatıcı ortam aynı zamanda herkesi sevgiyle kucaklayan misafirperver bir görünüm sergiler.

Canlı ve Kalabalık – Koç Burcu

canlı-dekorasyon-koç-burcu-hareketli-dekorasyon
canlı-dekorasyon-koç-burcu-hareketli-dekorasyon

Girişken, canlı, coşkun ruhlu Koç burçlarının en keyifli anları dekorasyonlarına yansır. Evlerinde parlak ve canlı renklerden hoşlanan Koç, aktif bir hayat yaşar. Her an dans, meditasyon, yoga, spor gibi aktivite yapabileceği bir alana ihtiyaç duyabilir. Eğer sakin ve durgun bir hayatı tercih ediyorsa da bu enerjiyi desenlerde, detaylarda ve geometrik dekorasyonlarda sergileyebilir. Kısacası bir Koç’un evinde sıkılmak pek de mümkün değildir.

Şık ve Sakin – Boğa Burcu

boğa-burcu-dekorasyon-şık-sakin
boğa-burcu-dekorasyon-şık-sakin-2

Konforuna, zevklerine, şıklığına ve kendine ayırdığı zamana özen gösteren Boğa burcunun bu değerlerini evinde de görmek mümkündür. Bu konfor anlayışını büyük ve rahat odalarda, yüksek tavanlı alanlarda, geniş mobilyalarda görmek mümkündür. Toprak tonları, pastel renkler gibi evi zengin gösteren tercihleri benimserler. Aynı zamanda boydan camlarla evin aydınlatarak değerini artırabilirler. Bir Boğa’nın evine girdiğinde şıklığın ve zarafetin yansımasını görmek mümkündür.

Gösterişli ve Dışadönük – İkizler Burcu

ikizler-burcu-gösterişli-dekorasyon
ikizler-burcu-gösterişli-dekorasyon

İkizler, zeki yapısı ve mod değişimleri ile bilinen bir burçtur.  Tek bir gün içinde dahi farklı ruh halleri yaşayabilen İkizler burcu, bu hareketli hayatı evlerinde de yansıtmayı severler. Yaratıcı kişiliklerini de kullanarak evlerinde farklı anlar için farklı hobi köşeleri geliştirebilirler. Her bir alan için özenli şekilde çalıştıkları için evlerini gösterişli olarak nitelendirebiliriz.

Hareketli ve keyifli bir ev dekorasyonundan hoşlanıyorsan İkizler Burcu olduğunu veya iyi anlaşabileceğini düşünüyoruz.

Zevkli ve Geleneksel – Yengeç Burcu

yengeç-burcu-geleneksel-dekorasyon
yengeç-burcu-geleneksel-dekorasyon

Diğer burçlara göre daha çok duygularına göre davranan Yengeç, çoğunlukla geleneksel ve zevkli dekorasyon anlayışına sahiptir. Özellikle kır evi dekoru olarak da tanımlanan bu huzurlu görünüme paralellik gösteren tasarımları görmek mümkündür. Mutfak gibi konfor alanlarında huzurlu bir atmosfer için ahşap gibi geleneksel malzemeleri, canlı bitkileri, seramikleri görebilirsin. Oturma alanlarında loş ışıklar, geniş koltuklar, rahat battaniyeler bulundurarak gelen misafirlerini keyifle karşılarlar.

Temiz ve Aydınlık – Aslan Burcu

aslan-burcu-aydınlık-dekorasyon
aslan-burcu-aydınlık-dekorasyon

Canlı ve dolgun renklerle dikkatli üzerine çeken dekor eşyalarını bunca ışıltısıyla ancak bir Aslan burcunun evinde görebiliriz. Sanat değeri taşıyan tablolara, dekorasyonlara değer veren Aslan için evleri parlak bir parti alanıdır. En keyifli şarkıların çaldığı, gösterişli ve temiz eşyaların kendini gösterdiği bu dekor içinde insanın kendini değerli hissetmemesi mümkün değil. Aynı kendi gibi çevresini de aydınlatan dekorlarla lüksün tadını en iyi onlar çıkarır diyebiliriz.

Sade ve Zarif – Başak Burcu

başak-burcu-düzenli-dekorasyon

Sakinliği, düzeni, sadeliği ve zarifliği tercih eden biri için ilk akla gelecek burç Başak’tır. Özellikle toprak renklerinin yoğun kullanıldığı, minimal mobilyalara yönelen bu ev dekorları açıkçası insanın içini sakinleştirmektedir. Detaylarda özenli ve titiz hareket eden Başak, doğa dostu tasarımlara da evinde yer vermektedir. Eğer bu tasarım tarzını benimsiyorsan ünlü tasarımları, keyifli formları ve estetik çizgileri de sevdiğini tahmin edebiliyoruz.

Uyumlu ve Modern – Terazi Burcu

uyumlu-dekorasyon-terazi burcu

Konuk ağırlamasını çok iyi bilen ve bu süreci çok seven Terazi, evinde uyumlu ve estetik bir dekor anlayışı benimser. Evinde tablo, heykel gibi sanat eserlerine yer veren Terazi evinde geçirdiği zamana çok değer verir. Aynı zamanda evinde bulunan eşyaları tek tek değil, bütünsel olarak uyumuna bakar.

Uyumlu renkler, desenler, formlar, malzemeler sadece estetik anlamında değil; aynı zamanda işlevsel ve konfor açısından da tasarımlara önem verirler. Aynı zamanda misafir organizasyonları gibi ev içindeki düzeni de gözetirler.

Havalı ve Özelleşmiş – Akrep Burcu

akrep-burcu-havalı-dekorasyon
akrep-burcu-havalı-dekorasyon

Detaylara fazlasıyla önem veren Akrep burcu, dekorasyonda da bu detaycılığı önemserler. Aldıkları dekorasyon ürünlerinin estetikleri kadar işlevleri ve anlamları da önemlidir. Popüler bulunan ürünler yerine antika görünümlü, anılara ev sahipliği yapmış olan eşyaları tercih ederler. Bu zevkleri ile evinde gizemli bir atmosfer de oluşturan Akrep burcunun evinde tütsüler, etnik desenler, malzemeler bulmak mümkündür.

Yaratıcı ve Kompakt – Yay Burcu

yay burcu-dekorasyon-düzenli-kompakt-dekorasyon

Kendini yeniliklere her daim açık tutan Yay burcu insanıysan evinde yaratıcı dekorasyon ürünlerini de sergilemeyi sever. Bununla beraber Yay, ayrıntıların üzerinde fazla durmaz ve en çok önem verdiği şeyin konfor olması da görülür. Detaylara önem vermeyen Yay burcu’nun ürünlerinde kompakt ve toplu tasarım işlevleri araması da karşılaşılan bir özelliktir.

Yeniliklere açık olduğunu bahsetmiş olduğumuz Yay burcu, bununla beraber kendi anılarını taşıyan değerli ürünlerine de yer verir. Bu da aslında detaylara önem vermeyen Yay’ın evinde asılan fotoğrafların değerini daha da yükseltir.

Düzenli ve Bilinçli – Oğlak Burcu

oğlak-burcu-dekorasyon-düzenli-bilinçli-dekorasyon
oğlak-burcu-dekorasyon-düzenli-bilinçli-dekorasyon

Olgun bir hayata sahip olan Oğlak burcu, evinde de bu yapıyı korur. Olduğunca minimal ve düzenli bir dekorasyonu tercih eder. Evini trendlere göre değiştirmek veya düzenlemek yerine en çok rahat ettiği ve alıştığı şekilde yaşar. Yeniliklere çok da açık olmayan Oğlak burcu, geçmişine ve geleneklerine bağlıdır. Bunu da malzeme tercihlerinden ve aksesuar dekorlarından görmek mümkündür. Zen yaşam tarzını yansıtmalarıyla birlikte beklenmedik bir şekilde lüks ürünler de tercih edebilirler.

Görsel kaynak: algedra.ae, thespruce.com, tr.lybadvice.com, bhg.com, home-designing.com, bestlaminate.com, , medium.com, homedit.com, beautyharmonylife.com, pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Prefabrik Evlerle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Prefabrik Evlerle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

8 Adımda Sivrisinek Savar Mum Yapımı

8 Adımda Sivrisinek Savar Mum Yapımı