Evde Hazırlayabileceğiniz Doğal Bitki Besinleri

Evde Hazırlayabileceğiniz Doğal Bitki Besinleri

Evde çeşitli çiçek ve bitkiler yetiştirirken oldukça özenli davranmak gerekiyor. Bitkinin konumu, toprağı, saksısı ve sulaması mutlaka kontrol edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Bunlar haricinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bitkilerin besinleri. Bu noktada, toprağa dökülecek hazır besinler yerine evde yapılabilecek pek çok alternatif mevcut. Bu sayede hem doğaya zarar vermeden bitkilerini besleyebilir hem de onların ömrünü uzatabilirsin. Bitkilerine özenle bakarken onları besleyebileceğin çeşitli alternatifleri senin için derledik. 

Kendi Teraryumunu Tasarla

Uzmanlarından Evde Bitki Bakımının İncelikleri 

Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi

yumurta-kabuklari-besin

Yumurta Kabukları

Ezilmiş yumurta kabuklarını toprağa eklemek, bitki için gerekli kalsiyumu sağlamak için önemli bir besin kaynağıdır. Kabukları toz haline getirerek de toprağa gömebilirsin. Bitkileri besleyecek olan bu kabuklar aynı zamanda böcekleri de uzak tutmak için önemli bir yöntem.

bitki-besini-muz

Muz Kabukları

Soyulan muz kabuklarını çöpe atmak yerine bitkilerin için besin kaynağı haline getirebileceğini biliyor muydun? Doğal ev bitkisi gübresi olarak sayılan kabuklar bitkilerin potasyum ihtiyacını karşılayabilir ve ömrünü uzatabilir. Şerit halinde toprağa ekleyebileceğin gibi, kabukları ezip küçük parçalara da ayırarak kullanabilirsin. 

kahve-bitki-besin

Kahve Telvesi

Kahve telvesini toprağa eklemek yeşil bitkilerin olduklarından daha canlı hale gelmesini sağlayabilir. Genellikle çöpe giden kahve telvelerini bu sayede değerlendirebilir ve bitkilerin için kullanabilirsin. 

yumurta-suyu-bitki-icin

Haşlanmış Yumurta Suyu

Yumurtaları haşladıktan sonra geride kalan suyu genellikle dökmeye hepimiz alışkınız. Aslında haşlanmış yumurtadan arda kalan su pek çok bitki için önemli bir besin kaynağı. Daha sağlıklı ve canlı çiçekler elde etmek için bu yöntemden de yararlanabilirsin.

Görseller:Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

4 Adımda Kurutma Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

4 Adımda Kurutma Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?