Hizmet Verenimiz Anlatıyor: Prefabrik Ev Nedir, Ne Kadar Sürede Yapılır?

Hizmet Verenimiz Anlatıyor: Prefabrik Ev Nedir, Ne Kadar Sürede Yapılır?

Prefabrik evler, inşaat süresini kısaltan ve daha ekonomik bir seçenek sunan modern bir konut çözümüdür. Prefabrik yapılar, son yıllarda popülerlik kazanmış bir inşaat teknolojisi olup yaşadığımız deprem felaketinden sonra da üretim ve montaj aşamalarındaki kolaylık ve hızlı teslimatı sayesinde, bir çok aileye yaşam alanı olmuştur. Armut.com hizmet verenlerinden Ömer Güneri prefabrik ev yapımı ile ilgili merak edilen detayları bizimle paylaştı.

Yapılan prefabrik yapılar sabit midir yoksa taşınabilir mi?

Prefabrik evler kişinin isteğine göre sabit veya taşınabilir olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Yapılarda tek, çift veya üç katlı olarak yapılabilir. Yapılan prefabrik ev  en fazla üç metreye dokuz metre olacak bloklar halinde standartlara uygun taşınabilir parçalar olarak üretilebilir. Bu bloklar farklı mimari görünüşlere göre düzenlenebilip taşınabilir olarak üretilebilirler.

Prefabrik evler depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik evler depreme oldukça dayanıklı ve güvenli yapılardır. Üretildiği materyaller gereği esnemeye yatkın yapılardır bununla beraber kişinin isteği ve bütçesine göre yapılan ev depreme dayanıklı şekilde üretilirler. Çelik sistemli yapılan bu yapılar beton ve benzeri yapılara nazaran çok daha dirençlidirler. Bu evlerde çelik ve konteyner sistemlerinde kullanılan profil sistemi kullanılarak üretilen bu yapılar depreme karşı diğer yapılara oranla daha güvenli yapılardır.

Prefabrik evlerin altyapıları nasıl oluşturulur?

Prefabrik evin yapılacağı yerin konumuna bağlı olarak altyapı sistemlerinde değişik uygulamalara gidilebilir. Örneğin kanal sisteminin olmadığı lokasyonlarda konteyner olarak üretilen prefabrik evlerde kanalizasyon bağlantısı yerine foseptik çukur olarak adlandırılan depolama alanları oluşturulur. Böyle durumlarda doldur-boşalt sistemi kullanılır, eğer prefabrik ev kanalizasyon sistemi olan bir konumda isteniyor ise diğer yapılar gibi prefabrik evlerin de kanalizasyon sistemine bağlanılması mümkündür.

Prefabrik evlerin ısıtma sorunu nasıl çözülür?

Bu da tıpkı kanalizasyon altyapısı gibi konuma bağlı değişkenlik gösteren bir durumdur. Eğer isteniyorsa ve doğalgaz boru hattına bağlanabilecek bir konum söz konusu ise bu bağlantı gerçekleştirilebilir. Doğalgaz bağlantısının mümkün olmadığı konumlarda elektrik bağlantısı ile elektrikli ısıtma sağlanarak bu sorun çözüme kavuşturulabilir. Bu durumlarda ısı yalıtımı olması gereken yapının ısınma sorunu için klima ve benzeri farklı çözüm yollarına da başvurulabilir.

Prefabrik evler ne kadar sürede yapılabilir?

Prefabrik yapılar özelliklerine göre sabit sistemli yapılar on beş gün içerisinde teslim edilebilir iken hareket etmesi istenilen yapıların üretimi otuz gün gibi bir süreye kadar ulaşabilir. Bu tarz durumları üretim süreci istenilen yapının büyüklüğü ve özellikleri gibi değişkenler de etkileyebilir.

Prefabrik ev yaptırmanın maliyeti nedir?

Bütçeye göre maliyet de değişkenlik gösterebilir. Başlangıç olarak metrekaresi on beş ile yirmi bin Türk lirası olarak bir ortalama fiyattan bahsedilebilir. İstenilen özellikler, büyüklük ve kat değişimlerine göre de bu fiyatlar farklılık gösterir. Bu süreçte en önemli husus malzeme özelliklerin ve kalitesi hakkında bilgi sahibi olmak bunun yanında güvenli üretici ve hizmet verenleri seçmektir.

Görsel Kaynak: shutterstock.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Aile Afet Eylem Planı Nasıl Yapılır?

Aile Afet Eylem Planı Nasıl Yapılır?

Hizmet Verenimiz Anlatıyor: Bina Güçlendirme Nedir, Nasıl Yapılır?

Hizmet Verenimiz Anlatıyor: Bina Güçlendirme Nedir, Nasıl Yapılır?