Çelik Ev Yapımı ile İlgili Merak Edilenler

Çelik Ev Yapımı ile İlgili Merak Edilenler

Bugünkü teknoloji kullanılarak yapılan evler arasında çelik evler en çok tercih edilen sistemler arasında. Bunun sebeplerinin başında çelik evlerin deprem gibi afetlere karşı sağlam yapılar olmaları geliyor. Çelik konstrüksiyon evlerin ne olduğu, yapım aşamaları ve maliyetlerini senin için yazımızda topladık.

Tadilat Ruhsatı ve Belediye Tadilat İzni Nasıl Alınır?

Prefabrik Evlerle İlgili Bilmen Gereken Her Şey

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) Nasıl Yapılır?

Çelik Konstrüksiyon Ev Nedir?

Çelik konstrüksiyon evlerin ana taşıyıcı kısmı galvanizlenmiş paslanmaz çelikten yapılıyor. Bu sayede bu yapılar özellikle deprem gibi afetlere karşı dayanıklı hale geliyor. Bu çeşit yapılar genellikle tek ya da iki katlı şekilde tasarlanıyor. Çelik konstrüksiyon evlerin avantajlarının başında yükü çelik iskeletin geleneksel binalardaki demirlerden daha iyi taşıması geliyor. Bunun yanında çelik yapısı gereği yanmaz ve hava şartlarından etkilenmez olduğu için demirdeki paslanma gibi riskler çelikte daha az oluyor.

celik-konstruksiyon-ev-nedir

Çelik Evin Prefabrik Evden Farkı Nedir?

Benzer yapılar gibi gözükse de çelik evler ve prefabrik evler birbirinden farklı yapılardır ve tercih yapman gerektiği yerde de bu farkları göz önünde bulundurabilirsin. İlk olarak bu iki yapının montaj sürelerinin birbirinden farklı olduğunu söyleyebiliriz. Prefabrik evler 4 gün gibi bir sürede montaj edilirken çelik evlerin montajı 8-12 günü bulabiliyor. Kullanım alanları da değişebiliyor bu iki yapı söz konusu olduğunda, prefabrik evler genelde yazlık konutlar için kullanılırken çelik evler genellikle villa gibi uzun süreli kullanılacak evlerde tercih edilebiliyor. Bunun yanında aralarındaki esas fark teknik olarak duvar bloğu yapımının farkı. Bunun dışındaki pencere, kapı gibi kısımların yapımı benzer.

celik-ev-yapimi

Çelik Ev Yapım Aşamaları

Çelik ev yaptırma kararı aldığında süreç belli adımlarla ilerliyor. Bunların ilki evini yaptırmak istediğin yerin bilgileri ile bütçeyi konuşmak için üretici firma ile iletişim kurmak. Bunun ardından senin verdiğin bilgiler ve taleplerin üzerinden projelendirme ve çizim kısmına geçiliyor ve gerekli anlaşmalar sağlandığında bu aşamanın ardından montaj öncesi ön üretim aşaması yapılıyor. Bu aşamada çizime göre gerekli parçaların üretimi gerçekleştirilip montaj olacak alana sevk gerçekleştiriliyor. Ardından sahaya geçildiğinde ilk olarak bir zemin hazırlığı yapılıyor, burada evin temelinin nerede olacağı ve buna bağlı hesaplamalar yapılıyor. Son olarak da montaj ve ardından aksesuar ve döşemelerin yapılıyor ve evin hazır oluyor.

celik-ev-avantajlari

Çelik Ev Yapımı İçin Gerekli İzinler

Her yapının inşaatında olduğu gibi çelik evlerin inşaatında da bazı izinlerin alınması gerekiyor. İlk olarak imar durumu öğrenilip imar izni alınıyor. Ardından yapı sahibinin ya da sorumlusunun yapı ruhsatı başvurusunda bulunması gerekiyor. Bu başvuruda verilen dilekçeye tapu, proje gibi bazı bilgilerin eklenmesi ve belediye ya da özel idarelere verilmesi gerekiyor.

celik-ev-izinleri

Çelik Ev Maliyetine Dair Merak Edilen Detaylar

Çelik ev maliyeti; hayal ettiğin yapının türüne, kaç katlı olacağına, iç-dış yapısal özelliklerine, üretim ve montaj maliyetlerine ve saha durumuna göre belirleniyor. Daha önce aldığımız tekliflerle verilen Çelik Ev Yapımı hizmetlerine göre oluşturulmuş Armut.com verilerine göre ortalama fiyat aralıkları; tek katlı, 30m2 bir ev için ortalama 12.500-200.000 TL ve çift katlı, 100m2 bir ev için ortalama 90.000-845.000 TL diyebiliriz. Maaliyetleri, kat ve metrekare bazında daha detaylı incelemek istersen çelik ev yapımı hizmetimize göz atabilirsin.

celik-ev-maliyeti

Çelik Ev Modelleri

Sana ilham olması adına çelik ev modeli örneklerini bir araya getirdik.

celik-ev-modelleri
celik-ev-modelleri
celik-ev-modelleri
celik-ev-modelleri
celik-ev-modelleri

Görsel Kaynaklar: japanese-architects.com, pinterest.com, pixabay.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Uzman Klinik Psikoloğumuz Anlatıyor: İkincil Travma Nedir ve Nasıl Geçer?

Uzman Klinik Psikoloğumuz Anlatıyor: İkincil Travma Nedir ve Nasıl Geçer?

Depremi Çocuklara Nasıl Anlatmalıyız?

Depremi Çocuklara Nasıl Anlatmalıyız?