Basit Cadılar Bayramı Süslemeleri

Basit Cadılar Bayramı Süslemeleri

Cadılar Bayramı eğlenceli olduğu kadar korkutucu da bir bayramdır. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan bu özel günün anlamı yazın bitişi ve yeni bir dönemin başlangıcını yansıtmasıdır. Cadılar Bayramının ana renkleri turuncu ve siyahtır. Bunun sebebi, bu renklerin bize sonbaharı hatırlatmasından kaynaklanır. Turuncu, sonbaharın sıcaklığını ve son hasat dönemini anımsatırken, siyah ise bize soğuk, karanlık geçen kışı anımsatır.

İster ailenle ve çocuklarınla yap ister arkadaşlarınla, Cadılar Bayramı için evde kolaylıkla hazırlayabileceğin bir sürü süsleme fikirleri vardır. Bunlardan en çok hoşumuza gidenleri bu makalemizde derledik.

Ev Dekorasyonunda Sonbahar Yaprakları >

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri >

Kasımda Aşk Başkadır! >

Balkabağı Vazosu

Cadılar Bayramında en çok kullanılan dekorasyon ürünlerinden biri de balkabağıdır. Bunun sebebi, balkabağı bu dönemde toplanır ve turuncu tonu renkleri ile Cadılar Bayramı dekorasyonlarına uyum sağlar. Turuncu veya diğer renklerde olan balkabaklarından birini ekim ayında marketlerde kolayca bulabilirsin. İçini oyarak vazoya çevirebileceğin balkabağına kurutulmuş çiçekler koyarak yemek masanın başyapıtı haline getirebilirsin.

cadilar-bayrami-balkabagi-suslemesi

Kartondan Yarasa Süslemeleri

Siyah karton kağıdını şimdiden satın al, çünkü bu 3 boyutlu yarasa süslemelerini çok seveceksin! İster duvarına yapıştır ister iple sarkıt, bu süslemeler her yere gidiyor. Bunlardan bir sürü yaparak evinde istediğin yere uygulayabilirsin. Eğer kullanmadığın uzun bir vazon var ise bunu sprey boyayla siyaha boya, içine ince uzun dallar koy ve onları da sprey boyayla boya. Daha sonra üzerine hazırladığın yarasaları yapıştırdığında evinde ürkütücü bir hava yaratabilirsin.

cailar-bayrami-yarasa-suslemeleri

Hayaletli Işıklar

Bu küçük hayaletli ışıklandırmalar bizim çok hoşumuza gitti, üstelik sen de evinde kolaylıkla yapabilirsin. Bunun için ihtiyacın olan küçük LED ışıklar, masa tenisi topu ve gazlı bez. Masa tenisi topu bulamazsan biraz kâğıt ve tutkal ile kendin de küçük küreler yapabilirsin. Bu kürelere istediğin şekilde hayalet suratları çiz, üzerlerine bir parça gazlı bez geçir ve LED ışıklara bu şekilde tak. İşte Cadılar Bayramı ışıklandırmaların hazır!

cadilar-bayrami-isiklandirma

Çiçek Çelengi

Çiçek çelengi için ihtiyacın olan en önemli şey bu metal çerçeveler. Bunları genelde çerçeve ya da kanaviçe satan yerlerde veya online olarak bulabilirsin. Eğer daha basit bir yol arıyorsan da bir parça metali kendin de kıvırarak kolaylıkla çemberleri elde edebilirsin. Daha sonra topladığın ceviz, defne gibi dalları küçük parçalar halinde pir parça ip ile bu çembere dola. Biraz bant veya tutkal ile de yapıştırarak sağlamlaştırabilirsin. Üzerine siyah sprey boya sık ve istersen marketlerde bulabileceğin mini balkabaklarından satın alıp çelengin üzerine yapıştırabilirsin.

cadilar-bayrami-celengi

Mandalinadan Mini Balkabakları

Mini balkabaklarına alternatif olarak mandalina da kullanabilirsin. Gazlı kalemle üzerlerine çizim yaparak dilediğin süslemeye ekleme yapabilirsin. Bir başka kullanım şekli ise içlerini boşalttığın mandalinaların kabuklarında çizdiğin suratları keserek oyunlar aç. İçine küçük bir mum koy ve evinin minik aydınlatmalarının tadını çıkar.

cadilar-bayrami-mandalinadan-suslemeler

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Şık ve Modern Lavabo Modelleri ve Tasarımları

Şık ve Modern Lavabo Modelleri ve Tasarımları

Delikli Pano (Pegboard) Nedir?

Delikli Pano (Pegboard) Nedir?