2018 Sonbahar Oturma Odası Trendleri

2018 Sonbahar Oturma Odası Trendleri

Sonbahar geldi çattı. Gelecek trendlerle ilgili tahminleri ve ilham verici parçaları bir araya getirip harika oturma odaları yaratmak istiyorsanız, bu yazıda işinize yarayacak şeyler var. Evinizi rüya gibi bir yerdeymişçesine döşemek istiyorsanız, bu sezon tam olarak sonbahar renklerini evinize kabul etmeniz gerekecek. Lacivertler, turuncular, metalik tonlarla bezeli malzemelerle oturma odanızı modaya uydurabilirsiniz.

Lacivert

Bu sezon oturma odalarındaki hakim renklerden biri, lacivert tonları. Koyu mavi gölgelere sahip lacivert tonları, bu sezonda hemen hemen tüm dekorasyon ürünlerinde göz alıcı bir etkiye sahip olacak. Nötr, mat ve aksanlı olarak kullanabileceğiniz bu renk, taban boya olarak da evin yoğunluğu ve özellikleriyle uyumlu olarak kullanılabilir. Saraylarda dahi zarif görünümü nedeniyle tercih edilen bu renk, bu sene koltuklardan mobilyalara, boya renklerinden küçük aksesuarlara kadar oturma odanızda kolaylıkla yer edinebilir.

Akçaağaç

Turuncu, bu sezonda oturma odalarına enerji katmaya hazırlanıyor. Sıcak ve sofistike bir oturma odası yaratmak istiyorsanız, bu tondaki ürünler size yardımcı olacaktır. Koltuklarınızdan perdelerinize, bal kabağı tonlarından kiremit rengine kadar turuncunun her tonu tıpkı 16. yüzyıl esintilerinde olduğu gibi oturma odanızda yer bulabilir. Bununla birlikte rüstik dekorlu evlerde, oturma odasında 2018 trendini yakalamak istiyorsanız, bakır görünümlü bu tonların parlatılmış haliyle oluşturulan objelere ve oymalı, ağaç ürünlere zigon, yemek masası ya da büfe şeklinde de yer vererek modaya uyum sağlayabilirsiniz.

Doğal Gri

Gri tonları da yine şıklığı ve sadeliği sevenler için sonbaharda oturma odalarına giriyor. Dumanlı doğal gri tonları, pek çok renkle kombinleneceği gibi tek başına da kendisine eklenen birkaç trend aksesuarla göz doldurucu, şık bir oturma odasına sahip olmanıza yardımcı olabilir. Gri tonlarını parlak metalik aynalarla, sandalyelerle ve yine gündemde olan endüstriyel aydınlatma ürünleriyle çok güzel bir şekilde kombinleyerek diğer dekorasyon parçalarının ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu renk tercihi, bu sene 19. yüzyıl başlarındaki gri ve metalik tonların zengin havasını oturma odanıza taşımanıza yardımcı olacaktır.

Tost Rengi

Bej, sarı ve turuncunun bir kombini gibi düşünebileceğiniz bu doğal renk de 2018 oturma odası trendleri arasında yer alıyor. Güneş ışığından güzel bir parça olarak evinizi aydınlatacak olan bu renk evinize zamansız bir hava katmanıza yardımcı olabilir. Bu rengi rose ve altın kaplamalı dekor ürünleriyle, kadife kumaşlarla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bal köpüğü geçişleri olan kırlentler ve ahşap mobilyalarınızla da oturma odanızı aydınlık ama bir o kadar da sıcak bir hale getirilmesini sağlayacaktır.

Vişne

Kırmızı ve bordo tonları arasında geniş bir renk kataloğu da bu sene oturma odalarında tekrar moda hale geliyor. Özellikle derinlik katmak isteyeceğiniz duvarınızda ya da küçük berjer koltuklarınızda bu tonu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Vişnenin mora çalan tonları da altın ve gümüş metalik renkleriyle son derece uyumlu olarak kombinlenebilir. Düğmeli koltuklarınızda ise bu rengi koyu cam yeşili tonlarla zenginleştirdiğini takdirde oturma odanızın ağır ve bir o kadar da romantik bir görünüme sahip olmaması imkansız.

Yeşil

Bütün yaz doğal yeşil tonlarıyla harmanlanan tropikal detaylar elbette sonbaharda da kendini gösteriyor. Bu kez daha soluk lime tonlu yeşil tonları ve küf renkleri biraz daha ön planda olacak. Bu renklerin hakim olduğu duvar kağıtları, kırlentler ya da koltuk örtüleri ile evinizi sonbahar trendlerinin hakim olduğu bir alana kolaylıkla çevirebilirsiniz. Sarılar ve turuncularla ya da yazımızda bahsi geçen diğer renklerle harika kombinler oluşturacağınız oturma odanızda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Aradığın Her Hizmet Armut'ta!

görsel kaynak: pinterest, elledecor

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı

Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı

Türkiye Tadilat Trendleri Açıklandı: Evler 22bin TL’ye Yeni Gibi Oluyor

Türkiye Tadilat Trendleri Açıklandı: Evler 22bin TL’ye Yeni Gibi Oluyor