Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu Önerileri

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu Önerileri

Ayağımızın altındaki yaprak hışırtısından, yazlıkların yerini alan kazaklardan da anlaşılacağı üzere sonbahar bizlerle sonunda buluştu. Çoğunlukla iş temposunun artış gösterdiği, yeni bir sezon ve seneye hazırlıkların başladığı bu dönemde sonbaharı evinde de karşılamak istemez misin? Sen de sonbaharı evinden izlemeyi sevenlerdensen ev dekorasyonu önerilerimize bir göz atmanı isteriz.

Mutfaklarda Beyaz Tutkusu: Beyaz Mutfak Modelleri >

Evine Işık Katacak Kilim Modelleri >

Galata Kulesi Evleri Süslüyor >

Sonbahar Ruhunda Ev Dekorasyonu

Her dönemin kendine has özellikleri var. Kışın soğuğu, baharın cıvıltısı, yazın enerjisi ve sonbaharın huzuru… Bu özellikleri doğadan ve insanlardan gözlemleyebiliriz. Bu nedenle bu özellikleri ev dekorasyonunda kullanmak için gözlemlerimizi kullanalım.

Bir geçiş dönemi olan sonbahar, baharın hareketliliğinin aksine her şeyin yavaşladığı ve yoğunlaştığı bir dönemdir. Kış için hazırlıklar, iş temposu ve mevsimin getirdiği hava insanı etkiler. İşte bu noktada evini huzurlu bir yer haline getirmen sonbaharı karşılamak için en iyi yöntem olabilir. Huzur ve rahatlık temasında, sonbahar dekorasyonunun elementlerini inceleyelim şimdi de.

sonbahar-temalı-ev-dekorasyonu

Ev Dekorasyonunda Sonbahar Renkleri

Tahmin etmesi çok da zor olmayan bir konu bu. Sonbaharda pencerenden dışarı baktığında hakim olan toprak renklerini hemen görebilirsin. Turuncu, kahverengi, kırmızı, sarı tonları bu dönemin ruhunu en yoğun şekilde yansıtan renkler olarak karşımıza çıkar.

sonbahar-renkleri-ev-dekorasyonu-kırmızı-turuncu

Bununla beraber sıcak renkleri bir arada kullanmak göz yorucu olacağı için gri, siyah veya beyaz parçalar ile evindeki aydınlığın değerini değiştirebilirsin. Ayrıca toprak renklerine kontrast bir renk seçimi olarak pastel yeşil tonları da evinde zıt bir denge oluşturacaktır.

sonbahar-ev-dekorasyonu-renk

Sonbahara Özel Doğal Dekorasyon Parçaları

Ev dekorasyonunda bitkileri kullanmayı ve evinde oluşturdukları renk çeşitliliğini seviyorsan, sana bir tavsiyemiz olacak.  Sonbaharda karşına çıkabilecek pek çok doğal dekor parçası var. Bunlara solmuş yapraklar, kozalaklar, su kabakları, kurumuş dallar, at kestanelerini örnek verebiliriz. Hem renkleri hem de gerçekten bu mevsimde karşımıza çıkmaları ile evinde doğal dekorlar kullanabilirsin.

sonbahar-ev-dekorasyonu-doğal
sonbahar-ev-dekorasyonu-doğal-kozalak

Ev Dekorasyonunda Battaniye ve Yastık Kullanımı

Çoğunlukla iş temposunun arttığı veya başladığı, yeni bir sezon ve seneye geçiş için hazırlıkların başladığı sonbahar mevsimi seni yorabilir. Bu nedenle eve geldiğinde içini ısıtacak ve seni rahat hissettirecek dekorlar görmek seni mutlu edebilir.

sonbahar-ev-dekorasyonu-battaniye-yastık

Özellikle sonbaharın soğumaya başlayan havasında yastıklara ve battaniyelere yer vermek önemli hale geliyor. Mobilyalarının üzerine birer dekor olarak konumlandırabileceğin battaniyeler sık sık kullandığın bir parça olacak. Aynı şekilde yumuşacık yastıkların dolu olduğu bir mobilya, sana evinde huzur içinde dinlenme imkânı tanıyabilecek.

sonbahar-ev-dekorasyonu-battaniye-yastık

Popüler Sonbahar Aydınlatmaları

Canlılıktan ziyade durgunlaşan bir dönem için ev dekorasyonunda çoğunlukla önerilen aydınlatma da loş ve güneş ışığı aydınlatmalarına yönelik oluyor. Yani odanın merkezinde olmayan, tek bir köşeden veya duvar boyu sarı / gün ışığı aydınlatmalar evinde sonbahar atmosferini yaşaman için etkili olabilir.

sonbahar-ev-dekorasyonu-ışık

Evinde sonbahar dekorasyonu olarak kullanman için bir başka tavsiyemiz ise mumlar. Elektrikli bir sisteme göre daha az aydınlatmasına rağmen, hem şık hem de keyifli bir ortam sunmak için birden fazla farklı renk, koku ve boyutlarda mumlar ile evinin pek çok köşesini aydınlatabilirsin.

sonbahar-ev-dekorasyonu-mum

Sonbahar Ev Dekorasyonunda Detay Öneriler

Evinde küçük detaylara önem veriyorsan bu örneklerimizi de incelemek isteyebilirsin. Öne çıkan mobilya veya tekstil dekorasyonları yerine, detay parçalar ile evine sonbahar dokunuşları yapabilirsin.

Bunlara masa örtüleri, kapı süsleri, kapı önüne veya pencere önüne konumlandırabileceğin sonbahar temasında ürünler, duvar dekorlarını örnek verebiliriz.

sonbahar-ev-dekorasyonu-detay
sonbahar-ev-dekorasyonu-kapı-önü

görsel kaynak: .countryliving, charismahomedecor, pinterest, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Bohem Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri

Bohem Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri