İşi 'Üretmek' Olanlar İçin Yaratıcılığı Ortaya Çıkaran Dekorasyon Önerileri

İşi 'Üretmek' Olanlar İçin Yaratıcılığı Ortaya Çıkaran Dekorasyon Önerileri

Kimimiz için mesleğimiz aynı zamanda yaşam tarzımız haline gelir. Özellikle yaratıcı mesleklerde hayatımızın her anında yaptığımız iş ile iç içe olmamız gerekebilir. Bu durumda özel hayatını geçirdiğin evini bir nevi zihninin yansıması olarak dekore edebilirsin. İşi yaratıcılık olanlar için yaratıcılığı ortaya çıkaran ev dekorasyonları yazımızda evini işine karşı bir avantaja çevirmen için önerilerimiz olacak.  

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri >

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri >

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu Önerileri >

Evin Her Yerinde Yaratıcı Olmak

Yaşarken üreten insanlar olarak tasarımcı, mimar gibi mesleğe sahip olan kişiler için iş, eve de taşınır. Çünkü yürütülen bir proje, bir taslak her zaman zihinlerinin bir kenarındadır. Kişilik olarak zaten yaratıcı olsalar da gün içinde bu yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak etkenler sayesinde tasarım dünyasından asla kopmamış olurlar.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-çalışma-alanı

Karakterinin bir çeşit yansıması olan evinde yaratıcılığını artırmak için bir çeşit düzenlemeler yapabilirsin. Özellikle bunları evin birçok yerinde kullanman seni monoton düşünmekten çıkaracaktır. Evinde günlük işlerini yaparken her an karşına çıkarak bakış açını değiştirmeni sağlayacak dekorlar ile aklına gelebilecek şeyleri tasarımlarında da kullanabilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-çalışma-alanı

Yaratıcılığı Ortaya Çıkaran Ev Dekorasyon Önerileri

Ev Dekorasyonunda Renk Kullanımı

Aynı nesneler, farklı renkler ile hiç beklemediğin etkiler ortaya çıkarabilir. Ev içinde birden fazla canlı rengi üzerinde taşıyan kilimler kullanman, duvarını bir renk kolajı haline getirmen senin için zihin açıcı olabilir. Özellikle tasarımlarında kullanmayı sevdiğin renk kombinasyonlarının bütünlüğünü görmek için tercih edebilirsin. Veya siyah-beyaz bir duvarın önüne renklendirilmiş çizimini tuttuğunda, tasarımının farklı aydınlık oranlarına göre durumunu görebilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-renk-duvar-rengi
tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-renk-duvar-rengi

Evde Tasarım Çizgini Yansıtmalısın

Yaratıcı mesleklerde ortaya çıkan her proje özgün olsa da, tasarımcının artık standart hale gelen bir çizgisi olur. Tasarımcı, bu çizgisini dekorasyonda ve evini oluşturan elementlerde de kullanarak bu tasarım anlayışını bir yaşam tarzı olarak benimsemiş olur.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-dekor-tarzı

Örneğin minimal bir tasarım anlayışı olan tasarımcının evindeki çizgisel detaylar, çizgisel aydınlatmalar veya düzenli bir çalışma alanı çizgisini destekler yapıda olur. Aynı şekilde canlı, pop tasarımlar yapan bir tasarımcının evinde farklı renkleri üzerinde barındıran aksesuarlar kullanması bakış açısını her an değiştirmesine olanak sağlayabilir.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-dekor-tarzı

Evini Motivasyon Panosu Haline Getirmek

Yaratıcılığın ilhamının ne zaman, nerede geleceği belli olmaz. Aklına gelen her detayı not alman veya çizmen gerekebilir. Bununla beraber projene dair çizimlerin, projenin sende uyandırdığı görsel bir harita karşında olursa günlük işlerini yaparken bulabileceğin harika bir fikre kapı açabilir.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-moodboard

Her projenin başında hazırlanıp proje ilerledikçe sana yön veren motivasyon panolarını ev içine uyarlarken yine bir duvarı kullanabilirsin. Projenin birebir çizimleri yerine projenin zihninde oluşturduğu görselleri, göndermeleri, renkleri kullanarak tasarımını parçalara bölmüş olursun. Aynı zamanda motivasyon panonu tek bir duvarda özelleştirmek yerine evinin içine dağıtarak gün içinde karşılaşma ihtimalini artırabilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-moodboard

Doğru Kitaplık Kullanımı Nasıl Olmalı?

Bir tasarım sürecinde görsel ve yazılı kaynaklardan yardım almak, iyi bir araştırma yapmak önemlidir. Bu nedenle zihninde projen varken her an erişebileceğin kaynaklarının yakınında olması senin için iyi olabilir.

Tüm bir duvarını kaplayan bir kitaplık için de, evin içinde küçük kitap molaları verebileceğin raflarda da kitapların kendini gösterebilmesi çok önemlidir. Evinde kaynaklara ayırabileceğin alana göre kitap düzenlemeni olduğunca açık şekilde yapmalısın. Bununla beraber kitapları kategori veya renklerine ayırmak da onlara kolayca erişmen için sana kolaylık sağlar. Kategorilere ayırdığın kitaplarını kolay tanımak için görsel notlar da alabilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-doğru-kitaplık-kullanımı

Evde Küçük Çalışma Alanları Tasarlamak

Ev içinde zaten en azından bilgisayarının konumlandığı bir çalışma masası bulunur. Ancak evinde farklı ve pratik çalışma alanları tasarlayarak her an yaratıcılığını ortaya çıkarmaya uygun bir ortam oluşturabilirsin. Bunun için evin farklı konumlarına (duvarlara, sehpalara, yemek masasına, buzdolabına) kalem, kağıt, oyun hamuru, Legolar gibi her an üzerine fikir geliştirebileceğin aksesuarlar yerleştirebilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-çalışma-alanı

Evindeki Işıktan Maksimum Verim Almak

Evdeki her nesnenin tam olarak aydınlanması, çalışma alanlarında maksimum verimle çalışman için evdeki ışıktan maksimum verim almak önemlidir. Bunun için öncelikle doğal ışığın geldiği pencerelerinin önünü kapatmamalısın. Aynı zamanda ışığın ev içinde yansıması için açık renkli duvar boyaları da tercih edebilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-çalışma-alanı-ışık

Doğal ışığın yanı sıra alçak veya odak aydınlatmalar ile evindeki ışık oranını yönetebilirsin. Bazı renklerin farklı ışıklar altında nasıl görüneceğini gözlemlemek için de yapay ışıkları kullanabilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-çalışma-alanı-ışık

Yaratıcılığı Ortaya Çıkaran Sanatsal Dekorlar

Evinde sanat ürünleri sergiliyor olman da sana tasarımlarında yardımcı olabilir. Sevdiğin tabloları, belki de kendi çektiğin fotoğraflarını baskılarını, küçük heykelleri evinde farklı konumlara yerleştirebilirsin. Bunlara figürler, bitkiler, oyuncaklar gibi belki sanat değeri taşımasa da sana ilham verebileceğine inandığın dekorları da ekleyebilirsin.

tasarımcı-mimar-ev-dekorasyonu-yaratıcı-sanat-eserleri

görseller: pinterest, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Küçük Dokunuşlarla Evini Kış Mevsimine Uyarla

Küçük Dokunuşlarla Evini Kış Mevsimine Uyarla

Kitapseverler İçin Dekorasyon Önerileri | Kitap Düzeni, Kitaplık Modelleri ve Dahası

Kitapseverler İçin Dekorasyon Önerileri | Kitap Düzeni, Kitaplık Modelleri ve Dahası