Basit Adımlarla Duş Başlığı Temizliği

Basit Adımlarla Duş Başlığı Temizliği

Zaman içerisinde sudaki minerallerin birikmesi sebebiyle duş başlıklarında kireçlenmeler meydana gelebiliyor ve bu kireçlenme gelen suyun debisini etkiliyor. Kireçlenme ile tıkanan duş başlığından gelen su azaldığı için de duş konforun etkileniyor. Bu sorundan basit birkaç temizlik ipucunu kullanarak kurtulabilirsin.

Banyo Fayansları için İlham Verici Kombin Fikirleri

Ev Temizliği Yapmayı Kolaylaştıracak 10 Pratik Fikir

Tıkanmış Lavaboları Açmak için 5 Kolay Yöntem

Duş Başlığını Neden Temizlemelisin?

Duş başlığı temizlenmediği takdirde tıkanmalar sonucu su akışında problemler görülür. Bunun yanında bu tıkanmalar başlığın performansını düşürürken bir yandan da ileri seviye tıkanmalar başlığın bozulmasına bile yol açabilir.

dus-basligini-neden-temizlemelisin

Duş Başlığını Ne Sıklıkta Temizlemelisin?

Duş başlığı temizliğini banyo temizliği rutinine dahil ederek kireçlenmelerin önüne geçebilir, yoğunlaşmadan bu kirecin getireceği performans düşüklüğünden etkilenmekten kurtulabilirsin. Öncelikle temizliği bir rutine oturtmak adına duş başlığını her kullanımdan sonra kurulamaya çalışabilirsin. Bu sayede başlıktaki suların kurumasının ve suyun içindeki minerallerin başlığın deliklerine dolmasının önüne geçebilirsin. Ayrıca detaylı temizliği bu ara temizlikleri yaptığın takdirde 3-4 banyo temizliğinde bir yapabilirsin.

dus-basligini-ne-siklikla-temizlemelisin

Kendin Yap Temizleme Yöntemleri

Kireç sökücüler bu işlemlerde çok hızlı yanıt verebiliyor. Bu yüzden eğer duş başlığında yoğun bir kireçlenme varsa kireç sökücü kullanabilirsin. Bunun için duş başlığın borusundan çıkıyorsa çıkararak, çıkmıyorsa da bir poşetten yardım alarak temizleyebilirsin. Çıkardığın başlığı kaynar su dolu bir kovaya koyup bir kaşık kadar kireç sökücü ilave edip bir saat bekletebilirsin. Ardından başlığı takıp bir süre su akıtman gerekiyor. Bu işlemi eğer başlığın sökülemiyorsa bir poşete su koyarak da yapabilirsin.

dus-basligi-temizleme-yontemleri

Doğal Malzemelerle Duş Başlığı Temizliği

Karbonat ve suyun karışımıyla hazırlayacağın basit bir macun duş başlığındaki kireçlerden kurtulmana yardımcı olabilir. Bu macunu uyguladıktan sonra yarım saat kadar bekletip sıcak suyu başlıktan akıtarak kireçlerden kurtulabilirsin. Benzer şekilde sirkeli suda bekleterek de kirecin sökülmesini sağlayabilirsin.

dogal-malzemelerle-temizlik

Görsel Kaynaklar: victorianplumbing.co.uk, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Feng-Shui'ye Göre Evimizde Bulunması Gereken 10 Bitki

Feng-Shui'ye Göre Evimizde Bulunması Gereken 10 Bitki

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Yabani

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Yabani