Dizi Evlerini İnceliyoruz: Yabani

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Yabani

Bir yandan modern bir Odipus hikayesi bir yandan da bugünden bir Yeşilçam klasiği fakir oğlan zengin kız hikayesi olan Fox Tv’nin yeni dizilerinden olan Yabani dizisinin dekorasyonu da temalarına uygunluk gösteriyor diyebiliriz. Peki dekorasyondan dizinin hikayesini nasıl yakalayabiliyoruz?

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Ömer

Friends Dizi Evi İncelemesi

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Aile

Çocuğunu Arayan Soysalan Ailesinin Evi

Yaman karakterinin yaşadığı gecekondu evin aksine oldukça lüks bir hayatın temsili olan bu ev kocaman olsa da içi oldukça steril aynı ailenin annesi Neslihan’ın babasının hastanesi gibi. Ama zamanla bu evin sterilliğinin suniliğini de görüyoruz, çocukların yozlaşmışlıkları, daha çok küçükken kaçırılmış çocuklarının yası tüm evi kaplamışken o bembeyaz duvarlar çok da masum görünmüyor gözümüze. Neslihan çocuğunu kaybetmiş olmanın acısı ile yaşarken çocuğunun odasını korumuş ve zamanını orada geçirerek o masum pembe duvarlı odayı kendine sığınak etmiş. Bu pembe duvarı görmek bize Yaman’ın evini hatırlatıyor elbette ki. Tabii buradan da Yaman’ın vaktinde kaybolmuş olan o çocuk olduğunu görüp dekorasyonla da bütünleştirilmiş bir anlatıya şahit oluyoruz. Bunun yanında salonlarındaki bütün bir duvarı kaplayan orman illüstrasyonu da ailenin karmaşasını adeta vurguluyor. Orman tabii ki içinde kaybolmayı, yaban hayatı da simgeleyerek dizinin adına da gönderme yapıyor.

yabani-dizisi-ev-soysalan
yabani-dizi-neslihan-ev-incelemesi
yabani-dizi-ev-inceleme

Zengin Hayatının İçinde Bir Kurtarıcı Olan Rüya’nın Evi

Rüya karakterini başta Soysalanların belalı oğlu Alaz’ın sevgilisi olarak görsek de bu ilişkide Rüya’yı çok da mutlu görmüyoruz, üstüne üstlük tehlike içinde bile görüyoruz. Onu bu tehlikelerden birisinden Yaman’ın şans eseri kurtarmasıyla Rüya’nın hayatı Yaman’la birleşiyor adeta. Yaman’ın kayıp çocukluğuyla olası zengin hayatı arasında da bir bağ olacak olan Rüya’nın karakter olarak dizideki konumu yaşadıkları evle de gösteriliyor. Evleri Soysalanlarla bahçe komşusu bir konumda bu yüzden de aslında Soysalanların arka bahçesinde olan biten her şeye de hakim konumda olmalarına rağmen yaşam biçimleri onlara göre çok daha mütevazi. Bu yüzden de belki Soysalanlar kadar steril görünmeyen renklerin daha yoğun olması sebebiyle Yaman’ın evinin sıcaklığına daha yakın bir ev Rüya’nın evi.

yabani-dizi-ruya-ev
dizilerdeki-evleri-inceliyoruz

Görsel Kaynaklar: televizyongazetesi.com, youtube.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Basit Adımlarla Duş Başlığı Temizliği

Basit Adımlarla Duş Başlığı Temizliği

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir?

Tahtakurusu Nedir, Nasıl Yok Edilir?