Friends Dizi Evi İncelemesi

Friends Dizi Evi İncelemesi

Yıllardır popülerliğini kaybetmemiş, bir çoğumuzun tekrar tekrar izlediği dizi Friends farklı platformlarda tekrar yayına girmesiyle yeniden gündemimizde. Tüm dünyadaki geniş hayran kitlesi, dizinin hayatlarına kattığı neşeyi anarken Friends’in geçtiği mekanlar da tekrardan konuşulanlar arasında.

Nostaljinin yeni trendlere yön verdiği şu günlerde ev dekorasyonunda da bizleri geçmişe götürecek mobilyaları gözlerimiz arıyor. E madem Friends’ten bahsediyoruz; dizinin ikonik mekanlarının dekorasyonundan da bahsetmemek olmaz. Bu yüzden bu yazımızda Armut Blog Dizi Evi İncelemeleri serisinin gücü adına Friends evlerine bir göz atalım istedik. 

Dizi evlerinden daha da fazla ilham almak istiyorsanız aşağıdaki yazıları da inceleyebilirsiniz.

İstanbullu Gelin Dizisinin İhtişam Dolu Boran Konağını İnceliyoruz >

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Ufak Tefek Cinayetler >

İnstagram’ın En Güzel Evlerini Geziyoruz: küçükevblog >

Öncelikle şunu belirtelim; dizinin fanatiklerinin de bildiği üzere 10 sezon boyunca karakterler sürekli ev veya ev arkadaşı değiştirdi. Tüm bunlara rağmen aynı kalan tek şey ise mekanlar oldu. Yazımızda evler genellikle hangi karakterlerin kimliği ile bütünleştiyse ona göre mekanları kategorize ettik. 

monica-daire-dekorasyon

Monica’nın Dairesi 

Bu evde neler yaşanmadı ki... Monica’nın titiz kişiliği ile özdeşleşmiş dairenin tüm karakterlerin hikayesinde önemli bir yeri bulunuyor. Neredeyse her bir köşesinde bin bir olay yaşanmış bu daireyi düşündüğünüzde aklınıza ne geliyor peki? Elbette mor badanalı duvarlar. 90’lı yıllarda karakterli dekorasyon trendlerinin ön planda olduğunu düşünürsek dizilerin ev dekorasyonlarında tematik renkleri görmek bizleri şaşırtmıyor. Öte yandan Friends’te yuva hissini en çok veren evin Monica’nın dairesi olduğunu mobilyaların yoğun yerleşiminden bile anlayabiliyoruz. 

monica-mutfak-dekorasyon

Mutfak 

Bildiğiniz gibi Monica misafir ağırlamayı çok sever. Noel partileri burada düzenlenir, şükran günü yemekleri mutlaka Monica’nın evinde yenir. Beş kişilik arkadaş grubunun en anaç karakteri olan Monica, dairesini adeta sıcacık bir anne evi gibi döşemiştir elbette. Dairenin mutfağı da bu enerjiyi fazlasıyla yansıtıyor. Pencere ve mutfak tezgahlarında ön plana çıkan mavi renk, krem rengi ahşap masa ile hoş bir uyum yakalamış. Öte yandan kapının hemen yanına konumlandırılmış mutfak, dizinin içindeki pek çok hikayeye de arka plan oluşturuyor. Bu noktada Monica’nın mutfağın sembolü niteliğindeki geniş ahşap masa da samimiyeti ve sıcaklığı izleyiciye aktarıyor. Eğer siz de evinizde bu enerjiye sahip açık bir mutfak alanı yaratmak istiyorsanız Monica’nın mutfağına göz atabilirsiniz. Ayrıca İşlevselliğe önem veren Monica, mutfak üst dolaplarının çok gözlü olmasına da oldukça dikkat eder. Bu şekilde mutfağın organizasyonunu da kontrol altında tutabilen karakterin dizide ön plana çıkarılan kişiliği yalnızca bu raflarda dahi fark edilebilir. 

monica-salon-dekorasyon

Salon 

Yine düzen yine intizam. Her ne kadar birbirinin içine geçmiş farklı alanlardan oluşsa da Monica’nın dairesi kesinlikle gözü yormuyor. Mutfak, salon ve hatta neredeyse balkonun bir arada bulunduğu ev, akıllıca dizaynı sayesinde izleyiciye her köşesi farklı bir setmiş gibi hissettiriyor. İç mimarı bu hassas tasarımı için kutluyoruz. Biraz daha ayrıntılara girdiğimizde evin bu çok yönlü görünümünün mobilya renkleri ile hafifletilmeye çalışıldığını fark ediyoruz. Rahat olduğu buradan dahi anlaşılan krem rengi koltuk ve sehpalar, salonun dairedeki ana odak olmasını önlüyor. Buna ek olarak giriş kapısının hizasına yerleştirilmiş koyu kahve tonlarındaki masa, mekanı dikkat çekmeden bölüyor. Stüdyo daire dekorasyonunda da size ilham verebilecek olan bu daire, tek planda pek çok alanı bir kerede görebilmenizi sağlayan bir düzene sahip. Ayrıca perde ve tematik tablolarla süslenen duvarlar, ortama derinlik katmış diyebiliriz. 

joey-chandler-dekorasyon

Joey ve Chandler’ın Dairesi 

Fanatikler iyi bilir; Monica ile Joey’nin dairesini ayıran sadece ufak bir koridordur. Sık sık karakterlerin iki daire arasında geçiş yaptığını düşünürsek bu iki alanın birbirinin içine geçmiş olduğunu hissedebiliriz. Dekoratif anlamda tamamen tezat olan bu iki ortam, içinde yaşayan karakterlerin kişilikleri üzerine ipuçlarını da izleyiciye yansıtır. Chandler’ın sonraki sezonlarda Monica’nın evine yerleşmesiyle beraber Rachel ve Joey ile özdeşleşen dairenin ana rengi krem ve kahve. Pek çok aksesuarda göze çarpan bu iki renk, yalnızca birkaç mobilyanın dominasyonu ile bölünmüş diyebiliriz. Monica’nın dairesinin aksine Joey’nin evi bütünlük oluşturmak yerine tamamen birbirinden kopuk mobilyalar sayesinde izleyicilere bu dairenin sakinleri hakkında fikir veriyor. Joey’nin ev sahnelerini düşündüğümüzde yalnızca tek bir mobilya üzerine kurulmuş diyaloglar bile görebiliriz. Joey’nin vurdumduymaz kişiliği kimi zaman büyük siyah TV koltuğunda kimi zaman ise langırt masasında karşımıza çıkar. Bu ev dekoratif anlamda bir bütünlük yansıtmasa da içinde bulunan dev beyaz at, koltuk, bar sandalyeleri aslında Joey’nin ta kendisidir. Bu evin daimi bir ikamet yeri gibi değil de Joey gibi ‘’anı yaşayan’’ bir hava verdiğini, mutfakta Monica’nın evindeki gibi dev bir masa yerine sadece 2 tane bar sandalyesi bulunmasından dahi anlayabiliriz. 

ross-daire-dekorasyon

Ross’un Dairesi 

Dizinin en farklı karakterlerinden biri hiç şüphesiz Ross. Entelektüel yapısı ve akademik kariyeri ile ilginç bir profil çizen Ross, evinin lokasyonu da düşünüldüğünde diğer karakterlere yakın ama bir o kadar da uzak. Monica ve Joey’nin bulunduğu binanın karşısına yerleşen karakterin dairesi ise yine onun kişiliğinin bir yansıması diyebiliriz. Koyu kahve deri koltuklar ve ağır ahşap mobilyalar 90’lar için dahi nostaljik bir hava taşıyor. Bordo duvarların çeşitli biblolar ve tablolar ile süslendiği daireye Monica’nın evindeki gibi bir düzen hakim. İçinde çok boyutluluk barındırmasa da bu daire Ross’un ciddiyetini yansıtıyor.  

phoebe-daire-dekorasyon

Phoebe’nin Dairesi 

Dizide en az sahnesi bulunan mekan sizce de Phoebe’nin evi değil mi? Bunun sebeplerini düşündüğümüzde aslında aynı Phoebe gibi evinde her zaman diğer karakterlere göre daha bağımsız ve kendine özgü olduğunu fark ediyoruz. Tüm karakterlerin evlerinde kahve tonları hakimken Phoebe’nin dairesinin teması pastel yeşil. Bohem ve vintage bir stilde dekore edilen bu daire, oldukça ferah görünüyor. Tekli kahve koltuk dışında tamamen pastoral tonlara sahip mobilyaların kullanıldığı bu evin vintage severlerin ilgisini çekeceği ise aşikar. E buna kanıt olarak Phoebe’nin içinde yaşanmışlık barındırmayan endüstriyel tasarımlar yerine her zaman antika mobilyaları tercih etmesini gösterebiliriz. Şunu eklemeden duramayız; eğer ferah bir ortam yaratmak istiyorsanız daima hafif renkleri dekorasyonunuzun teması olarak tercih etmelisiniz. 

centralperk-dekorasyon

Central Perk 

İşte geldik Friends’in en kült mekanına: Central Perk. Tüm karakterlerin haberleşmeden dahi birbirini bulabildiği, turuncu koltuğu ile günümüz kafe kültürünü değiştirmiş olan Central Perk, bazen bir kafenin evlerimizden dahi daha fazla anıya zemin olabileceğini bizlere gösterdi. Karakterlerin yaş aralığını düşünürsek gençliğinin o çağlarında hangi arkadaş grubunun favori kafesi yoktur ki. Günümüzde neredeyse bir ofis veya evin salonu işlevini taşıyan modern kafelerin kökeni Friends’e dayanır. Bildiğiniz gibi Central Perk’in en çok ekrana yansıyan koltuk ve sehpa bölümü, salon gibi döşendiği için kafe ile ev arasındaki ayrımı kırıyor. Tüm karakterlerden izler taşıyan bu mekanda dikkat ederseniz karakterlerin evlerindeki tematik renklerden izler de bulabilirsiniz. 

görsel kaynak: people, vogue, pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Komodin Modelleri | 20 Kendin Yap Komodin Fikri

Komodin Modelleri | 20 Kendin Yap Komodin Fikri

Evin Evcil Hayvan Beslemek İçin Uygun Mu?

Evin Evcil Hayvan Beslemek İçin Uygun Mu?