Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Atiye

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Atiye

Son yıllarda oldukça popüler olan Netflix, bir çok yabancı yapımın yanında kendi yapımlarını da yapmaya başladı. Türk izleyicilerinin yoğun ilgisini fark eden ünlü platform, Türk  kullanıcılarına da bir sürpriz yapıp Türk Netflix yapımı dizileri de sunmaya başladı. İlk olarak Hakan Muhafız adlı yapımı çıkaran platform, ikinci Türk yapımı içeriği olarak ise başrollerini Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger gibi ünlü oyuncuların paylaştığı Atiye’yi öne sürdü. Eleştirmenlerden tam not alan dizi çok kısa zamanda oldukça fazla izlenip yoğun ilgi gördü.

Dizi yalnızca konusu ve oyunculukları ile değil aynı zamanda iç mekan tasarımları ile de izleyicilerin beğenisini kazandı. Biz de bu birbirinden hoş dekore edilmiş mekanları sizler için derledik.

Dizi evlerinden ilham almaya devam etmek için aşağıdaki yazılarımızı da inceleyebilirsiniz;

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Her Yerde Sen

25. Yıl Anısına | Friends Dizi Evi İncelemesi

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Ufak Tefek Cinayetler

Atiye’nin Dairesi

Dizinin ilk sahnelerinden itibaren gördüğümüz bu daire dekorasyonu ile göz dolduruyor. Koyu renklerin ağırlıkta olduğu bu dairede daha çok vintage ve eskitilmiş görünüme sahip eşyalar hakim. Atiye’nin sanatsal yönünün fazlasıyla ortaya çıktığı bu dairede birbirinden farklı renklerde duvar boyaları ve yarım boyanmış duvarları da görmekteyiz.

armutblog-atiye

1. Atiye’nin Yatak Odası

Yine daha çok koyu renklerin hakim olduğu odada ilk bakışta yatağın üzerine asılmış olan büyük tablo göze çarpıyor. Çiçek figürlerinin ortasında yer alan bir kadın portresi gördüğümüz tablodaki turuncu ve kırmızı renk odaya renk katmakta.

armutblog-atiye

Odada son zamanlarda evlerde sıkça gördüğümüz pampas otlarının dekorasyon için kullanıldığını görüyoruz. Yatağın yanında, camın önünde ise bolca yeşil bitki kullanılarak yeşil bir köşe oluşturulmuş. Yine son zamanlarda görmeye alıştığımız ahşap paletlerin bu kez de Atiye’nin yatağının altında kullanıldığını görüyoruz.

Screen Shot 2020-02-02 at 23.19.41.png

2. Atiye’nin Mutfağı

Evin içerisinde küçük bir alanın mutfak olarak kullanılmış. Açık mutfakta ada aynı zamanda yemek masası olarak da kullanılmış ve üç siyah bar taburesi ile tamamlanmış. Evin duvarlarında genel olarak hakim olan koyu mavi mutfak için tercih edilmemiş, yerini siyaha bırakmış. Duvara asılan mutfak gereçleri de dekorasyonun bir parçası halini almış. Halı yerine ise üzerinde basit geometrik şekillerin bulunduğu sarı bir kilim kullanılmış.

armutblog-atiye

Çoğu mutfak malzemesini, tabak, bardak gibi açık raflarda sergilemeyi tercih etmiş olsalar da, mutfağın yanındaki kapalı ve içten aydınlatmalı bir dolap da mutfak malzemelerine ayırılmış.

armut.com-atiye-dekorasyon-mutfak

Erhan’ın Dairesi

Konfor ve rahatlığın en önemli şey olduğunu gördüğümüz bu dairede Atiye’nin dairesine göre daha açık renklerin tercih edildiğini görüyoruz. Bir araştırmacı olan Erhan’ın kitapları için tercih ettiği büyük, beyaz kitaplık ise gözümüzden kaçmıyor elbette. Kitaplığın aydınlatması için kullanılmış olan lambalar ise oldukça sade.

armutblog-atiye

Bu dairede gözümüze takılan bir diğer ayrıntı ise Erhan’ın evinin çok güzel bir manzaraya bakıyor olması. Oldukça güzel olan bu manzaraya bakan pencerenin önünde ise yine oldukça konforlu gözüken bir koltuk görüyoruz. Manzaraya bakan bu koltuğun önüne ise uzun kahverengi bir sehpa tercih edilmiş. Sehpanın üzerinde yer alan kitaplar ise yine karakterimizin araştırmacı yönünü ortaya çıkarıyor.

armutblog-atiye-dekorasyon

Atiye’nin Ebeveynlerinin Dairesi

Bu dairede gözümüze ilk çarpan ayrıntı kahverenginin bir çok farklı tonunun ev içerisinde kullanılmış olması. Ağırlıklı olarak kahverengi gördüğümüz evde aynı zamanda duvarlara asılmış olan tablolar şık bir görünüm sağlamış. Lacivert büyük halının üzerindeki yuvarlak, metal sehpa ise dekorasyonu ortama hakim olan sıcak ahşap havasını birazcık kırmakta. Televizyon ünitesi için kullanılmış olan kısa, beyaz konsol salonun rengini açarken üzerindeki masa lambası ise hoş bir ambiyansa sebep olurken aynı zamanda aydınlatmaya da yardımcı olmuş. Odada tavandan aydınlatma yerine bir çok yan aydınlatmanın tercih edildiği de gözden kaçmıyor. Şömine üzerinde bolca biblo tercih etmek ise salona daha da klasik bir hava kazandırmış.

armutblog-atiye

Ozan’ın Yatak Odası

Yine ağırlıklı olarak koyu renklerin kullanılmış olduğu odada lacivert ve beyazın ağırlığını fazlasıyla görüyoruz. Komodin üzerindeki turuncu oda lambası ise odaya farklı bir renk katan tek obje diyebiliriz.

armutblog-atiye

görsel kaynak: netflix

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Aspiratör Temizliği Nasıl Yapılır?

Aspiratör Temizliği Nasıl Yapılır?

Deprem Öncesi Alınması Gereken Önlemler | Depreme Hazırlıklı Bir Ev

Deprem Öncesi Alınması Gereken Önlemler | Depreme Hazırlıklı Bir Ev