Dizi Evlerini İnceliyoruz: Ömer

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Ömer

İkinci sezonuna başlayan Ömer dizisi yayınlandığı günden beri heyecanla takip dizilerden bir tanesi. Selahattin Paşalı, Gökçe Bahadır, Barış Falay ve Merve Dizdar gibi kalabalık ve güçlü oyuncu kadrosu ile sevilerek takip edilen Ömer dizisinin çekildiği mekanlar da dizinin konusu kadar ilgi çekiyor. Dizinin çekildiği yerlerden mekanların karakterlerle ilişkisine kadar ayrıntılı incelememizi yazımızda bulabilirsin.

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Sadakatsiz

İstanbullu Gelin Dizisinin İhtişam Dolu Boran Konağını İnceliyoruz

Influencer'ların Dekorasyon Tercihleri: Aksesuarların Gücü

Ömer Dizisi Nerede Çekiliyor?

Dizinin asıl çekimleri Üsküdar’da gerçekleşiyor. Gamze’nin evinin manzarasından da anlayacağımız üzere mahalle Üsküdar Çiçekçi tarafında bir yerde konumlanıyor. Bunun dışında camii çekimleri Büyük Selimiye Camii ve Valide Atik Camii’lerinde yapılan dizinin diğer dış mekan çekimlerinde ise İstanbul’un farklı muhitleri kullanılıyor. Bu muhitlerin başında Beşiktaş ve Galata geliyor.

omer-dizisi-mekan

Ömer’in Evi

Ömer, babası Refat ve babaannesi Nezahat’le beraber yaşıyor. Anne figürünün vefat sebebiyle gittiği bu muhafazakar görünümlü ailede bir baba ve oğlunu ev işlerini yaparken görüyoruz. Bu toplumsal cinsiyet rollerinin kırılışı bile, bu evde yaşayanların her ne kadar değişime dirençli görünseler de değişmeye razı olduklarının sinyalini veriyor. Evin dekorasyonunda eski zamanları hatırlatan bazı nüanslar bulunuyor. Özellikle desenli duvar kağıtları ve çeyizlerden çıkması beklenen yorganlar ve danteller bunlar arasında sayılabilir. Bu ögelerin korunması evde fiziksel olarak bulunmasa da anne figürünün varlığını hissi olarak koruduğunu gösteriyor.

omer-dizisi-omerin-evi-dekorasyon

Ömer’in Odası

Ömer’in odası Ömer’in kişiliğinden derin izler taşıyor. Bu oda dizinin ilerleyen bölümlerinde Ömer ve Gamze’nin toplum tarafından onaylanmayan ilişkilerine de ev sahipliği ediyor. Bu anlamda bakıldığında odanın çatı katında oluşu başlı başına rafa kaldırılmışlığı, saklanması gereken bir şeyler olduğunu, gizliliği ve sırları simgeliyor. Buradan Ömer’in Gamze’ye aşık olacağının ve bu aşkın gizlenmesi gereken bir aşk olacağının sinyallerini alıyoruz. Bunun yanında bu odanın Ömer’in bir nevi sığınağı olduğunu da anlayabiliyoruz. Ömer’in üst üste dizilmiş kitaplarından, evin diğer bölümlerine oranla daha minimal olan dekorasyon tercihlerine kadar bu oda Ömer’in aileden ayrıksı yapısını da imliyor.

omer-dizisi-dekorasyon

Gamze’nin Evi

Gamze kocasından ayrıldıktan sonra oğluyla beraber mecburiyetten annesi Fatma’nın evine dönüyor. Burada Fatma, Gamze’nin ablası Nuran ve onun kocası Sadık’la beraber yaşıyor. Fatma yıllar içinde yaşadığı mahallenin kapalı düşünce yapısına uyum sağlamış ve kendi kızlarını bile yadırgayıp eleştirir hale gelmiş birisi. Ama aynı evde yaşadığı kızlarıysa birbirleriyle dostluk kuran, dış dünyaya ayak uydurmaktansa kendi yollarında yürümek isteyen kadınlar. Bu bir ev içindeki iki ucun temsilini evin dekorasyonunda görebiliyoruz. Duvarlarda birden değişen renkler, canlı turuncu duvarların içinde eski tarz duvar kağıdıyla kaplanmış bir duvar dikkat çekiyor. Evin konumu ise yine ailenin ikili dinamiğine uyuyor diyebiliriz. Ev bu içine kapalı mahalleye aitken balkonunda tüm boğaz ayaklarının altına serili olarak görünüyor. Ev yapısal olarak bir yanıyla evi ele geçirmeye çalışan mahallenin kurallarına, bir yanıylaysa denizlere kendini kaptırmak isteyen, özgürlük aşkıyla tutuşan bir yeni nesle komşu olmasıyla bu aileyi imgeliyor.

omer-dizisi-dekorasyon-fikirleri

Nisa’nın Evi

Diğer evlere komşu olan içinde hem Ömer’in hem Gamze’nin ailesinin öğelerini taşıyan bu evde Ömer’in ablası Nisa yaşıyor. Nisa gerçekten de Ömer ve Gamze’nin hayatları arasında bir köprü görevi görüyor. Bu sebeple evi de iki evin özelliklerini ayrı ayrı taşır halde görüyoruz. Ev yapı olarak Gamze’nin evinin aynısı, zaten Gamze’nin kapı komşusu Nisa. İç dekorasyonuysa daha çok Ömer’in evini hatırlatıyor.

omer-dizisi-nerede-cekildi

Görsel Kaynaklar: startv.com.tr, youtube.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Perlit: Nedir, Ne İşe Yarar, Kullanım Alanları

Perlit: Nedir, Ne İşe Yarar, Kullanım Alanları

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı