İstanbullu Gelin Dizisinin İhtişam Dolu Boran Konağını İnceliyoruz

İstanbullu Gelin Dizisinin İhtişam Dolu Boran Konağını İnceliyoruz

Dizilerdeki evleri incelemeye İstanbullu Gelin’le devam ediyoruz. Bu yazımızda ihtişamlı Boran Konağına konuk oluyoruz.

Dizilerdeki evleri incelediğimiz başka yazılara da göz atmak ister misin?

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Erkenci Kuş

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Ufak Tefek Cinayetler

Her cuma bizleri ekran başına kitleyip ‘’acaba ne olacak? ‘’ diye düşündüren dizi tabii ki İstanbullu Gelin! Gerek olay örgüsüyle gerekse de şatafatlı hayatıyla bize yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Dizideki her karakter ayrı bir dünyadan kahramanlar. Ayrı dünyaların birleştiği tek bir yer var; o da Boran Konağı. Boran Konağı  sanki senelerden beri var olan, nesiller boyunca bir aileye ait olduğunu düşüneceğiniz bir yapı olarak karşımıza çıktı. Buna çok da inandık.

istanbullu_gelin_boran_konagi

Fakat bilmiyorduk ki aslında bu sadece dizi için inşa edilmiş bir yapıydı. Eski Bursa yapılarının neredeyse tüm özelliklerini taşıyan iki katlı tıpkı eski konaklardaki gibi içinde hamamı, dışında da havuzu bulunan bir yapı oluşturuldu. Hepimiz bu konağın Bursa’da olduğunu düşünürken aslında bu konak Beykoz Kundura Fabrikası’nın içinde 5 ay içinde inşa edildi.İnsan duyunca şaşırmıyor değil nasıl yani demekten alamıyor. Eski görüntüsüyle ve yapısıyla tamamen Bursa evlerini anımsatan ev.

Salon Dekorasyonu

boran3.jpg

Boran Konağı’nın salonunu ayrıntılı bir şekilde inceleyecek olursak da genellikle ev klasik tarzdaki ceviz mobilyalarla dekore edilmiştir. Bunun yanı sıra klasik tarzdaki mobilyaları bütünleşen gümüş ağırlıklı aksesuarlar, gösterişli tablolar ve yere kadar uzanan perdeler şeklinde döşenmiştir. Genellikle pastel tonların kullanıldığı dekorasyon vintage eşyalarla daha da ağır bir havaya bürünmüştür.

Sen de evini yenilemek istiyorsan Armut’taki işinde uzman dekorasyon firmalarından ücretsiz fiyat teklifi alabilirsin >

Ekran Resmi 2018-08-07 00.54.11.png
istanbullu gelin-salon- yemek masası.jpg

Mutfak Dekorasyonu

Konağın mutfağı genel itibariyle rengarenk bir şekilde dekore edilmiştir. Country tarzından izler taşıyan mutfak ada formunda düzenlenmiştir. Gerek tabaklar gerekse de mutfağın araç ve gereçler etnik izler taşıyan eşyalardan oluşturulmuştur. Bunun sebebi ise yıllanmış bir dekorasyon görüntüsü vermek olabilir.

Antre Dekorasyonu

Konağın birçok odasına geçiş yapan alan antreler genel olarak bakılacak olursa evin dekorasyonuyla uyumlu bir şekilde dekore edilmiştir. Pastel hatta bej tonlarının yoğun olarak kullanıldığı alan ceviz ahşap malzemelerden yapılmış masalarla süslenmiştir. Buradaki en büyük ayrıntılardan biri ise gösterişli avizeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Avizelerle beraber evin  ruhu tamamlanmıştır.

antre.jpg

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekorasyonda Bir Akdeniz Esintisi: İndigo Mavisi

Dekorasyonda Bir Akdeniz Esintisi: İndigo Mavisi

Youtube Dünyasının Renkli Siması Tulu Erden Armut'la Evini Nasıl Taşıdığını Anlattı

Youtube Dünyasının Renkli Siması Tulu Erden Armut'la Evini Nasıl Taşıdığını Anlattı