Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Yeni Başlayanlar İçin Cilt Bakımı

Vücuduna bakım yaparak kendine ne kadar değerli olduğunu hatırlatabilirsin, bu bakım düzenli gittiğin bir spor olabileceği gibi düzenli bir cilt bakım rutini oluşturup ona uymak da olabilir. Peki, cilt bakımına yeni başlıyorsan nasıl bir rutinin olmalı? Öncelikle cildini tanımalısın ve cildinin türüne göre ihtiyaçlarını belirleyip bakım ürünlerini seçip rutinlerini belirlemelisin. Bunları nasıl yapacağının ayrıntılarını ve cilt bakımına yeni başlayanlar için önerilerimizi yazımızda bulabilirsin.

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hangi Cilt Tipine Sahipsin?

Doğru bir cilt bakım rutini oluşturmak için öncelikle cilt tipinin kuru mu yağlı mı yoksa karma mı olduğunu öğrenmek gerekiyor.

En doğru analizi uzmanlar yapar dersen, Armut’taki Cilt Bakım Uzman’larından hizmet almak için hemen talebini oluşturabilirsin >

Peki kendim nasıl keşfederim dersen de, üç aşamalı bir yol izlemen gerekiyor. Öncelikle cildini tüm kirden, makyajdan ve yağdan arındırmak adına bir temizleme suyu yardımıyla yıkamalısın ve ardından bir saat kadar herhangi bir ürün kullanmadan beklemelisin. Bekledikten sonra bir kuru havlu peçeteyle yanak, burun ve alın bölgelerine hafif tampon hareketi yapmalısın. Eğer peçete hafif nemleniyorsa cildinin normal tipte olduğunu hiç nemlenmiyorsa kuru olduğunu anlayabilirsin. Yanaklarda kuru, burun ve alında nemliyse karma eğer her yerde nemlenirse de yağlı bir cildin olduğunu anlayabilirsin.

hangi-cilt-tipine-sahipsin

Doğru Ürünü Doğru Sırada Kullanmanın Önemi

Cilt tipini öğrendikten sonra cilt bakımına yeni başlayanlar için altın değerinde önerilerimizin bir diğerine bakım ürünü kullanma sırasına geçebiliriz. Günlük cilt bakım rutini nasıl olmalı diye düşündüğümüzde ilk olarak makyaj temizlemeyle yüzünü kirden arındırmaya başlamanı öneririz. Makyaj temizliğinin ardından yüz yıkama jeli ile daha derinlemesine bir temizlik sağlayıp temizliğin son aşamasında tonikten yararlanabilirsin. Bu şekilde cildini temizledikten sonra cildinin ihtiyacına uygun bir maskeyi uygulamaya geçebilirsin, maske uygulamasını haftada bir iki defa yapabilirsin. Ardından göz kremi ve nemlendirici krem kullanarak bakım rutinini sonlandırabilirsin. İhtiyacın varsa tonik kullanımının ardından maske kullanmadığın zamanlarda su bazlı bir serum da kullanabilirsin.

dogru-cilt-bakim-rutini-yaratma

Gündüz/Gece Cilt Bakım Ürünleri Neler Olmalı ve Sıralaması

Gündüz ve gece için benzer olsa da belli adımlarda farklılık içeren cilt bakım rutinleri yaratmanda fayda var. Öncelikle sabah cilt bakım rutini nasıl olmalı dersek, güne iyi bir temizleme ile yüzü arındırıp ardından güneş kremi sürerek cildi güne hazırlayarak başlamakta fayda var. Geceleri doğru bir cilt bakımı rutini nasıl olmalı konusunda da gündüz yapılana ek olarak daha detaylı bir temizlikle başlamayı unutmamak gerekir. Özellikle makyaj yapılan günlerde akşam bakımına başlamadan bu temizliğin iyice yapılması gerekir. Temizleme ardından o gün cildinin ihtiyacına göre serum, ped ya da maske uygulaması yapıp iyi bir nemlendirici krem ya da gece kremi kullanarak bakım rutinini tamamlayabilirsin. Birdenbire cildine yoğun uygulamalar yapmak tahriş riski yaratacaktır, bu yüzden acele etmeden ihtiyacına göre bir bakım planı yapmanda her zaman fayda var.

cilt-bakim-urunlerini-kullanim-sirasi

Rutinine Zaman Tanı

Yeni başlayanlar için cilt bakımı rutinleri yaratacak olmak demek hem sabah hem akşam uzun vakitler ayırmak anlamına gelebilir. Ama bu zamanı cildine fazla görmemelisin. Özellikle büyük şehirlerde günün koşturmasında makyajdan tere, yediklerimizden içtiklerimize birçok dış faktör ciltlerimizi yıpratabiliyor ve bu yıpranma sonucu kalıcı ya da geçici şekilde zarar görebiliyoruz. Bu zararların olmasını engellemek için cilt bakımı rutini oluşturup buna uymaya özen göstermelisin.

cilt-bakiminin-onemi

Görsel Kaynaklar: everydayhealth.com, preview.ph, infinitekparis.com, westmidlandsnailandbeautyacademy.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Ömer

Dizi Evlerini İnceliyoruz: Ömer

Zorlu Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Zorlu Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?