Evde Kolayca Yapılabilen Doğal Cilt Bakımı Tarifleri

Evde Kolayca Yapılabilen Doğal Cilt Bakımı Tarifleri

Hava, su, stres ve beslenme gibi birçok faktör cildimizi etkiler ve yorabilir. Bu yüzden zaman zaman cildimizde çeşitli şekilde bozulmalar görülebiliyor. Bu gibi sorunlarla mücadele etmek için cilt tipinin farkında olarak düzenli cilt bakım rutinleri oluşturman yeterli. Cilt bakımında kullanmak için evde kendin yapabileceğin doğal cilt bakımı tariflerini bu yazımızda keşfedebilirsin.

Yaz Aylarında Cildine İyi Gelecek Doğal Maskeler

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri

Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Cildinin ihtiyacı olan desteği verdiğin bir cilt bakım rutini sayesinde cildini bozulmalara karşı koruyabilirsin. Akne oluşumu, kırışıklık, kızarıklık gibi oluşumların önüne geçmek için de düzenli bir cilt bakımı rutini oluşturmanda yarar var.

cilt-bakimi-faydalari

Evde Cilt Bakımı Tarifleri

Mutfağında bulunan bazı ürünler besin olmanın ötesinde cilt bakımında uygulayacağın tariflerde de harikalar yaratabilir. Örneğin bal ile haftada iki defa yüzüne uygulayacağın bir maske cildinin yumuşamasına yardımcı olabilir. Bu maske için yüzüne balı sürmen ve yarım saat bekledikten sonra ılık suyla durulaman gerekiyor.

Yağlı bir cildin varsa elma sirkesinden faydalanarak cildinin yağ dengesini geri kazanmasına yardımcı olabilirsin. Bunun için ihtiyacın olan malzemeler elma sirkesi ve maden suyu. Bu iki ürünü karıştırdıktan sonra bu karışımı pamukla yüzüne uygulayabilir ve yarım saat sonra yüzünü durulayabilirsin.

Cildin yağlı değil kuru ise ihtiyacın olan nemi avokadolu bir tarifte bulabilirsin. Bunun için püre halindeki bir avokado, bir yemek kaşığı limon ve bir yumurtanın akını karıştırıp bu karışımı yüzüne uygulamalı ve beklettikten sonra soğuk suyla yıkamalısın. Bunların yanında aloe vera, maden suyu, yoğurt, salatalık, çay poşeti gibi ürünler de cildinin belli ihtiyaçlarını karşılayacak güce sahip.

Evde Leke Maskesi Nasıl Yapılır?

Ciltte hamilelik, güneş yanığı, doğum kontrol hapı, stres gibi birçok sebepten dolayı lekeler oluşabilir. Bu lekelerle mücadele etmek istediğin takdirde iyi bir cilt bakımı rutini edinmen gerekir. Leke problemlerin için sana önerebileceğimiz bazı tarifler var ama bu tarifleri uygulamadan önce içeriklerindeki sebze ya da meyvelere alerjinin olup olmadığını bilmen gerekiyor, aksi takdirde içeriklerinde bulunan asitler cildini etkileyebilir. İlk tarif bir sebze maskesi:

  • bir yemek kaşığı badem yağı,

  • 2 yemek kaşığı rende maydanoz,

  • 2 yemek kaşığı rende salatalık,

  • 1 yemek kaşığı rende soğan,

  • bir yemek kaşığı kil

Bu karışımı cildine uyguladıktan sonra yarım saate yıkamalı ve maksimum iki hafta boyunca gün aşırı şekilde kullanmalısın.

Öneri olarak verebileceğimiz bir diğer karışım ise soğanlı bir karışım. Bunun için 100 gram soğanı rendelemeli ve 4 yemek kaşığı çiçek balıyla karıştırmalısın. Bu karışımı yüzünde 20 dakika kadar tuttuktan sonra yıkayabilirsin.

Bir başka doğal leke azaltıcı yöntem için ise limon ve maydanoz kullanman gerekiyor. Bunun için bir demet maydanozu doğradıktan sonra 15 dakika kadar kaynatmalı ve suyunu süzüp suyu 5 yemek kaşığı limon suyuyla bu suyu karıştırmalısın. Bu karışımı pamukla yüzüne uygulayabilirsin.

leke-bakimi-tarifi

Cilt Bakımı Sıralaması

Cilt bakım ürünlerini uygulamanın sırasına dikkat ederek ürünlerin cildine daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilir ve bakım rutininden daha yüksek verim alabilirsin. Aşağı yukarı yapman gereken bakım sıralaması şu şekilde: temizleme, maske, tonik, göz kremi, serum, lokal bakım, nemlendirici, yüz yağı, güneş kremi. Bu sıralamanın bir kısmını daima yapmak zorunda değilken bir kısmını hem gece hem gündüz rutinlerinde yapman gerekiyor. Maskeyi haftada bir ya da iki defa yapman yeterliyken yüz yağı, nemlendirici, serum, göz kremi, tonik ve temizleyiciyi hem gece hem gündüz uygulamada yarar var.

cilt-bakimi-siralamasi

Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Yağlı ciltlerde bakım yaparken temizliğe ekstra önem vermek gerekir, genişlemiş gözeneklerde biriken kir ve yağların bu şekilde temizlenmesi yağlı cildin mat bir görünüme ulaşması için gereklidir. Tahmin edilenin aksine yağlı cilt bakımında sabun kullanmamak gerekir. Sabun kullanımı cildin yağ dengesini bozabilir. Bunun yanında kuru cilt bakımında özellikle nemlendirme ve güneşten gelebilecek zararlara karşı önlem alma önemlidir. Bu sebeple sabah akşam temizlik sonrası nemlendirmeye ve özellikle evden çıkılacağı zaman güneş kremi uygulamasına dikkat edilmesi gerekir.

cilt-bakimi-rutini

Görsel Kaynaklar: pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Tapu Devir İşlemleri: Nasıl Yapılır ve Ücretleri Nelerdir?

Tapu Devir İşlemleri: Nasıl Yapılır ve Ücretleri Nelerdir?

Mutfak Dolabı Temizliğinin 6 Püf Noktası

Mutfak Dolabı Temizliğinin 6 Püf Noktası