Mutfak Dolabı Temizliğinin 6 Püf Noktası

Mutfak Dolabı Temizliğinin 6 Püf Noktası

Bahar geldi mi bazılarımız için bahar temizliği çanları çalar. Bahar temizliğinde evlerde sıradan temizliğin aksine derin temizlikler yapılır, buna mutfak temizliği de dahil. Mutfak temizliğinde bazı ipuçlarına uyarsan işin kolaylaşır ve daha hızlı ve verimli bir temizlik yapabilirsin.

Evde Doğal Oda Kokusu Yapımı

Ev Temizliği Yapmayı Kolaylaştıracak 10 Pratik Fikir

Mutfaklarda Beyaz Tutkusu: Beyaz Mutfak Modelleri

Mutfak Dolabı Neyle Silinmeli?

Mutfak dolaplarının kapaklarını, içini, raflarını temizlemek mutfak temizliğinin en büyük kalemlerinden birisi. Zaman içinde özellikle yemek yapmaktan dolayı yağlanan dolapları temizlemek için geniş bir kaba su, bulaşık deterjanı ve sirkeyi karıştırabilir ve bir sünger yardımıyla temizliğini yapabilirsin.

mutfak-dolabi-temizligi

Mutfak Dolabı Nasıl Silinir?

Mutfak dolabını silerken bahsettiğimiz deterjanlı ve sirkeli karışımı kullanmanın dışında başka yöntemler de kullanabilirsin. Bunlar arasında Arap sabunu ilk sıralarda geliyor. Formülü sayesinde Arap sabunu dolaplardaki zorlu yağ lekelerini temizlerken sana yardımcı olabilir. Bunun yanında karbonat ve sirke karışımı kullanmak da sararan dolaplarını eski rengine getirmeni sağlar. Bunun dışında temizlikte sünger ve mikrofiber bir bez kullanman iyi sonuçlar almana yardım edecektir. Bunların yanında eski bir diş fırçasını ayrıntılı yerleri fırçalamak için kullanabilirsin.

mutfak-dolabi-silme

Çok Yağlı Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Dolapta birikmiş yağlardan kurtulmak için Arap sabunu kullanabileceğini söylemiştik, bunun yanında sirkeli su da yağlarla mücadele ederken sana yardımcı olabilir ama eğer yoğun ve birikmiş yağ tabakalarından bahsediyorsak bu iş için üretilmiş mutfak temizleyicilerden ya da yağ sökücülerden yararlanabilirsin. Kullanacağın bu tip doğal olmayan ürünlerin sağlığına etkilerini göz önünde bulundurarak mutfak için üretilenleri kullanmaya ve uygulama sonrası artık bırakmamaya dikkat etmende de fayda var.

yagli-dolap-temizligi

Parlak Mutfak Dolabı Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.

parlak-mutfak-dolabi-temizligi

Ahşap Mutfak Dolabı Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ahşap mutfak dolabı temizliğinde de genel temizlik için verdiğimiz ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsin. Ahşap temizliğinde ek olarak özellikle dikkat etmen gereken nokta temizliğin ardından kurulama yapmak. Yapısı gereği kalan nemi emme potansiyeli olan ahşap eğer ıslak kalırsa zarar görebilir. Temizlik esnasında da ahşap yüzeyin zarar görmesini minimuma indirmek adına ahşap yüzeyler için özel olarak tasarlanmış temizleyicileri tercih edebilirsin.

ahsap-mutfak-dolabi-temizligi

Hangi Doğal Malzemeler Kullanılmalı?

Mutfaklar en temel ihtiyaçlarımızdan yemek yeme ihtiyacımızı karşıladığımız yerler olduğundan buraların hijyeni oldukça önemli. Ama hijyenin yanında mutfak temizliğinde kullanılan malzemelerin sağlık açısından etkileri de önemli. Bu yüzden mutfak temizliğinde mümkün olduğunca doğal ürün kullanmak sağlığın için daha iyi olacaktır. Bunun için sirke, deniz tuzu, karbonat, limon, Arap sabunu gibi doğal ürünler kullanmaya özenebilirsin.

mutfak-temizliginde-dogal-malzeme

Görsel Kaynaklar: pexels.com, pixabay.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Kolayca Yapılabilen Doğal Cilt Bakımı Tarifleri

Evde Kolayca Yapılabilen Doğal Cilt Bakımı Tarifleri

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler