Mutfaklarda Beyaz Tutkusu: Beyaz Mutfak Modelleri

Mutfaklarda Beyaz Tutkusu: Beyaz Mutfak Modelleri

Beyaz renk ağırlıklı mutfak dekorasyonu, günümüzde sıklıkla karşılaşılan bir uygulama. Beyazın modası asla geçmeyecek bir renk olması, tercih edilme sebeplerinin başında geliyor. Ayrıca dekorasyonda tercih edilen beyaz renk; aydınlık yüzeyler oluşturur, mekanın daha ferah bir hale gelmesini sağlar. Ortamı olduğundan daha aydınlık gösterir. İç dizaynında bolca beyaz renk kullanman, eğer küçük bir mutfağın varsa onun olduğundan daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Bütün bunların yanı sıra beyaz renk, dekorasyon tercihleri yaparken seni zorlamaz. Çünkü çoğunlukla her renk ile uyum sağlar ve her tarzda uygulaması mevcuttur. Mutfağında beyaz rengi kendi tarzına uygun kullanmak istiyorsan, yazımızı okumaya devam edebilirsin. İşte senin için derlediğimiz farklı tarzlarda beyaz mutfak örnekleri.

Mutfak dekorasyonu ile ilgili daha fazla şey öğrenmek istersen aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsin:

Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri >

Beyaz Renkteki Mutfağınızı Nasıl Temiz Tutarsınız? >

İlham Veren Mutfak Tasarımları >

1. Minimalist Beyaz Mutfak

Minimal tarzda beyaz mutfaklar, göz yorucu olmamaları açısından özellikle küçük mutfaklar için önerilir. Beyaz ağırlıklı dekorasyonun yanı sıra beyaz-siyah, beyaz-gri gibi ikili renk kullanımları da görülür. Zemin tipi ahşap veya düz renkli fayanslar olabilir. Minimal bir beyaz mutfak oluşturman için sana başlıca önerilerimiz, beyaz dolap kapakları ve mermer  yüzeyler tercih etmen olabilir. Gizli spot aydınlatmalar, endüstriyel sandalyeler kullanarak bu sade görünümü pekiştirebilirsin.

beyaz-minimal-mutfak

 2. Retro Beyaz Mutfak

Retro tarzda bir muftak düşününce ilk aklına gelenler yuvarlak hatlı mutfak aletleri, iki renkli karolar ve minderli tabureler olmalı. Bu stilin uygulamalarında genellikle canlı renkler karşımıza çıksa da, retroyu beyaz renk ile birleştirerek günümüze uyarlayabilirsin. Dolap kapakları ve tezgah gibi geniş yüzeyleri beyaz tercih etmen, beyaz renk ağırlığını yakalamana yardımcı olacaktır. Renkli ve desenli porselenlerin sergilendiği açık raflar barındıran bu tarzı elde etmek için, beyaz eşya tercihlerini canlı renklerden yana kullanmanı öneririz.

beyaz-retro-mutfak

3. Doğal Beyaz Mutfak

Beyaz, doğal bir mutfak elde etmenin anahtarı beyaz renk ve ahşap birlikteliğidir. Farklı yüzeylerde ahşap malzemelerin tercih edilmesi ile, mekanın sıcaklaştırılması mümkündür. Mutfağında ağırlıkta yer vereceğin beyaz tonlarının krem rengine yaklaşan, sıcak beyaz tonları olmasını öneririz. Ayrıca doğal tarzda iç mekanlar oluşturmak için, ortamda bolca bitkiye yer verilmesi tavsiye edilir. Renkli kilimler ve hasır, bambu gibi malzemelerden meydana gelen aydınlatmalar, beyaz mutfağında doğallığı yakalaman için sana yardımcı olabilir.

beyaz-doğal-mutfak

4. Lüks Beyaz Mutfak

Sofistike görünen bir mutfak elde etmek için beyaz ve parlak detayların bir arada kullanılması oldukça yerinde olacaktır. Altın veya gümüş tonlarında parlak yüzeyler, oldukça gösterişli mutfaklar oluşturmaya yardımcı olabilir. Dekorasyonda bolca aydınlatmaya yer verilmesi ile beyaz renk kullanımı ile bir araya geldiğinde, göz alıcı bir mutfak meydana gelebilir. Sana önerimiz, bu aydınlatmalar arasında ihtişamlı avizelere de yer vermen olacaktır. Ayrıca mutfağın yeterince geniş ise, mutfağında beyaz bir ada tezgah ünitesine yer vermeni tavsiye ederiz.

beyaz-lüks-mutfak

 5. Modern Beyaz Mutfak

Bu tarz bazı özellikleri ile minimal tarza benzetilebilir. Ancak daha çok sayıda obje kullanılması ve çeşitli renkler içerebilmesi ile kendi çizgisini oluşturur. Modernlikten yana isen, mutfağında ağırlıklı olan beyaz rengin yanına çeşitli renk dokunuşları ekleyebilirsin. Bu tarzı, mutfağını daha eğlenceli bir mekana dönüştürmek isteyen çocuklu ailelere tavsiye ederiz. Beyaz yüzeylerine farklı renkli yüzeyler ilave edebileceğin gibi, tüm yüzeyleri beyaz kullanıp aksesuar ve eşyalarını canlı renklerde de tercih edebilirsin. Bu tarzı yakalaman için sana önerilerimiz renkli, desenli duvar kağıtları ve halılar ya da renkli mutfak aletleri tercih etmen olacaktır.

beyaz-modern-mutfak

6. Country Tarzı Beyaz Mutfak

Country (çiftlik evi) tarzı dizayn edilmiş mutfaklar, beyaz yoğunluklu uygulamaları en sık gördüğümüz mekanlardandır. Oymalı, detaylı beyaz mutfak dolapları ve beyaz tezgahlar bu tarzın göze çarpan işaretleridir. Bu yüzeyleri beyaz renkte tercih ederek beyaz renk ağırlığını yakaladıysan, küçük detaylar ile tarzını geliştirebilirsin. Mutfak dolaplarının kulpları, yaprak ve çiçek desenli pastel renkli tekstiller, çok sayıda çekmece ve raflar bu tarzı oluşturmana yardımcı olacaktır. Ayrıca bu tarzda tezgah üzerinde bazı objelerin sergilendiği görülür. Tezgahının üzerinde bir pasta standı ya da meyve tabağına yer vermeni öneririz.

beyaz-country-mutfak

görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evindeki Boş Alanlar İçin Yaratıcı Dekorasyon Önerileri

Evindeki Boş Alanlar İçin Yaratıcı Dekorasyon Önerileri

Gri ile Uyumlu Renkler | Gri Renkli Dekorasyon Önerileri

Gri ile Uyumlu Renkler | Gri Renkli Dekorasyon Önerileri