Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Önerileri

Gerçekte hepimizin hayali geniş ve ferah mutfaklarda yemek pişirmektir ama her zaman böyle bir olanağa sahip olamayabiliriz. Mutfağınız küçük mü; dert etmeyin. Bu küçük alanı akılcı çözümlerle verimli kullanabilir, herkesin özeneceği şirin bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

  • Küçük mutfaklarda en ufak bir boşluk bile değerlidir. Birkaç dekorasyon hilesiyle bu dar alanları verimli kullanabilirsiniz. Nasıl mı; işte ipuçları…

  • Duvar yıkmaktan çekinmeyin. Mutfağı salonla birleştirmek alan kazandırmasa bile daha ferah bir ortam yaratır.

  • Yıkılan duvar yerine altı dolap-üstü tezgah olan bir ada yaptırın.

  • Tabandan tavana dolaplarla ortalıktaki kalabalığı yok edin.

  • Mutfak aletlerinizi daha küçük ve kompakt seçin.

  • Yer kaplayan mikrodalga fırın gibi aletleri dolapların içine yerleştirin.

  • Küçük mutfağınızı güzel ve şık bir tasarımla içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir alana dönüştürebilirsiniz. Farklı alanlar için farklı mutfak tasarımları.

Tek Duvar Mutfak

Genellikle stüdyo daireler ya da çatı katlarında karşımıza çıkan tek duvar mutfaklarda ada kullanmak en mantıklı çözüm. Ada kullanarak, gerek yemek pişirmek gerekse yemek için son derece verimli bir kullanım alanı yaratmış oluyorsunuz. Tek duvar mutfağınızı tasarlarken kullanım kolaylığı açısından; tezgah, buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesinin nerede olması gerektiğini iyi hesaplayın. Tarzınızı yansıtacak dekoratif öğelerle bu küçük alana canlılık katabilir; renkli perde, minder, çini fayans ya da mozaiklerle küçük ama benim diyebileceğiniz bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

kücük_mutfak_modelleri

Mutfağını yenilemek için hemen en iyi ustalardan teklif al!

“L” Tipi Mutfak

L şeklinde mutfak tasarımı, kiriş-köşe gibi atıl noktaları mutfağa dahil ederek kullanıma kazandırır. Eğer yeriniz müsaitse yine ada kullanarak mutfağa dahil bir çalışma ve oturma alanı yaratabilirsiniz. Vintage, country, klasik ya da modern bir tarzda tasarlayabileceğiniz L şeklindeki mutfaklar daha geniş bir tezgaha sahip olduğundan saklama dolapları da daha fazladır.

kücük_mutfak_tasarimlari

“U” Tipi Mutfak

U şeklindeki duvarınızı mutfağa dönüştürmek size evde epey alan kazandıracak. Öncelikle tüm ayrıntıları özenle hesaplayarak bir yerleşim planı yapın; mutfak aletlerinin, tezgahın, lavabo ve ocağın yerini belirleyin. U tipi mutfak kullanım açısından geniş bir mekan yaratsa da kötü bir yerleşim planı çalışma alanınızı kısıtlayabilir. Renk ve doku, U şeklindeki küçük mutfağın ferah görünmesi için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu. Açık renk dolaplar, yine açık renk tezgahla birlikte kullanılırsa rahatlatıcı bir etki yaratır. Kullanacağınız fayans ve duvar kağıtlarıyla bu dar alana canlılık kazandırabilirsiniz.

u_tipi_mutfak_modelleri

Amerikan Tipi Mutfak

1+1 evlerde görmeye alışkın olduğumuz bu mutfak tipinde, salon ve mutfak iç içe, birlikte kullanılıyor. Yemek masası ihtiyacını ortadan kaldıran tezgahın önüne yerleştireceğiniz birkaç bar taburesiyle akşamları da kullanabileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz. Sınırlı bir alana sahip olsalar da pratik kullanımları ve sevimli görünüşleriyle küçük evlerde oldukça tercih edilen Amerikan mutfaklar, özellikle retro ve modern tarzda dekore edilmiş evler için biçilmiş kaftan.

amerikan_mutfak_modelleri

Hayalindeki mutfak için kararını verdin mi? Ne kadara mal olacağını öğrenmek için hemen en iyi ustalardan teklif al!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Stil Rehberi: Ebeveyn Yatak Odası Tasarımları

Stil Rehberi: Ebeveyn Yatak Odası Tasarımları

Salondan Banyoya Duvar Kağıdı Önerileri

Salondan Banyoya Duvar Kağıdı Önerileri