Yazın Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Yağlanmasına Çözümler

Yazın Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Yağlanmasına Çözümler

Yağlı cildin varsa, sıcak yaz ayları özellikle zorlayıcı olabilir. Aşırı sebum üretimi, ısı ve nem ile birleştiğinde, cildinin yağlı hissetmesine ve kırılmalara eğilimli olmasına neden olabilir. Ancak doğru cilt bakımı rutini ile cildinin yağlılığını kontrol altında tutabilirsin.

Evde Kolayca Yapılabilen Doğal Cilt Bakımı Tarifleri

Cilt Bakımında Kullanabileceğin Doğal Yağlar

Klima Seçimi Nasıl Yapılır?

Yazın Cilt Neden Yağlanır?

Yaz geldiği zaman farklı sebeplerden dolayı ciltlerimiz değişik tepkiler verir. Bu etkilerin arasında güneş, ter, deniz suyu gibi faktörler sayılabilir. Biyolojik olarak da bu mevsimde sıcak nedeniyle terleme arttığından, cildin nem dengesi bozularak ciltte yağlanma görünür.

yazin-cilt-bakimi

Yağlı Ciltler Yazın Ne Yapmalı?

Yaz aylarında yağlı cildi olanlar bakımlarını yaparken kil içerikli temizleyiciler kullanmalılar ve ardından yağlanmaya karşı bir nemlendirici ile nemlendirme yapmalılar. Özellikle bu aylarda cilt temizliğini günde iki defa yapmakta yarar var. Akşam temizliklerini de eve gelince yaparsan, cildinden bütün günün terini ve pisliğini temizlemiş olursun. Bu temizliklerde kullandığın jel temizleyicinin ardından bir tonik ile de temizleme yapmanı tavsiye edebiliriz.

yagli-ciltlere-tavsiyeler

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz aylarında cilt bakımının en temel taşı düzenli kullanılan güneş kremi olmalı. Bu aylarda cildimize gelebilecek en büyük zarar güneşten ve onun zararlı ışınlarından olabileceği için kendimizi güneşe karşı güçlü bir kremle korumak oldukça önemli. Bunun yanında gerek terleme gerek sıcak yüzünden ciltlerimizin nemlendirme ihtiyacı yaz aylarında artar bu yüzden de cilt tipine uygun bir nemlendirici ile cildini düzenli nemlendirmek de yaz aylarında cilt bakımı yaparken aklında bulundurman gerekenler arasında sayılabilir.

yaz-aylarinda-cilt-bakimi

Yazın Hangi Cilt Ürünleri Kullanılmaz?

Her bakım ürünü yazın kullanmaya uygun olmayabilir. Çünkü bazı ürünler özellikle içeriklerindeki çeşitli kimyasallar yüzünden cildini güneş karşısında savunmasız hale getirebilir. Bu yüzden kullandığın ürünlere yaz aylarında dikkat etmende fayda var. Özellikle peeling etkili ürünleri kullanmaya yaz aylarında ara vermen cildini korumak için önemli. Bunun yanında içerisinde retinoik asit ya da glikolik asit gibi meyve asidi olan nemlendiricileri kullanmak da cildini güneşe karşı açık hedef haline getirecektir. Bu sebeple kışın kullandığın her ürünü yazın kullanamayabileceğini bilerek tercihlerini bu yönde yapmanda fayda var.

yaz-aylarinda-cilt-bakimi

Görsel Kaynaklar: pexels.com, lorealparisusa.com, dnaindia.com

https://armut.com/g/saglik-6?utm_medium=organic&utm_source=blog

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? 4 Kolay Dondurma Tarifi

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? 4 Kolay Dondurma Tarifi

Gelinlik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelinlik Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler