Evde Dondurma Nasıl Yapılır? 4 Kolay Dondurma Tarifi

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? 4 Kolay Dondurma Tarifi

Evde dondurma yapmak herkesin keyif alabileceği eğlenceli ve ödüllendirici bir yaz aktivitesi. Hem serinlik kaynağı olması hem de yaz için hafif bir tatlı alternatifi olması sebebiyle oldukça tercih edilen bir lezzet. Hele ki evde yapıldığında hazır alınanlara göre daha da sağlıklı bir tatlı olabilir. Sadece birkaç basit malzeme ve bazı temel mutfak gereçleriyle, kendi evinde kendi lezzetlerini kolayca yaratabilirsin.

Derin Dondurucuda Hangi Besin Nasıl Saklanır?

İyi Karpuz Nasıl Anlaşılır? Karpuz Seçerken Bilmeniz Gerekenler

Yaz Masaları Nasıl Hazırlanır?

Vazgeçilmezlerden Kakaolu Dondurma

Kakaolu dondurma yapmak için ihtiyacın olacak olan malzemeler bir su bardağı süt, iki su bardağı krema, bir su bardağı kakao, bir paket vanilya, bir su bardağı şeker ve iki yemek kaşığı mısır nişastası. Kremayı bir tencerede ısıtırken diğer malzemeleri başka bir kapta karıştırıp krema ısınınca da birleştirip beraber pişirmelisin. Ardından dolaba kaldırmak için bir kaba alıp buzdolabında iki saat kadar soğutmalı ve sonrasında buzluğa alıp istediğin kıvamı alana kadar yarım saatte bir çatalla karıştırarak dondurmalısın. Eğer daha katı bir kıvam istersen karışıma salep tozu da ekleyebilirsin.

cikolatali-dondurma-tarifi

Çikolatalının Yanına Vanilya

Vanilyalı dondurma her çeşit tatlının yanında güzel bir sunum ve lezzet tamamlayıcısı olarak tercih edilir. Evde hazırlaması da yalnızca 15 dakikadır ve oldukça kolaydır. Öncelikle iki su bardağı sütü ve bir tatlı kaşığı vanilyayı tencerede karıştırarak pişir ve kaynamaya başladığında alıp süzerek bir kapta beklet. Bu süt kenarda beklerken tencereye dört yumurta sarısını ve bir su bardağı şekeri alıp hızlıca mikserle ve sonrasında ılık sütü yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekle. Bu tencereyi içi su dolu bir tencereye alıp benmari usulü pişirerek bir krema elde etmen gerekiyor. Ocaktan aldığında 200 gram süt kremasını karıştıra karıştıra kaba ilave edip ardından cam bir kaba koyup buzluğa kaldır ve donana kadar her yirmi dakikada bir çıkarıp karıştırmaya devam et. Bu yöntemle çok lezzetli bir sade dondurma hazırlamış olacaksın ve ister sütlü tatlı yanında ister meyve salatasında tüketebilirsin.

sade-dondurma-tarifi

Biraz Da Sağlık: İki Meyveli Dondurma

Süt ya da krema gibi malzemeleri karıştırmadan yalnız meyveleri kullanarak lezzetli bir dondurma yapabilirsin. Bunun için iki muz ve yanına istediğin bir meyveyi mikserde karıştırıp ardından bu karışımı bir gece buzlukta bekletebilir ve dondurmanın tadına varabilirsin. Muzun yanına çilek, böğürtlen, şeftali gibi meyveleri katabilirsin. Dondurmanın tadını arttırmak için karışıma agave şurubu da eklemeni öneririz.

meyveli-dondurma-tarifi

Geleneksel Bir Lezzet: Maraş Dondurması

Türkiye’de dondurma denince akla elbette ki ilk Maraş geliyor. Bu sert kıvamlı dondurmayı evde hazırlamak oldukça basit. Bu dondurma için iyi bir süte ihtiyacın olacak, peki dondurma hangi süt ile yapılır? Aslında istediğin bir süt ile dondurma yapabilirsin, ancak iyi bir dondurma hazırlamak istiyorsan keçi ya da manda sütü tercih etmeni önerebiliriz. Bunun dışında sütte katkı maddesi olmamasına da dikkat etmen iyi olacaktır. Maraş dondurma tarifi için ihtiyacın olan malzemeler ise beş su bardağı süt, bir buçuk su bardağı şeker ve iki tatlı kaşığı saf salep. Öncelikle bir tencerede sütü kaynatmalı ve ardından şekeri eklemelisin. Bir kenarda da ılık suyla salebi karıştırarak salebi açmalısın. Ardından kaynayan süte salepli karışımı yavaş yavaş eklemeli ve iyice karıştırarak salebin süte iyice yedirilmesini sağlamalısın. Bu işlemi de başarıyla gerçekleştirdikten sonra tencereyi soğuması için kenara almalı ve belli aralıklarla karıştırarak sütü soğutmalısın. Süt bu şekilde ılıdıktan sonra istediğin kaba alıp derin dondurucuya kaldırabilirsin ve ardından donma süreci boyunca her yirmi dakikada bir dondurmayı çıkarıp karıştırarak donduğu zaman daha iyi bir kıvamda olmasını sağlayabilirsin.

maras-dondurmasi-yapimi

Görsel Kaynaklar: kahramanmaras.bel.tr, pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Aura Renkleri Nelerdir ve Nasıl Hesaplanır?

Aura Renkleri Nelerdir ve Nasıl Hesaplanır?

Yazın Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Yağlanmasına Çözümler

Yazın Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Cilt Yağlanmasına Çözümler