Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

Yaz gelince aklına serinlemek için ilk dondurma gelenlerden misin? Soğukluğunun getirdiği ferahlıktan olsun, tatlı krizlerini hızlıca çözmesinden olsun, ilk ısırıkta çocukluk anılarına götürmesinden olsun, birçok sebeple dondurma çoğu kişinin en sevdiği tatlıdır. Bu mucizevi tatlıyı evde yapmayı denemek ister misin?

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? 4 Kolay Dondurma Tarifi

Yaz Masaları Nasıl Hazırlanır?

Derin Dondurucuda Hangi Besin Nasıl Saklanır?

Çikolatalı Dondurma

Birçok dondurma çeşidi olmasına rağmen klasiklerden vazgeçmeyenlerdensen çikolatalı dondurma tarifini kesinlikle denemelisin.

Malzemeler

Evde kolaylıkla hazırlayacağın bir çikolatalı dondurma tarifi için ihtiyacın olan malzemeler şu şekilde listelenebilir: 2 su bardağı tam yağlı süt, 1 su bardağı krema, yarım bardaktan biraz fazla şeker, yarım bardak doğal kakao, erimiş bitter çikolata ve bir çay kaşığı vanilya özütü.

Tarifi / Nasıl Yapılır?

Öncelikle süt, krema ve şekeri bir tencerede yavaşça karıştırarak ısıtmalısın. Isınan karışıma kakaoyu ekleyip eritmeli ve ocaktan almadan son olarak erimiş çikolatanı eklemelisin. Çikolatanı benmari usulü eritebilirsin. Ateşten aldığın karışıma sıcakken vanilya özütünü de ekleyip karıştırdıktan sonra soğuması için dolaba kaldırıp birkaç saat beklemelisin. Bu sayede soğuttuktan sonra karışımını daha derin bir kaba alıp buzluğa taşımalı ve her yarım saatte bir blenderdan geçirerek 4 saat civarı dondurmalısın. Eğer dondurma makinen varsa bu işlemi yapmadan dolaptan alıp makineye de koyabilirsin.

cikolatali-dondurma-tarifi

Karamelli Dondurma

Şeker tadını daha yoğun sevenler için karamelli dondurma bir vazgeçilmezdir diyebiliriz. İyi bir karamelli dondurma için tarifi aşağıda bulabilirsin.

Malzemeler

Karamelli dondurma yapmaya başlamadan malzemelerini hazır edersen hazırlama kısmında vakitten tasarruf edebilirsin. Bu tarif için ihtiyacın olacak malzemeler de şu şekilde: 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı krema, 1 su bardağı tam yağlı süt, yarım su bardağı tuzlu karamel sosu, 1 çay kaşığı deniz tuzu ve 1 tatlı kaşığı vanilya özütü.

Tarifi / Nasıl Yapılır?

Tarife başlarken karamelini yapmak için şekeri bir tencereye alıp karamelize olana kadar karıştırarak eritmelisin. Ardından bu karışıma krema ekleyip sıcak karamelde kremayı çözdürmeli ve ardından süt ve tuzlu karamel sosunu eklemelisin. Karışımı bu noktada ocaktan aldıktan sonra tuzu ve vanilya özütünü ekleyip karıştırmalı ve ardından dondurma işlemi öncesi dolapta soğutmayı yapmalısın. Dondurma süreci çikolatalı dondurmayla benzer olacak şekilde 4 saat sürecek. Tuzlu karamel sosunu hazır alabileceğin gibi evdeki malzemelerinle sen de hazırlayabilirsin. Bunun için 1 su bardağı şeker, 6 kaşık tereyağı ve yarım bardak kremaya ve biraz da tuza ihtiyacın olacak. Şekeri karamelize edip erittiğin tereyağıyla karıştırdıktan sonra karışıma krema ve tuzu ekleyip bir iki dakika kaynatıp ocaktan alarak sosunu hazırlayabilirsin.

karamelli-dondurma-tarifi

Vanilyalı Dondurma

Klasiklerden gidecek olursak vanilyalı dondurma da elbette ilk akla gelecek tariflerden olacaktır. Vazgeçilmezlerden olan vanilyalı dondurma birçok tatlının yanına da oldukça yakışıyor.

Malzemeler

Evde hazırlayacağın vanilyalı dondurman için ihtiyacın olacak malzemelerin başında 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı krema geliyor. Bunların dışında yarım bardaktan biraz fazla şeker, 2 çay kaşığı saf vanilya özütü ve istersen bir vanilya çubuğu kullanacaksın.

Tarifi / Nasıl Yapılır?

Sütü, kremayı ve şekeri bir tencerede orta ateşte ısıtıyoruz ve ardından vanilya özütü ve çubuğun içindeki çekirdekleri ekliyoruz. Bu karışımı ısıttıktan sonra ocaktan alıp buzdolabında soğutup ardından soğuyan dondurma karışımını ya 4 saatlik süreçte ya da dondurma makinesinde dondurmaya çeviriyoruz.

vanilyali-dondurma-tarifi

Meyveli Dondurma

Meyveli dondurma özellikle meyve düşkünlerinin favorilerindendir ve hatta bazen meyveli olmayan çikolatalı ya da karamelli dondurmaları hiç yemez bu kişiler. Eğer sen de bir meyveli dondurma düşkünüysen en sevdiğin meyvenin dondurmasını yapmayı deneyebilirsin.

Malzemeler

Meyveli dondurman için seçtiğin meyveyi püre haline getirmiş olman oldukça önemli. Bu dondurmamızın ilk malzemesi bunun yanında 2 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, yarım bardak civarı (meyve şekerine göre değerlendirmelisin) şeker, bir su bardağı seçtiğin meyvenin püresi, 1 yemek kaşığı limon ve 1 çay kaşığı kadar vanilya özütünü edinerek tüm malzemelerini hazır edebilirsin.

Tarifi / Nasıl Yapılır?

Sütü, kremayı ve şekeri bir tencerede orta ateşte ısıtıp bu karışıma limon suyu, meyve püresi ve vanilya eklemelisin. Ardından soğutma ve dondurma işlemlerini gerçekleştirerek dondurmanı yapabilirsin. Bu dondurmanda istediğin meyvelerin donuk hallerini soğutma işleminden sonra karışıma ekleyip taneli bir yapı da elde edebilirsin.

meyveli-dondurma-yapimi

Sunum Önerileri

Emek emek hazırladığın dondurmanın sunumunda farklı yöntemlerden yararlanabilirsin. İstersen en standart sunum olan tabakta top top sunumu kullanabilirsin. Bunun dışında taze meyveler ve çikolata sosuyla süsleyerek bir sunum yapabilirsin. Eğer kendini şımartmak istiyorsan dondurmanı iki kurabiye arasında sandviç ederek de sunabilir ya da kurabiye ve parça çikolatalarla süsleyerek bir sunum hazırlayabilirsin.

dondurma-sunumu-icin-fikirler

Dondurma Ne Kadar Süre Dayanır?

Hazırlayacağın ev yapımı dondurma dondurucuda 3 haftaya kadar dayanabilse de en iyi tadı almak için dondurmanı hazırladığın ilk haftada tüketmeni önerebiliriz.

dondurma-yapim-sonrasi-tuketim

Görsel Kaynaklar: blog.thermoworks.com, pexels.com, nytimes.com, washingtonpost.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kapsamlı ve Dip Köşe Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Kapsamlı ve Dip Köşe Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Yazın Başlamak İçin İdeal Hobiler

Yazın Başlamak İçin İdeal Hobiler