Yazın Başlamak İçin İdeal Hobiler

Yazın Başlamak İçin İdeal Hobiler

Yaz gelince kendini dışarı atmak isteyenlerden misin? Sen de bu şekilde düşünüyorsan yazın kendine yeni hobiler edinebilirsin. Özellikle güzel havanın tadını çıkarabileceğin hobilere başlamak için sana birkaç sebebimiz de var. Hem sağlığın hem de keyifli ve kaliteli zaman geçirmen için hangi hobilere yönelebileceğin hakkında birkaç önerimiz var.

Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Dijital Detoks / Sosyal Medya Detoksu Nedir? Yararları Nelerdir?

Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın

1.Doğa Yürüyüşü ve Trekking

Şehrin kargaşası çoğu insanı bunaltabiliyor, eğer sen de bu kişilerdensen doğayla baş başa kalmak için yürüyüşler iyi bir seçenek olabilir. Trekking hobisi hem sağlıklı hem de eğlenceli bir seçenek olabilir, ne dersin?

Sağlığa Faydaları

Doğayla baş başa geçireceğin bir iki saat sayesinde temiz havayla buluşup ciğerlerini dinlendirebilirsin. Aynı zamanda bu yürüyüşler kalp ve damar sağlığına da iyi gelirken stres seviyeni de düşürmek için birebir.

Neden Yazın Başlamak İçin İdeal?

Yazı şehirde geçirmek özellikle yoğun sıcaklarda oldukça bunaltıcı olabilir ama doğaya kendini bıraktığında ağaçların tatlı gölgelerinde serinleyebilirsin. Bunun yanında yazın günlerin uzunluğundan yararlanmak da bu hobiye yazın başlaman için iyi bir sebep.

yazin-trekinge-baslamak

2. Bahçecilik

Yiyeceklerin organikliği bugünün endüstriyel üretim ortamında oldukça büyük bir önem kazanmaya başladı. Sen de kendi ürünlerini topraktan almaya hevesliysen bahçeciliğe başlamak için iyi bir zaman.

Sağlığa Faydaları

Bahçe işleri ile uğraşmak uzun süre toprakla hemhal olmanın getirisi olarak stres seviyeni düşürmene yardımcı olurken motor kuvvetlerini de güçlendirecektir. Bunun yanında bahçecilik gibi faaliyetler bağışıklığı da destekleyebilir.

Neden Yazın Başlamak İçin İdeal?

Yaz aylarında bitkiler daha hızlı büyüyebilir bu sebeple verdiğin emeğin karşılığını daha hızlı görebilirsin. Bunun yanında kış aylarında bahçe işlerini yapmak istediğin zaman olumsuz hava koşullarının kurbanı olabilirsin.

bahcecilik-nasil-bir-hobi

3. Fotoğrafçılık

Günümüzde fotoğraf artık herkesin elinin altındaki akıllı telefonlarla çekilebilir hale gelse de bir sanat biçimi olarak önemini korumakta. Sen de farklı fotoğraflara ilgiliysen ve hatta analog gibi nostaljik yanlarını da seviyorsan belki de ihtiyacın olan hobi fotoğrafçılık olabilir.

Sağlığa Faydaları

Günlük hayatın koşturmasında zihinlerimiz bulanıklaşabilir ve bu da yaratıcılığımızı köreltebilir. Fotoğraf gibi bir sanatla uğraşmak bu kilitli kapılarını aralaman için iyi bir seçenek olabilir. Bunun yanında fotoğraf çekmek için yapacağın uzun yürüyüşler de yine sağlığını fiziksel olarak destekleyecektir.

Neden Yazın Başlamak İçin İdeal?

Yaz mevsimi güneşin bütün renkleri sunmasını kolaylaştırdığı için fotoğrafa başlamak için oldukça iyi bir mevsimdir. Parlaklıkları ve renk paletlerini bu mevsimde kadrajından en güzel halleriyle yakalayabilirsin.

fotografciligin-sagliga-faydalari

4. Kampçılık

Doğa sevgisi demişken yürüyüşleri güzel bir bol oksijenli uykuyla taçlandıracağın kampçılıktan da bahsetmemek olmaz. Kamp alışkanlığı kendini şehir hayatında ayakta tutarken taze hissetmen için iyi bir dengeleyici olabilir.

Sağlığa Faydaları

Doğayla bütünleşmenin en iyi yanı olan kamp sayesinde kendini zihnen ve bedenen rahatlatabilir ve uykunu destekleyebilirsin. Doğada ses ve ışık kirliliğinden uzaklaşarak vücuduna iyi bir detoks sağlayarak biyolojik mekanizmalarını destekleyebilirsin.

Neden Yazın Başlamak İçin İdeal?

Kampa özellikle yeni başlayanların gün ışığından bolca faydalanması doğada geçirilen vaktin daha kaliteli olmasını sağlayacağından yaz ayları kampa başlamak için iyi zamanlardır. Bu uzun günlerde doğada uzun uzun vakit geçirmeyi kaçırmamanı öneririz.

yazin-kamp-yapmak

5. Su Sporları

Yazın en büyük nimetlerinden birisi kendini özgürce sulara atmak olsa gerek! Sen de bir su perisiysen su sporlarına bu yaz başlamayı düşünebilirsin.

Sağlığa Faydaları

Suda geçirilen vakit evrimsel olarak tüm sistemlerini güçlendirecektir. Kaslarından ciğer kapasitene tüm hayati sistemlerini su sporları yaparak güçlendirebilirsin. Aynı zamanda kalp-damar sağlığını korumak için de su sporları vazgeçilmezdir.

Neden Yazın Başlamak İçin İdeal?

Özellikle açık hava su sporlarına başlamak için daha ideal hava koşulları olması bakımından yaz ayları çok uygundur. Sudan sonra üşümemek ve hızlı kuruyabilmek için yaz aylarında yapılması iyi olabilecek sporlardır.

yazin-su-sporlari

6. Bisiklet Sürme

Ulaşımın zor olduğu büyük bir kentte yaşıyorsan bisiklet kullanmak belki de zaman zaman aklına geliyordur. Hem fiziksel sağlığını korumak için hem de çevreci bir harekete katılmak için sen de bu yaz bisiklet kullanmaya başlayabilirsin.

Sağlığa Faydaları

Bisiklet sürmek tek bir araçla tüm vücudunu çalıştırması açısından aerobik kondisyonunu arttırır. Bu sebeple eklem ve kas güçlenmeleri için yoğunlukla önerilir. Bunun yanında dikkatini toplayıp zihnindeki bulanıklıkların çözülmesine de yardımcı olur.

Neden Yazın Başlamak İçin İdeal?

Hava koşulları özellikle de yağışlar zaman zaman bisiklet sürmeyi zorlaştırır. Özellikle bu spora yeni başlayanlar için hava koşulları oldukça önemlidir. Bu yüzden yaz ayları bisiklet sürmeye başlamak için değerlendirilmelidir.

bisiklet-surmeye-baslamak

Görsel Kaynaklar: pexels.com, blog.tatonka.com, goabroad.com, decathlon.co.uk

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Dondurma Nasıl Yapılır?

Yaz Sıcağında Ferahlatacak 5 Ev Yapımı Soğuk Çay Tarifi

Yaz Sıcağında Ferahlatacak 5 Ev Yapımı Soğuk Çay Tarifi