Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Hareketli ve sağlıklı bir yaşam için düzenli spor yapmak çok önemli. Bunun için çeşitli spor türleri arasından istediğini seçebilirsin. Adrenalin sporlarından takım sporlarına, salon sporlarından doğa sporlarına geniş bir yelpazeden kendine seveceğin spor türünü bulabilirsin. Su sporları da ayrı bir kategori olarak çoğu kişinin favori spor türlerinden. Senin için yaz kış yapabileceğin su sporları fikirlerini bir araya getirdik.

Kış Sporları Nelerdir? Eğlenceli Kış Sporları

“Personel Trainer” İle Çalışmak Neden Önemli?

Evde Spor Alanı Oluşturmak ve Ekipman Olmadan Egzersiz

Su Sporları Çeşitleri Nelerdir?

Su sporları nedir dediğimizde verilecek cevap genel anlamıyla deniz, havuz ya da okyanusta yapılan sporlar olacaktır. Su sporları çeşitleri oldukça geniş bir yelpazede, bunlar arasında ilk akla gelen yüzmeyi hem havuzda hem denizde yapabilirsin. Bunun dışında deniz su sporları arasında serbest dalış, tüplü dalış, jet ski, sörf sayılabilir. Sakin sularda kano yapabilirken dalgalı sularda (Karadeniz’in ırmakları gibi) rafting yapabilirsin.

su-sporlari-cesitleri

Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Kano yaz kış yapılabilen su sporları arasında sayılabilir. Türkiye’de kano sporu federasyona bağlı olarak profesyonel seviyede yapılabiliyor, bunun yanında kısa bir eğitimin ardından kendin de bu sporu yapabilir ve ardından doğa harikalarını keşfederken bir yandan da spor yapabilirsin. Eğer kapalı bir havuz imkanın varsa yüzme de hem yaz hem kış aylarında yapabileceğin bir spor. Yüzme bilmenin dışında doğru ve stilistik yüzmek için eğitmenlerden destek alabilirsin. Dalış da hem kış hem yaz mevsimlerinde yapılabilen bir spor. Her ne kadar su altında olacağın için gözün korksa da dalış giysileri ve ekipmanları sayesinde hem tüplü hem serbest dalışı her mevsim yapabilirsin.

yaz-kis-yapilabilen-su-sporlari

Su Sporları Malzemeleri Nelerdir?

Su sporları malzemeleri hangi sporu yaptığına göre değişiyor. Ama bazı malzemeler ortak olarak çoğu sporda gerekiyor. Örneğin can yeleği kano, sörf, rafting gibi çoğu su sporunda ihtiyacın olacak bir ekipman. Hayati önemi olan bu ekipman aynı zamanda çocukların yüzme öğrenmesi döneminde de kullanılıyor. Can yeleğinin dışında ortak olarak tüm su sporlarında ihtiyacın olacak bir diğer malzeme burun ve kulak tıkacı. Burun ya da kulağa su kaçması su sporlarında istenmeyen bir durum bu sebeple tıkaçlar sana yardımcı olacaktır. Dalış için şinorkel, palet ve dalış giysisi ihtiyacın olabilecek ekipmanlar arasında sayılabilir. Bu ekipmanlar eğitim alacağın takdirde eğitimi verenler tarafından temin ediliyor olabilir bu sebeple edinmeden önce araştırma yapmanda fayda olacaktır. Kano, kürek ya da sörf yapıyorsan bu sporları yapman için bu sporlara özel ekipmanlara ihtiyacın olacak. Yine kano, kürek ya da sörf tahtasını edinmektense kiralamayı düşünebilir ya da bir kulüpte öğrenerek onların imkanlarından yararlanabilirsin.

su-sporlari-malzemeleri

En Popüler Su Sporları

En popüler su sporu elbette ki yüzme diyebiliriz. Yüzme bir yaşta çoğumuza öğretilen bir beceri esasında ama bunu spor seviyesinde yapıp stilleri öğrenmek ve hatta kulüplerde lisanslı sporcu olarak yarışlara katılmak da elinde. Bireysel olarak yapılan bu spor çoğu spora göre oldukça popüler olsa da erişimi özellikle kış aylarında çok da yaygın değil. Bunun yanı sıra kano, sörf ve kürek de popüler su sporları arasında sayılabilir ama bu sporları bir kulüpte ya da federasyonda yapmak bireysel yapmaktan daha kolay olacaktır.

en-popular-su-sporlari

Görsel Kaynaklar: flypgs.com, pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Süslemeleri

Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Süslemeleri

Temizleme Önerileri: Ev Bacası Nasıl Temizlenir?

Temizleme Önerileri: Ev Bacası Nasıl Temizlenir?