Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Süslemeleri

Kolay Yılbaşı Kurabiyesi Süslemeleri

Aralık geldi de gidiyor bile, bunun da ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz: bir yılı daha geride bırakmak ve yeni bir yıla yelken açmak. Yeni yıla girileceğini değişen sokak görüntülerinden de anlayabiliyoruz. Çoğu vitrin kırmızıya bulandı ve pastaneler mis gibi yılbaşı kurabiyeleriyle dolmaya başladı. Yılbaşı kurabiyelerini seviyorsan sana önereceğimiz bu evde yapabilir yılbaşı kurabiye süslemesi modellerini uygulayabilirsin.

Butik Pasta Hizmet Verenimizden Özel Bir Tarif: Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Şık Bir Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanmalı?

Yılbaşı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Yılbaşı Kurabiyesi Süsleme Teknikleri

Denemek isteyeceğin çeşitli kolay yılbaşı kurabiyesi tarifinin yanı sıra bu güzel tarifleri iştah açıcı hale getirebileceğin süslemeler de var. Temel süsleme tekniklerini çeşitlendirerek kurabiyelerini hem göze hem mideye hitap eder hale getirebilirsin. Sana önereceğimiz yılbaşı kurabiye süslemelerinin ilki glazür tekniği. Bir çeşit krema olan glazürü kurabiye üzerine sürüp kurumaya bırakıyorsun. Glazür gibi çikolatayı da benmari yöntemi ile eritip sürebilirsin. Kurabiyenin üzerini kaplamak için kullanabileceğin bir başka yöntem de şeker hamuru. Bu yöntemleri kullanarak kurabiyelerinin üzerini renklendirebilir hatta kurabiyelerine resim bile yapabilirsin.

yilbasi-kurabiyesi-susleme

Yılbaşı Kurabiye Süslemeleri Nasıl Yapılır?

En sevdiğin kurabiye tarifini hazırladıktan sonra istediğin kalıpları kullanarak şekil verebilir ve ardından kurabiyelerini pişirebilirsin. Bu noktada hayvan, çiçek, yılbaşı ağacı gibi şekilleri kullanabilirsin. Kurabiyeler piştikten sonra süsleme işlemine kurabiyelerin soğumadan başlaman gerekiyor. Peki kurabiye süslemeleri nasıl yapılır? Bunun için sana glazür, çikolata ve şeker hamuru yöntemlerini önerdik. Glazürü sürülecek kıvama getirdikten sonra krema torbası yardımıyla kurabiyene uygulayabilirsin. Bu şekilde kurabiyenin üzerine eşit miktarda glazür yayacaksın. Çikolata ile süslemek için çikolatayı benmari usulü eritip krema torbasıyla uygulayabilirsin ya da kurabiyelerini direkt erimiş çikolataya bandırabilirsin. Şeker hamuru ise hazırlandıktan sonra ince bir katman olarak açılıp kurabiyenin şekline göre kesilerek kullanılıyor.

yilbasi-kurabiye-suslemeleri-nasil-yapilir

Kurabiye Süslemesi Yaparken İhtiyacınız Olacak Malzemeler

Kurabiye süslemesi yaparken glazür, çikolata ve şeker hamuru kullanabileceğinden bahsettik, peki bu süsleri hangi malzemelerle hazırlayabilirsin? Öncelikle glazür için iki yumurta, pudra şekeri ve yarım limon suyuna ihtiyacın var. Bu karışımın kullanılabilir olması için akışkan olmasına dikkat etmen gerekiyor, istediğin akışkanlığı elde edene kadar bu karışıma su ekleyebilirsin. Şeker hamuru hazırlamak için ise pudra şekeri ve suyu kaynatıp karıştırman ve ardından kıvamını vermek için jelatin, gliserin ya da agar katkılarını eklemen gerekiyor. Vejetaryenlerin agar tercih ettiğini hatırlatmakta yarar var.

kurabiye-suslemesi-icin-gereken-malzemeler

10 Yaratıcı Kurabiye Süsleme Tekniği

Yılbaşı kurabiye süslemeleri adına temel üç yöntemi senin için toparladık. Bunları çeşitlendirmek senin elinde. Glazür ile kurabiye süsleme yaptığında glazürün üzerini küçük şekerlerle ya da çizimlerle çeşitlendirebilirsin. Bunun için istersen gıda boyası da kullanabilirsin. Çikolata süsleme tekniğini kullanırken de çikolata üzerine ceviz, fıstık gibi kuruyemişler koymayı ya da tüm yüzeyi değil de bir kısmı çikolata kaplamayı düşünebilirsin. Şeker hamuru süslemelerinde ise kurabiyeye şekil vermede kullandığın kalıpları kullanarak şeker hamuruna şekil verebilir ve üzerine yine şeker hamurundan küçük heykeller yapabilirsin.

yaratici-kurabiye-susleme
yaratici-yilbasi-kurabiyeleri
yaratici-kurabiye-fikirleri
yilbasi-kurabiye-fikirleri
glazur-ile-kurabiye-susleme
glazur-ile-kurabiye-susleme
seker-hamuru-ile-kurabiye-susleme
seker-hamuruyla-susleme
yilbasi-kurabiyesi-susleme
cikolatayla-kurabiye-susleme

Görsel Kaynaklar: tarifinisevdim.com, pinterest.com, pexels.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Pimapen Yaz Kış Ayarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları

Spor Severler İçin Yaz - Kış Yapılabilen Su Sporları