Evdeki Kavanozları Değerlendirmek İçin Kavanoz Süsleme Yöntemleri

Evdeki Kavanozları Değerlendirmek İçin Kavanoz Süsleme Yöntemleri

Marketten alınan garnitürler, reçeller olsun birike birike evlerde büyük kavanoz dağları oluşabiliyor. Bu kavanozlarla ne yapacağını bilemiyor olabilirsin ama korkma senin için bazı fikirlerimiz var. Bu yazımızda eski kavanozlarını değerlendirmek için birçok fikir bulabilirsin.

Şık Mutfaklar İçin Perde Modelleri

Dekorasyonda Renkli Bant Devrimi

Mutfak Tezgahı Nasıl Olmalı?

Kavanoz Süsleme Malzemeleri

Kavanozlarını değerlendirmek istiyorsan, onları süsleyerek dekorasyonunu güçlendirebilir ya da küçük dokunuşlarla yeniden kullanılabilir hale getirerek sürdürülebilir bir yol seçebilirsin. Canının istediği kavanoz tasarımlarını yaparken ihtiyacın olan malzemeleri kolayca bulabilirsin. Kavanoz süsleme malzemelerinin çeşitliliği senin yaratıcılığına bağlı olsa da bazı temel malzemelere sahip olmak işini hızlandıracaktır. Öncelikle makas, silikon tabancası ve silikon gibi temel malzemeleri edinerek süslemenin teknik kısımlarını rahatlatabilirsin. Bunun dışında istediğin malzemeleri kullanarak kavanoz süslemelerine girişebilirsin. Bunun için kumaş, deniz kabuğu, kum, ip, kınnap gibi çeşitli malzemelerden yardım alabilirsin.

kavanoz-susleme-malzemeleri

Kavanoz Süsleme Teknikleri: Adım Adım İpuçları

Küçük kavanozları değerlendirmek istiyorsan ilk olarak evinde ne gibi bir eksiğinin olduğunu belirleyebilir ve o eksiği tamamlamaya yönelik bir fikir üretebilirsin. Bütün tasarımlar için öncelikle kavanozu iyice temizlemen gerekiyor. Ardından nasıl bir süsleme yapacağına karar vermelisin. İçine yiyecek koyacağın zaman kavanoz süslemede bu kavanozların ileride yıkanması gerekeceğini göz önünde bulundurmalı ve buna göre kumaş gibi yıkanması sorun olacak malzemeleri kullanmaktan kaçınmalısın. Bunun yanı sıra boyama yaparken metal kavanoz kapaklarının boya tutuşunun çok güçlü olmayabileceğini göz önünde bulundurup süsleme işleminde boyadansa kumaş gibi ürünler kullanmalısın.

kavanoz-susleme

En Yaratıcı 10 Kavanoz Süsleme Fikri

Evde kavanoz süsleme için fikre ihtiyacın varsa senin için bazı örnekleri bir araya getirdik. Bu örneklerden yola çıkarak kavanoz kapağı süsleme modelleri yaratabilir ve kendin yap kavanoz süsleme fikirlerinden esinlenebilirsin.

kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri
kavanoz-susleme-fikirleri

Kavanoz Süslemeleri ile Mutfak Dekorasyonu

Eski kavanozlarını yeniden değerlendirerek özellikle mutfağında yenilikler yapabilirsin. Mutfak kavanoz süslemeleri için eski reçel kavanozlarından yararlanarak baharatlık seti yapabilirsin. Bu küçük kavanozların üzerine kara tahta boyası yapıp üzerlerine tebeşirle baharatların isimlerini yazabilirsin. Bunun dışında eski kavanozlarını birer depolama alanına da dönüştürebilirsin, mutfaklarda dağılma eğilimi olan paket lastikleri ya da kürdanları eski kavanozları değerlendirerek saklayabilirsin. Bunların dışında yalnızca dekorasyon ürünü olarak kullanıp kavanozdan süs yapımı ipuçlarıyla estetik görüntüler elde edebilirsin.

kavanoz-ile-mutfak-dekorasyonu

Kavanoz Süsleme ve Sürdürülebilirlik

Günümüzde gerek ekonomik gerekse çevresel sebeplerle sürdürülebilirlik konusu önem kazanmış durumda. Bu yüzden de çoğumuz evlerimizde olabildiğince az çöp çıkarmaya ve ihtiyacımız olmayan ürünleri almamaya çalışıyoruz. Hatta ihtiyaçlarımızı da elimizdeki ürünlerle karşılamanın yollarını arıyoruz ki yeni bir tüketim oluşmasın. Bunun için de eski kavanozlarını bugün yeniden baharatlık ya da vazo olarak kullanarak sen de evinin dekorasyonunda sürdürülebilir bir tercihte bulunabilirsin. Bu cam kavanoz değerlendirme yöntemi sayesinde hem yeni bir tüketimin önüne geçebilirsin hem de cam çöpü çıkarılmasının önüne geçebilirsin.

kavanozlari-degerlendirmek

Görsel Kaynaklar: bhg.com, pinterest.com, shutterfly.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dua Çiçeği Bakım Rehberi

Dua Çiçeği Bakım Rehberi

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?